Vrijetijdsaanbod Muzerie stopt per 1 september

Zwolle – De gemeenteraad van Zwolle heeft besloten het vrijetijdsonderwijs van Muzerie (dans, muziek, theater en beeldende kunst cursussen en –lessen voor particulieren) niet langer te subsidiëren.  Dit betekent dat Muzerie met ingang van 1 september 2013 haar vrijetijdslessen en –cursussen moet beëindigen. De directie betreurt dit besluit zeer. Muzerie zet zich ten volle in om haar leerlingen en cursisten zoveel mogelijk te laten overgaan naar hun eigen vertrouwde docent, als zelfstandige ondernemer of in een ander mogelijke samenwerkingsvorm. In de gemeenten Hardenberg en Dalfsen gaan de vrijetijdslessen van Muzerie onveranderd door en ook in het onderwijs blijft Muzerie actief.

Voor alle betrokken en bevlogen docenten staat de kwaliteit van kunsteducatie voorop. Alle Muzerie-docenten zijn hoog opgeleid en hebben hun vakdiploma´s behaald aan conservatoria en kunstvakopleidingen. De docenten staan garant voor een professioneel niveau van kunsteducatie. Muzerie beveelt daarom haar leerlingen de voortgang van lessen in de toekomst van harte aan bij haar eigen docenten. De inzet is dat leerlingen zoveel en waar mogelijk bij hun vertrouwde docent kunnen blijven, als zelfstandige of in een andere organisatievorm, buiten Muzerie. Veel docenten hebben hiertoe al veelbelovende initiatieven opgezet. Leerlingen en cursisten kunnen met vragen over de voortgang van hun lessen terecht bij hun docenten.

 

Tegelijkertijd maakt Muzerie zich hard om zich in Zwolle vanaf 2015 volledig te richten op kunsteducatie in het onderwijs, als onafhankelijke advies- en bemiddelingsorganisatie. Het adviesrapport Verbinden en Verdiepen dat Muzerie hierover heeft geschreven, is op 4 maart jl aangenomen door de Zwolse gemeenteraad. Momenteel onderzoekt organisatieadviesbureau Berenschot  in welke vorm en met hoeveel fte’s dat het beste kan. Begin mei wordt hiervan de uitkomst verwacht. De gemeenteraad zal op basis hiervan een definitief besluit nemen of en op welke manier Muzerie deze toekomstige rol krijgt.

Artikel delen:

Reageer