Bezwaar tegen extra koopzondagen V&D

De fracties van GroenLinks / De Groenen en het CDA  zijn het niet eens met het college van B en W , dat van plan is V&D toestemming te geven voor twee extra koopzondagen. Die twee extra zondagen hebben te maken met het 120-jarig bestaan van het warenhuis, en zijn een soort wintersale. Beide fracties zijn bang voor precedentwerking en vinden dat de jubileum verkopen ook op de normale koopzondagen gehouden kunnen worden. 

Voordat het college toestemming geeft aan V&D willen de fractievoorzitters, Michiel van Harten en Alida Kastelein , de kwestie eerst in de raad aan de orde stellen.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Als je dit soort dingen toe gaat staan, is het natuurlijk het begin van het einde. Andere winkels zullen bij een afwijzing op een uitzonderingsaanvraag naar deze uitzondering verwijzen.
  Had V&D maar op een industrieterrein moeten zitten, dan hadden ze zelfs om de week een koopzondag kunnen hebben (zie meubelboulevard enzo).  ⚠️ Meld

 2. Tja moeten we in zwollle ook maar geen mesen meer feliciteren als ze zoveel jaar getrouwd zijn ofzo he Arie?
  En versieringen mag ook niet.
  S’nachts open voor een speciale computer of dvd mag ook niet meer.

  Pfff wat een gezeur.
  Als je er last van hebt ga je der toch gewoon niet heen >:(


  ⚠️ Meld

 3. Wat een gezeur toch allemaal om niets. Winkeliers moeten zelf de vrijheid hebben om te bepalen wanneer ze wel en niet open zijn. De overheid moet zich daar helemaal niet mee bemoeien. En wil je niet winkelen, dan winkel je toch niet op zondag. Van mij mogen de winkels altijd open zijn. Geen probleem mee. Is bovendien goed voor de werkgelegenheid en voor de economie. Er zijn zat mensen zonder baan die graag in het weekend zouden willen werken!


  ⚠️ Meld

 4. En wil je niet werken op zondag dan vlieg je eruit. Heel leuk, die 24-uurs economie, maar een dag vrij in de week om met de familie door te brengen is toch niet te veel gevraagd?


  ⚠️ Meld

 5. Hou nou toch op Rutger. Op dat soort dagen zie je toch voornamelijk jongelui in de zaak staan, die om wat extra centen verlegen zitten. Zo’n V&D is echt zo gek niet om de oudere en dus duurdere werknemer te verplichten op zo’n dag te werken. Nee hoor, dat is het probleem niet.
  Niet mee bemoeien overheid zou ik zeggen! Neem eens een voorbeeld aan de Mediamarkt die alle dagen m.u.v. het weekende tot 21.00 uur geopend is. Perfect zo, je kunt er bijna altijd terecht.


  ⚠️ Meld

 6. Helemaal mee eens. Ze moeten de winkeltijden helemaal verruimen. Winkels zouden altijd ’s morgens pas rond een uur of 11 of 12 open moeten gaan en dan tot ’s avonds 20.00 uur. Overdag werkt iedereen en je ziet alleen maar lege winkels als je toevallig een keer ’s morgens door de stad komt. Op die manier kan de werkende mens, zonder kunst en vliegwerk ook nog even wat boodschappen doen. Een koopavond kan dan vervallen. En dan zondag’s gewoon ook van 11 tot 18 uur open of zo. Kijk naar Amsterdam. Daar kan dat toch ook het hele jaar??


  ⚠️ Meld

Reageer