Expositie ‘Hollandse Zen’ bij Kunstuitleen

Zwolle – Keramiste Jolanda van de Grint exposeert haar werk bij Kunstuitleen Zwolle van mei t/m juni. De vazen en schalen die van de Grint maakt, zijn bijzonder in hun eenvoud, welke delicatie en ambachtelijkheid uitstraalt. Ze gebruikt subtiele lijnen en zachte contrasten, waardoor het een verstilde uitstraling krijgt, als ware het een Japanse inktschildering. 
hollandse_zen_keramiek_jolanda_grint_web3.jpg
In haar toegepaste werk gebruikt ze veel porselein. Voor een keramist is porselein niet een heel logische keuze, omdat het een vrij moeilijke en stugge kleisoort is om mee te werken. Het heeft echter een prachtige gebroken witte kleur die te combineren is met vrijwel alle kleuren. 
Van de Grint gebruikt witte en gekleurde porselein, rolt de witte klei uit tot vlakken, en rolt daar weer gekleurde porselein omheen. Vervolgens maakt ze dit tot een geheel, en rolt ze ze op tot een vaasvorm.


Van de Grint is afgestudeerd aan het Moller-instituut (nu Fontys lerarenopleiding) in de vakken Handvaardigheid en Textiele werkvormen met specialisatie keramiek. In de daarop volgende jaren heeft zij zich vooral bezig gehouden met fotografie en grafische vormgeving. Een aantal jaren geleden kwam echter de drang om weer met keramiek aan de slag te gaan. Ze verkoopt het werk via diverse winkels en geeft ook cursussen keramiek.
hollandse_zen_keramiek_jolanda_grint_web4.jpg
hollandse_zen_keramiek_jolanda_grint_web2.jpg 
De verkoopexpositie is te zien van mei t/m juni bij Kunstuitleen Zwolle aan de Voorstraat 31. Openingstijden: van dinsdag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur, donderdagavond koopavond tot 21 uur. Voor meer informatie: kijk op www.kunstuitleenzwolle.nl
Artikel delen:

Reageer