Voorbereiding IKEA Zwolle in afrondende fase

Zwolle – De voorbereidingen voor de nieuwbouw van het woonwarenhuis IKEA Zwolle vorderen gestaag en bevinden zich momenteel in een afrondende fase. In de afgelopen periode hebben de plannen met deze nieuwe vestiging steeds meer vorm gekregen.    
Recente inzichten ten aanzien van het winkelconcept hebben geleid tot enkele aanpassingen van de plannen. Daarbij zijn ook de ingediende zienswijzen op de aangevraagde Omgevingsvergunning betrokken. Om zorgvuldigheid te betrachten met betrekking tot de procedures, heeft IKEA in overleg met de Gemeente Zwolle besloten een nieuwe Omgevingsvergunning in te dienen. Het streven is het aangepaste plan nog voor de zomer ter visie te leggen.
IKEA heeft eerder al aangegeven in Zwolle met een bijzonder winkelconcept te willen werken. Ambitie van IKEA Zwolle is om de meest duurzame grootschalige winkel van Nederland te worden. Verder wordt efficiënt gebruikgemaakt van de beschikbare ruimte en krijgt de winkel een aangepaste indeling.


De verwachting is dat dit plan nog voor de zomer in procedure kan worden genomen. De bouw zou in dat geval nog dit jaar kunnen beginnen. Streven is dat IKEA Zwolle in 2014 de deuren opent.
IKEA Zwolle wordt de dertiende vestiging in Nederland. Het woonwarenhuis komt op bedrijventerrein Hessenpoort, pal langs de snelweg A28. De Zwolse winkel wordt circa 30.000 vierkante meter groot, verdeeld over twee verdiepingen. De winkel levert ongeveer 350 directe banen op. 
Artikel delen:
Reacties 6
  1. Nieuwigheid, toen de H&M naar Zwolle kwam waren veel dames ook in de zevende hemel. Wat loopt er nu nog rond in de winkel? Alleen zaterdag is het redelijk druk.


    Maak melding

  2. Toch is koptekst niet juist want er is weer vertraging opgetreden en ik ben wel benieuwd of in 2014 de deuren wel open gaan:o


    Maak melding

Reageer