Man heeft explosieven in huis

Zwolle – De politie heeft op woensdag 17 april een woning doorzocht aan de Linnenweverstraat in Zwolle. Aanleiding was een tip dat er in de woning vermoedelijk explosieven aanwezig zouden zijn.

Omstreeks 20.00 uur is de politie de woning binnengegaan. Daar werden verdachte stoffen aangetroffen, waarna de EOD werd ingeschakeld. Omstreeks 23.00 uur is de EOD begonnen met het verwijderen van de stoffen uit de woning. Uit onderzoek zal moeten blijken welke stoffen het precies betreft. Er hoeven geen woningen te worden ontruimd. De Linnenweverstraat blijft voorlopig afgesloten. De politie heeft in verband met deze zaak een 44-jarige man uit Zwolle aangehouden.

17-04-2013_explosieven_linnenweverstraat_10.jpg
image11.jpg
17-04-2013_explosieven_linnenweverstraat_12.jpg

17-04-2013_explosieven_linnenweverstraat_15.jpg

Meer foto’s bij Lees Verder..

17-04-2013_explosieven_linnenweverstraat_13.jpg

17-04-2013_explosieven_linnenweverstraat_11.jpg

Artikel delen:
Reacties 69
 1. KLote zeg wat zou die dan in zijn huis hebben geen kleine vuurwerk partij want anders zou toch niet zo veel politie erbij zijn..  ⚠️ Meld

 2. Dat zal morgen bij een persbericht komen denk ik… het duurde nog een uur voor de EOD de woning uit zou komen. Persvoorlichter had verder weinig nieuws te vermelden..


  ⚠️ Meld

 3. Br, ik denk dat voornamelijk die grondstoffen reden zijn geweest voor de actie. De aivd is doorgaans erg snel op de hoogte wanneer er ‘pogingen worden gedaan om aan grondstoffen voor het maken van explosieven te komen’. Hoe ze precies werken niet bekend, maar daar kun je je wel wat bij voorstellen wellicht. Informanten, communicatietaps…
  Ook de Sigint kan hierin een rol spelen.
  Hoe dan ook, het heeft hier zijn vruchten afgeworpen lijkt het. Geen behoefte aan snelkookpannen langs de weg in de wijk>:(


  ⚠️ Meld

 4. Update:

  Aangetroffen in de woning:

  O.a. meerdere kilo’s grondstoffen voor de vervaardiging van explosieve(n) stoffen / vuurwerk. Grote voorraad consumenten- professioneel vuurwerk. Een dummy pistool, een veerdrukwapen, een gas-alarmpistool, scherpe patronen en een stroomstootwapen.

  Door de EOD zijn de explosieve stoffen gisteravond nog vernietigd / onschadelijk gemaakt. De samenstelling van de (grond) stoffen wordt nog in een laboratorium onderzocht.

  De Zwollenaar blijft voor nader onderzoek ingesloten en wordt op 19 april voorgeleid aan de rechter-commissaris.

  De aanwezigheid van dergelijke stoffen en goederen in een (buurt) woning wordt als gevaarlijk en hoogst ongewenst voor de omgeving beschouwd.  ⚠️ Meld

 5. dit gaat om mijn broer, iemand die al van kinds af aan geobsedeerd is van vuurwerk … niks geen explosieven, gewoon een hobby!
  helaas is door degene die de valse tip heeft gegeven de dag dat mijn nichie 18 jaar is geworden en ze dit aan het vieren waren verkloot!
  erg triest allemaal…………..  ⚠️ Meld

 6. Leuke hobby heeft dat ‘broertje’ van je. En hoezo valse tip? Het is maar goed dat iemand hem heeft aan gegeven. scherpe patronen, nep -pistolen, stroomstootwapen. Erg triest allemaal, inderdaad. Stel dat de boel ontploft was. En wat voor hobby oefent hij uit met deze wapens trouwens?


  ⚠️ Meld

 7. Carolina, ik vind het sterk dat je het opneemt voor je broer. Maar hoe je het ook wendt of keert, wat hij daar in huis had kan echt niet. Als je broer dan een obsessie koestert, dan liever niet in voor bommen in een woonwijk….


  ⚠️ Meld

 8. Wat is er nu precies gevonden? Uit het bericht komt weinig duidelijkheid.

  In de reacties zie ik, dat er “wat vuurwerk” zou zijn. Wat natuurlijk netjes blijft liggen tot 31-12-20xx om dan pas vanaf 10 uur ’s ochtends afgestoken te worden…toch? Maar Carolina, als je broertje geobsedeerd is door vuurwerk is het toch sowieso oppassen geblazen? Een obsessie is zelden gezond. En vuurwerk is nu eenmaal explosief. We kunnen het beestje een andere naam geven, maar dat maakt het niet minder gevaarlijk.

  Maar in andere reacties zie ik dat er wapens, munitie, nepwapens, grote hoeveelheden vuurwerk enz gevonden zijn. Dat lijkt me iets anders dan een hobby.

  Er zijn in ieder geval verdachte stoffen gevonden, dus een “valse tip” zou ik het niet willen noemen. Volgens mij is de tip dan terecht geweest.

  @Admins: is er al meer duidelijk waardoor deze tegenstrijdigheden uit de wereld geholpen kunnen worden?


  ⚠️ Meld

 9. @plantje
  Dit is het enige wat bekend is. Verder geen duidelijkheid over de daadwerkelijke stoffen. Dit zal onderzocht worden en waarschijnlijk zullen wij nooit de uitslag weten…

  Aangetroffen in de woning:

  O.a. meerdere kilo’s grondstoffen voor de vervaardiging van explosieve(n) stoffen / vuurwerk. Grote voorraad consumenten- professioneel vuurwerk. Een dummy pistool, een veerdrukwapen, een gas-alarmpistool, scherpe patronen en een stroomstootwapen.

  Door de EOD zijn de explosieve stoffen gisteravond nog vernietigd / onschadelijk gemaakt. De samenstelling van de (grond) stoffen wordt nog in een laboratorium onderzocht.

  De Zwollenaar blijft voor nader onderzoek ingesloten en wordt op 19 april voorgeleid aan de rechter-commissaris.

  De aanwezigheid van dergelijke stoffen en goederen in een (buurt) woning wordt als gevaarlijk en hoogst ongewenst voor de omgeving beschouwd.  ⚠️ Meld

 10. Erg triest dat een zuster hier op de weblog de wandaden van haar broer goed probeert te praten: scherpe patronen, neppistolen en grote hoeveelheden illegaal vuurwerk.

  Daarnaast nog doodsbedreigingen en zulks. Gelukkig zal de rode vleugel van onze plaatselijke politiek, hier een hand boven het hoofd houden en kan de familie zo zijn gang gaan. Ten koste van andere bewoners.  ⚠️ Meld

 11. Bart, het is altijd goed ook de visie van de andere kant te horen. Dat is juist het mooie van Weblog Zwolle dat betrokkenen zelf ook vaak reageren.


  ⚠️ Meld

 12. Te zwaar Straffen is niet goed! Mensen opsluiten in een gevangenis ook niet… Geef deze beste man een enkelbandje zodat hij zijn geliefde hobby thuis kan uitoefenen!?


  ⚠️ Meld

 13. Teeven, dat gaat er wel van komen als deze minister zijn zin krijgt en tbs-klinieken en gevangenissen gaat sluiten. Gewoon uit huis zetten deze figuren, doen ze ook als je een wiet plantage in je woning hebt.Vind dit minstens zo erg , zo niet erger. Ik weet niet of het nog bestaat aso- woningen buiten de stad, anders gewoon invoeren voor zulke lieden. En ze aan het werk zetten in plaats van profiteren van een utkering waar werkenden voor betalen.


  ⚠️ Meld

 14. je zult er maar naast wonen, naast zo’n waus… die rommel kan makkelijk brand veroorzaken, zo niet erger… ga ergens anders spelen met je explosieven… niet in een woonwijk… >:(


  ⚠️ Meld

 15. en maar klagen via het net stelletje angshazen! gewoon face to face is het beste, maar ja daar staan Nederlanders om bekent, erg zielig, en wat die zogenaamde tipgever is die is een echte angsthaasss


  ⚠️ Meld

 16. Vind je, Suze? Kok wil dat we de man met het “dummy pistool, een veerdrukwapen, een gas-alarmpistool, scherpe patronen en een stroomstootwapen” rechtstreeks aanspreken en hem aansporen zijn vuurwerk elders op te bergen. Hebben we niet het vertrouwen dat deze meneer zijn “dummy pistool, een veerdrukwapen, een gas-alarmpistool, scherpe patronen en een stroomstootwapen” niet gebruikt, dan zijn we een “angsthaass”.


  ⚠️ Meld

 17. @suze IK BEN HEEL DUIDELIJK, en ja @dame dat bedoel ik! maar nogmaals ook jullie zijn angshazen laat ik daar even heel duidelijk over zijn, ik heb toch een heel andere instelling dan jullie schijters bij elkaar!


  ⚠️ Meld

 18. Ik ben het met Kok eens dat je burenruzies beter oplost door mensen direct aan te spreken dan je gelijk te halen via de overheid. Maar Nederland is het land van de kliklijnen geworden.
  Maar inderdaad: Soms kan zo’n direct gesprek niet en heb je wel een derde nodig.


  ⚠️ Meld

 19. Het is een vooronderstelling, Bernard, dat hier sprake is van een burenruzie. Ik ben ook geen voorstander van klikken, maar maak graag een uitzondering voor mensen die anderen potentieel in gevaar brengen. Dat is hier het geval, zowel wat de grote hoeveelheden vuurwerk betreft als de wapens. En in zo’n geval ga ik er niet eerst zelf op af. Onnodige stoerdoenerij.


  ⚠️ Meld

 20. @mul ga naar school aub en @dame ik zal heel duidelijk zijn als ik met iemand een confrontatie aanga! neem het van me aan ik kijk niet naar beneden zoals de meesten dat wel doen, dat zit in je of niet, en behalve mijn grote mond zal ik stoffer en blik meenemen om iemand op te vegen als dat nodig is!


  ⚠️ Meld

 21. @kok, dus jij kent de situatie daar ter plekke niet. En weet dus niet of deze man, niet al eens door zijn buurtgenoten hier op aan gesproken is.


  ⚠️ Meld

 22. ingrid veel mensen zijn bang en dat is een feit, dus ik zal er niet ver naast zitten, en mul ik had het alleen tegen jou ga naar school..ironisch he want je snapt er nog steeds niks van


  ⚠️ Meld

 23. @kok, ik denk wanneer je in een buurt woont, je voor jezelf de afweging kunt maken, of je iemand op (voor jou) ontoelaatbaar gedrag durft aan te spreken.
  En ik kan voor mezelf bedenken onder welke omstandigheden ik iemand niet rechtstreeks zou aanspreken. Jij durft iemand altijd aante spreken.Prima, wanneer je je kunt beheersen.


  ⚠️ Meld

 24. Angsthazen? Mensen met wapens zijn angsthazen. Een goed gesprek aangaan met iemand die voor zijn hobby met nepwapens rondloopt? Te dom of te lui om zich aan te melden bij een schietvereniging? Lekker gesprek wordt dat dan met cowboykok. Klik-klak, loden boon, stoffer en blik. Hahahaha


  ⚠️ Meld

 25. kok, dat is zeker ironisch. Wanneer je zoveel posts hebt geplaatst, toch -behalve capslockgebruik en het roepen van angsthaasss- precies geen 1 argument hebt gebruikt en wanneer je een ander dan aanraadt naar school te gaan omdat hij jou niet duidelijk vindt……tja….  ⚠️ Meld

 26. @tsja, maar weetje wat het is, dode helden leven voort omdat ze in het harnas gestorven zijn! en jasper je interresses bier..mm nou je hebt id zo,n bierkoppie haha


  ⚠️ Meld

 27. Is goed, Mul. Ik weet eigenlijk niet waar jouw opleidingsbehoefte ligt, maar dat kan kok nog wel aangeven. Ik kan hem wel bijles geven in spreekwoorden en gezegden. En hij kan mij een lesje ‘omgang met mensen met wapens’ geven.;)


  ⚠️ Meld

 28. @dame, dit bedoel jij [Het is beter zich laf blood te gedragen, dan te sterven, dood te zijn] en ik zeg op mijn beurt ” wie bang leeft gaat bang dood ” simpel en logisch…:)


  ⚠️ Meld

 29. Kok, wie leeft, gaat dood. Wie onverantwoordelijk stoer wil zijn, heeft meer kans dat laatste te bespoedigen. Mensen die belang, risico’s en opties afwegen, hoeven in het geheel niet laf te zijn.


  ⚠️ Meld

 30. @dame iedereen gaat dood, onverantwoordelijk stoer doen heeft geen nut, blijf jezelf dan doe je het goed en voel je vooral niet aangesproken…


  ⚠️ Meld

 31. Ze zijn met groot materieel uitgerukt dan kunnen ze iemand natuurlijk niet na twee dagen al laten gaan. Alle stoffen zullen getest moeten worden dus dat kan nog wel ff duren. Ze hebben er geen haast bij in iedergeval en zo willen ze ook een signaal afgeven lijkt mij voor alle vuurwerk/wapenfetisjisten.


  ⚠️ Meld

 32. Ga eens bij meneer langs en in gesprek met hem. Voor zover ik weet komen er honderden mensen bij hem die wel goed met hem kunnen praten… Door de media krijg je altijd een vertekend beeld van mensen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.