Bijzondere opening door Prinses Beatrix

Zwolle – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent vrijdagmiddag 31 mei in Zwolle de nieuwbouw van Museum de Fundatie. Het museum voor beeldende kunst heeft onder andere een nieuwe ellipsvormige opbouw gekregen, ontworpen door architect Hubert-Jan Henket. Het is een tentoonstellingsruimte van 1.000 m² die uitzicht biedt over de historische binnenstad van Zwolle. 
De opening wordt gevierd met een optreden van Introdans en het Nederlands Symfonie Orkest en drie openingstentoonstellingen. In de expositie ‘Dans op de vulkaan’ tonen Duitse kunstenaars het leven in de Republiek van Weimar gedurende het interbellum. Fotograaf Pieter Henket laat met zijn foto’s het huidige tijdsbeeld van internationale beroemdheden zien. Kunstenaar Jeroen Krabbé gebruikte voor de schilderijenreeks ‘Dum Vivimus Vivamus’ zijn eigen tekeningen van vroeger als uitgangspunt. Daarnaast wordt het beste uit de eigen collectie van het museum getoond met werken van onder andere Mondriaan, Van Gogh en Appel vanaf het midden van de 19e eeuw tot nu.
Artikel delen:
Reacties 9
 1. Het tamme gehersenspoelde bijenvolk gaat weer een liedje zingen voor de van Amsbergen.

  Wordt een wakker mensen, dit stamt toch uit de middeleeuwen.

  Zonder koning is er weer honing ( bijensterfte )  ⚠️ Meld

 2. Hannes, kerel…ik krijg het vermoeden dat je ergens een probleem mee hebt…30 april maar lekker aan het werk dan?! :D:D


  ⚠️ Meld

 3. Afschaffen die monarchie bespaart een boel centen .Vele buitenlanders die met nederlanders willen trouwen hebben een probleem .Maxima wordt hier zo geintregeerd alsArgentijnse van een foute vader.Lang leve een republiek en einde van de monarchie die vermogens kosten met lintjes doorknippen.


  ⚠️ Meld

 4. Leg eens uit hoe dat veel centen bespaart?

  Vergeet niet de kosten van één president en een lading ex-presidenten mee te nemen in je uitleg.


  ⚠️ Meld

 5. Omdat je altijd een hoogste leider hebt. En dat zou dan Mark Rutte zijn op dit moment.

  Maar dat kan dus ook een Geert Wilders zijn.

  Gelukkig krijgen we nu iemand met 40+ jaar opleiding.


  ⚠️ Meld

 6. Of dat nu iemand met een IQ van 150 of 50 is maakt niet uit zeker? Want ja, de eerstgeborene wordt het nieuwe staatshoofd. Beetje middeleeuws.


  ⚠️ Meld

 7. Als dat iemand is met een IQ van 50, wordt er echt wel een mouw aangepast om dat op te lossen. Troonsafstand is zo geregeld.


  ⚠️ Meld

Reageer