Edon doet goede zaken

Zwolle – Zaterdagmiddag ontving Edon  het vooraf toch wel als lastig bestempelde DKB. Het zou een onverwachts gemakkelijke middag worden want al na enkele minuten was het de van een schorsing teruggekeerde Jeffrey de Nooijer die een blunder van de doelman van de bezoekers alert afstrafte. Even later was het diezelfde ietwat bonkige spits die uit een vrije trap vanaf de rechter zijkant op van Hooijdonk achtige wijze de keeper in de verre bovenhoek wist te verrassen.
En toen binnen het kwartier Maikel Julio Ricardo Kroes met de snelheid van een huisvrouw die een minuutje gratis winkelen gewonnen had bij een willekeurig supermarkt, door de vijandelijke defensie sneed en op beheerste wijze de bal onder de doelman door in de lege schuur schoof was de wedstrijd al beslist voor ze goed en wel begonnen was. De normaliter toch stug en moeilijk te bespelen opponent uit de Krim konden daar gedurende de eerste helft weinig tegenover stellen. De in het vertouwde geel-zwart spelende kanaries bleken vanmiddag weinig meer te zijn dan een stelletje tamme kooipietjes en speelden gedwee hun figurantenrol in deze wedstrijd.

Al voor de rust werd een 4-0 stand bereikt doordat ook rechterspits William van Oene nog een duit in het zakje deed. De tweede helft nam Edon wat gas terug en ondanks de tomeloze inzet van met name Kai Lex Smit op het middenveld slaagde DKB er toch nog in een eretreffer te laten noteren. Hierna werd de thuisploeg weer wakker en leverden van Oene en Kroes beiden nog een doelpunt waarvan met name de treffer van van Oene als een technisch fraai hoogstandje aan te merken valt. Hiermee was de koek op en kon de thuisploeg na de 6-1 uitslag met veel voldoening aan de derde helft beginnen.

Artikel delen:

Reageer