Zes zaken uit Zwolle in Opsporing Verzocht

Zwolle – In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 16 april worden zes zaken uit Zwolle behandeld. Alle zes de zaken hebben te maken met inbraken in woningen. Woninginbraken hebben een grote impact op slachtoffers en op het veiligheidsgevoel van de mensen om hen heen. De aanpak van deze en andere ‘High Impact Crime’ delicten heeft dan ook grote prioriteit.
Bij twee woningen in een seniorencomplex aan de Van der Capellenstraat in Zwolle werd recentelijk ingebroken. De eerste inbraak vond op zondagmiddag 11 november 2012 plaats tussen 15.30 en 16.00 uur door een onbekend stelletje. Van het onbekende stel zijn bewakingsbeelden gemaakt.
Op vrijdagmiddag 1 februari 2013 werd bij een buurvrouw in hetzelfde complex ingebroken door vier onbekende jonge vrouwen. Mogelijk is één van deze vier vrouwen de vrouw die ook betrokken was bij de inbraak op 11 november 2012. Ook van deze vier vrouwen zijn bewakingsbeelden.
Op maandag vier maart jl. werd een bejaarde vrouw in de lift van het verzorgingshuis waar ze woont bestolen van haar portemonnee. Het verzorgingshuis staat in de buurt van het seniorencomplex waar op 11 november 2012 en 1 februari jl. werd ingebroken. Ook van deze diefstal zijn zeer duidelijke bewakingsbeelden. Eén van de vrouwen die de portemonnee steelt, komt verdacht veel overeen met de vrouw van de inbraak op 11 november 2012. De bewakingsbeelden van alle drie de zaken worden in de uitzending getoond.

Bij een Zwolse familie aan de Deurzerdiep in de wijk Aalanden (Zwolle Noord) werd tot driemaal toe ingebroken. De eerste inbraak vond plaats op donderdagavond 1 november 2012. Twee mannen stalen een ladder uit het schuurtje en klommen via het dak de woning in. Van deze inbraak zijn bewakingsbeelden.
Op vrijdagavond 23 december 2012 werd er weer bij dezelfde woning ingebroken. Twee mannen forceerden een raam en braken in. Ook van deze inbraak zijn bewakingsbeelden. Ze vernielden weliswaar eerst de buitenlamp maar werden desondanks toch goed gefilmd. Op donderdagavond 14 maart 2013 was het weer raak. Ook nu braken er weer twee mannen in bij de woning van het gezin. Ook deze mannen wisten dat er een camera hing. Deze werd afgeplakt. Toch staan de mannen redelijk goed op beeld. De bewakingsbeelden van de drie inbraken worden in de uitzending getoond.
De uitzending van Opsporing Verzocht begint om 21.30 uur op Nederland 1 en wordt op woensdag 17 april herhaald om 10.10 uur op Nederland 2. 
Artikel delen:
Reacties 10
 1. @Pauze
  Lijkt me niet echt reclame voor je stad of wel?

  Hopen dat ze dat stelletje werklozen snel oppakken, sterkte aan de slachtoffers.


  Maak melding

 2. @Zwolleeder
  Je hebt gelijk, het zou kunnen dat ze een overdag een normale baan hebben en daarna nog ‘even’ gaan inbreken al acht ik de kans niet heel erg groot.


  Maak melding

 3. Denk dat wat hier gesuggereerd wordt dat het werklozen zijn wel eens waar kan zijn.Iemand die een eigen inkomen heeft en een beetje als mens opgevoed gaat geen oudere mensen beroven van hun geld.Het kunnen natuurlijk ook drugsverslaafden zijn die geen cent te makken hebben.Verder kunnen de personen natuurlijk ook afkomstig zijn uit andere landen waar het slechter is als hier.Dan vind ik dat deze personen in de wijk bij elk openbaar gebouw op een duidelijke foto te zien moeten zijn zodat men ze ook daadwerkelijk kan betrappen.Veelal is een gewoon signalement in tekst geen duidelijkheid.Als ze hun eigen foto zien hangen passen ze wel op dat ze niet meer in de buurt komen.Mochten ze gepakt worden dan ook graag flinke straffen opleggen en terugbetalen van het gestolen spul


  Maak melding

 4. Wat boeit het of de daders al dan niet werkloos zijn? Misschien zjn de daders wel Albert Heijn klanten, of gaan ze met regelmaat voor een wandeling in het bos. Ook zo belangrijk om te weten over de daders.


  Maak melding

 5. Stigmatiserend.
  Alsof alle werklozen (alsof die ervoor kiezen trouwens…) ook maar gelijk gaan inbreken.
  Triest als je zo tegen je medeburgers aankijkt.


  Maak melding

 6. Reactie op bericht van Pieters van 6:52

  Iemand die een eigen inkomen heeft en een beetje als mens opgevoed gaat geen oudere mensen beroven van hun geld.

  Ik ben daar niet zo heel zeker van. Nou ja, in die zin dan, dat die misschien manieren weten die méér opleveren.


  Maak melding

Reageer