Vestiging Huisartsenpost in Isala nu officieel

Zwolle – Woensdag 17 april tekenden Bas Noordzij, lid Raad van Bestuur van Medrie, en Robbin Thieme Groen, lid Raad van Bestuur van Isala, de samenwerkingsovereenkomst voor de Medrie Huisartsenpost en Isala. Vanaf 7 augustus is de Huisartsenpost gevestigd naast de spoedafdeling van Isala.
ondertekening_samenwerkingsovereenkomst_17042013.jpg 
De ondertekening van het samenwerkingsverband tussen Isala en Medrie

Alle patiënten die spoedzorg nodig hebben en niet bij hun huisarts terecht kunnen of doorverwezen zijn naar Isala Spoed, hoeven zich nog maar op één plaats te melden bij de spoedingang van Zwolle’s nieuwe ziekenhuis.

Afgelopen maanden is door huisartsen, doktersassistenten, specialisten en verpleegkundigen van Isala en Medrie hard gewerkt om alles goed op elkaar af te stemmen. Je kunt niet zonder voorbereiding naast elkaar gaan werken. Zo is bijvoorbeeld onderling afgesproken hoe een spoedpatiënt ontvangen wordt. De Medrie Huisartsenpost ontvangt de patiënt en beoordeelt of deze naar de huisarts van de Huisartsenpost gaat of direct naar de artsen van het ziekenhuis. De huisarts van de Huisartsenpost kan zonodig een patiënt doorsturen naar Isala Spoed. Een patiënt die met de ambulance komt gaat direct naar Isala Spoed. Robbin Thieme Groen: ‘Voor de patiënt is dit pure winst: één loket voor spoedzorg is natuurlijk ideaal. Wij zij blij dat we deze overeenkomst met Medrie Huisartsenpost Zwolle hebben kunnen sluiten. Als goede buur kunnen we elkaar straks nog beter helpen bij de zorg voor onze patiënten’.

Naast afspraken over opvang van patiënten zijn zaken als inrichting van de ruimten, bewegwijzering en huurovereenkomst met elkaar uitgewerkt en vastgelegd.
‘Heel belangrijk dat we als hulpverleners in spoedsituaties tot goede afspraken zijn gekomen. We zijn de afgelopen maanden naar elkaar toegegroeid en zien de samenwerking dan ook met vertrouwen tegemoet’, aldus Bas Noordzij.
Wat niet verandert is hoe mensen het beste kunnen handelen bij spoed. Bel bij levensbedreigende situaties altijd 112. De meldkamer zorgt dan voor medische hulp. Een ambulance brengt een patiënt zonodig direct naar het ziekenhuis. In alle andere gevallen is het het beste contact op te nemen met de eigen huisarts. Buiten kantoortijden is de Medrie Huisartsenpost telefonisch bereikbaar op 0900 – 3336333. Na overleg is duidelijk of iemand direct naar de spoedafdeling van het ziekenhuis gaat of dat de huisarts of de huisarts op de Huisartsenpost hem eerst ziet. Het overleg kan ook opleveren dat iemand met de juiste instructies thuis kan blijven.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Medrie Huisartsenpost Zwolle, Bas Noordzij, tel. (06) 55 19 36 99 of via zwolle@medrie.nl
Artikel delen:
Reacties 6
 1. huisartsenposten moeten ze in elke wijk hebben zodat in geval van controle de mensen niet door weer en wind zo ver moeten .Het wordt er voor patienten en ouderen niet makkelijker op gemaakt.Dus laat ze in elke wijk een dependance in een bestaande groepspraktijk maken.Als je in westenholte of stadshagen achterin zuid enz woont en je niet fit voelt moet je nog een aardig eind naar de post.


  ⚠️ Meld

 2. @Pieters,
  Wat een onzin. Een HAP is voor medische zaken die niet kunnen wachten.En het gebeurt maar al te vaak dat mensen om zaken gaan die ook nog wel hadden kunnen wachten.
  Haal je die mensen weg dan kan een HAP echt niet uit in elke wijk.


  ⚠️ Meld

 3. Bovendien verhuisd de huidige HP ongeveer 100 meter. Mensen moesten toen ook door weer en wind als ze een probleem hadden. Veranderd dus niet zo veel aan.


  ⚠️ Meld

 4. vroeger was een huisarts een 24 uurs baan die je altijd kon bellen, als een huisarts nu 3 dagen werkt is dat al veel, en twee spoed posten naast elkaar is toch ook geld verspilling, huisartsenpost en spoedeisendehulp, sta je voor de deur ine mini mutte waar zal ik naar binnen gaan, zorg wordt steeds verder uitgehold, straks is er nog maar 1 post en ziekenhuis voor heel noord nederland, op de waddeneilanden wordt je met de heli opgehaald en wij moeten op de fiets als je geen familie of kennissen in de buurt heb


  ⚠️ Meld

Reageer