Be Quick herstelt zich met knap punt

Zwolle – Na de zeperd tegen DZC reisde Be Quick vandaag met een waslijst aan afwezigen af naar het hooggeplaatste Vroomshoop. Geen gemakkelijke opgave, maar de ploeg herstelde zich knap en had zelfs zicht op meer dan een gelijkspel. Coach Arnie Pot brengt deze middag een superjonge ploeg in het veld. Erik Nawijn is in feite de enige die echt ouder is dan 20 jaar en vanuit de A1 sluit nog eens de piepjonge Talla Ozan aan. De keuze voor Ozan is noodzakelijk omdat er veel schorsingen en geblesseerden zijn. Ook Wim Nijburg maakt na lange tijd weer eens zijn opwachting in de basis.
Het optreden van het eerste elftal mag dan deze week de tongen losgemaakt hebben binnen de vereniging, deze middag is iedereen vanaf het begin bij de les. Arnie Pot: “Vanaf het begin waren we scherp en wonnen we veel duels.” Vroomshoopse Boys mag dan tweede staan in de ranglijst, echt gevaarlijk worden ze niet voor de rust. Pot: “Wij waren dreigender dan de tegenstander, maar wel slordig in de eindpass. Het blijft dan toch lastig om kansrijke situaties goed uit te spelen.” Het lijkt er dan op dat de ploegen met 0-0 gaan rusten, maar Be Quick weet voor de rust toch nog het net te vinden. Een hoekschop wordt vlak voor de rust verlengd door Cas Duiker en het is Erik Nawijn die de bal binnenwerkt: 0-1.

Na de rust ziet de elftalleiding dat de ploeg iets minder gedisciplineerd speelt. Pot: “Het werd iets losser aan onze kant, waardoor er met name op het middenveld wat meer ruimte ontstond.” Die extra ruimte wordt door de tegenstander in de 71e minuut benut om goede zaken te doen. Een steekpass wordt doeltreffend afgerond en daar mee is de stand weer gelijk: 1-1. In de slotfase van de wedstrijd lijkt Be Quick het laken alsnog naar zich toe te trekken. Een duw die Wim Nijburg ondergaat wordt zwaar bestraft en de bal gaat op de stip. Veel animo om de bal te nemen is er niet, maar Cas Duiker, in het verleden trefzeker vanaf de penaltystip, gaat achter de bal staan. Helaas mist het schot scherpte en snelheid en de bal wordt dan ook gestopt. Er komt echter veel blessuretijd bij en vlak voor het einde is Be Quick opnieuw dicht bij het winnende doelpunt. Sander Aarten ziet echter dat zijn inzet net langs de paal rolt. Daarmee eindigt de wedstrijd in 1-1. Iets waar iedereen vooraf voor getekend had, maar achteraf de balen van heeft. Doordat er vijf gelijke spelen waren, veranderde er niet veel in de stand. Volgende week speelt de roodzwarte ploeg thuis tegen Enter Vooruit. Overbodig te zeggen: een heel belangrijke wedstrijd. En waarschijnlijk is de selectie dan weer bijna compleet. Opstelling Be Quick: Bram Neplenbroek, Rik Reuvekamp, Erik Nawijn, Bjorn Velda, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Talla Ozan, Mehran Ali Pour Asli (85. Jeroen Steenge), Sander Aarten, Wim Nijburg, Cas Duiker. Kijk hier voor de uitslagen en de stand. Door Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer