Groot feest, 60 jarig huwelijk

Zwolle – Vandaag groot feest, de heer en mevrouw Zuidberg-Hegeman zijn op dinsdag 16 april  60-jaar getrouwd. Wethouder Gerrit Piek bracht het echtpaar een bezoek om hen persoonlijk te feliciteren. Als cadeau ontvingen ze de keramieken schaal opgemaakt met bonbons.

16-04-2013_echtpaar_zuidberg-hegeman_60jr_getrouwd_01.jpg

De heer H.G.M. Zuidberg is geboren op 23-12-1929 in Zwolle en mevrouw H.Th. Zuidberg-Hegeman is geboren op 21-09-1928 in Zwollerkerspel. Meneer was bevriend met de broer van mevrouw en zo hebben zij elkaar leren kennen. Ze zijn getrouwd op 16 april 1953 in het stadhuis van Zwolle en op 22 april 1953 zijn ze voor de kerk getrouwd in de St. Michaëlskerk in Zwolle. Het echtpaar heeft 11 kinderen gekregen, de oudste dochter is op 6-jarige leeftijd verongelukt. Er zijn 18 kleinkinderen, in de leeftijd van 8 tot 29 jaar. Het eerste achterkleinkind is op komst.

16-04-2013_echtpaar_zuidberg-hegeman_60jr_getrouwd_02.jpg

De familie heeft vanaf het begin van hun trouwen gewoond op de ouderlijke grond van mevrouw. Daar hebben zij een nieuw huis gebouwd en zij wonen daar nog altijd zelfstandig.Meneer was tuinder en molenaar in de veevoederfabriek in Zwolle. Mevrouw heeft voor haar ouders en voor haar kinderen gezorgd. Mevrouw maakt graag denksportpuzzels en legpuzzels. Vroeger stond ze vaak op het voetbalveld naar haar zoons te kijken, nu kijkt ze nog graag naar voetbal op TV. Meneer werkt nog hard op zijn tuinderij met groente en bloemen. Bij slecht weer leest hij graag. Negen jaar geleden hebben zij beiden, bijna tegelijkertijd, een hartoperatie gehad met daarna dezelfde complicatie. Meneer gaat er, op zijn 83e, elke nacht uit om zijn krantenwijk te lopen. Met de gezondheid van mevrouw gaat het redelijk. Ze kent wel de nodige beperkingen en is daardoor veel aan huis gebonden. Meneer heeft onlangs een pacemaker gekregen en moet na hun trouwdag weer naar het ziekenhuis voor een nieuwe hartklep. Het streven is dat hij daarna weer lekker op zijn tuinderij aan het werk kan.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.