Week van het Luisterboek

Zwolle – Dit jaar vindt de week plaats van maandag 22 april t/m zondag 28 april. Het Luistergeschenk van de Week van het Luisterboek 2013 wordt geschreven en gelezen door Leo Blokhuis. De auteur van de met de Gouden Tulp bekroonde The Sound of the Westcoast en The Sound of the South duikt speciaal voor de Week van het Luisterboek de studio in. De Week van het Luisterboek wordt georganiseerd door de Stichting CPNB. Bibliotheek Zwolle doet het Luistergeschenk cadeau aan leden die luisterboeken komen lenen. Vanaf dinsdag 21 april a.s. kunt u in de vestigingen Aalanden, Stadshagen en Zwolle-Zuid het luistergeschenk afhalen. De voorraad is beperkt, dus op = op!
130415_luisterboek.jpg

 

Leo Blokhuis (Zevenbergen, 1961) is de auteur van inmiddels zeven muziekboeken, uitgegeven bij uitgeverij Ambo, in samenwerking met Universal Music. Tien jaar lang maakte hij samen met Jan Douwe Kroeske De 2 meter sessies, met Mart Smeets het radioprogramma For the Record (VARA, Radio 2) en voor KX Radio zijn eigen programma.
Met Matthijs van Nieuwkerk presenteert hij jaarlijks het televisieprogramma Top 2000 a gogo. Ook is Leo regelmatig te zien en horen in de theaters. Zo maakte hij voorstellingen met Ricky Koole en tourde hij met de voorstelling THE BAND. In hun derde theaterprogramma, Buitenstaanders, gaan Ricky Koole en Leo Blokhuis op zoek naar de echte buitenstaanders in de muziek: creatieve geesten die niet voor de hand liggende keuzes durven te maken.

 

Op maandag 25 maart 2013 wordt door de jury de shortlist bekendgemaakt van de Luisterboek Award, de prijs voor de beste voorlezer van een luisterboek. Vanaf die datum kan het publiek online stemmen op zijn favoriete luisterboek en bepalen wie de winnaar wordt. Kijk op de site www.bibliotheekzwolle.nl Maandagavond 22 april wordt in het Radio 1 programma Kunststof (NTR) als aftrap van de Week van het Luisterboek de winnaar bekendgemaakt. Vorig jaar was Heerlijk duurt het langst (met o.a. Pierre Bokma en Tjitske Reidinga) van Annie M.G. Schmidt de winnaar.

Artikel delen:

Reageer