Zwolse bejaarden bestolen in seniorencomplex

 https://youtu.be/XJCTozZyNQc

 

Bij twee woningen in een seniorencomplex aan de Van der Capellenstraat in Zwolle werd recentelijk ingebroken. De eerste inbraak vond op zondagmiddag 11 november 2012 plaats tussen 15.30 en 16.00 uur door een onbekend stelletje. Van het onbekende stel zijn bewakingsbeelden gemaakt. 

Op vrijdagmiddag 1 februari 2013 werd bij een buurvrouw in hetzelfde complex ingebroken door vier onbekende jonge vrouwen. Mogelijk is één van deze vier vrouwen de vrouw die ook betrokken was bij de inbraak op 11 november 2012. Ook van deze vier vrouwen zijn bewakingsbeelden.

 

Op maandag vier maart jl. werd een bejaarde vrouw in de lift van het verzorgingshuis waar ze woont bestolen van haar portemonnee. Het verzorgingshuis staat in de buurt van het seniorencomplex waar op 11 november 2012 en 1 februari jl. werd ingebroken. Ook van deze diefstal zijn zeer duidelijke bewakingsbeelden. Eén van de vrouwen die de portemonnee steelt, komt verdacht veel overeen met de vrouw van de inbraak op 11 november 2012.

 

Kent of herkent u iemand op de getoonde bewakingsbeelden of weet u waar zij verblijven? Bel dan gratis met de tiplijn van de politie via 0800-6070 of anoniem via Bel-M 0800-7000 (ook gratis)

Artikel delen:
Reacties 54
 1. Wat een k*t wijven. Wat een lef ook. Het zal mij niets verbazen als deze personen uit een oostblok-land komen. hoop echt dat ze gauw achter de tralies verdwijnen. Het liefst in vreemdelingen detentie.


  ⚠️ Meld

 2. Erg triest voor deze dames die hun dierbare bezittingen moeten missen.

  De prijs die zij moeten betalen voor de open grenzen en het falende multi-culti beleid. En eens zijn wij ook aan de beurt…


  ⚠️ Meld

 3. Je zou toch zeggen dat ze op de uitkijk staan, als de dames hun huis verlaten stappen zij er in.
  Er tegenover woont ook niet zoveel soeps. Je kijkt met een verre kijker zo als je wilt bij de ouderen naar binnen.


  ⚠️ Meld

 4. Afstraffen dat tuig. En niet te zacht ook. Mensen die zoiets kunnen hebben geen geweten en zijn dus tot meer toe in staat. Wat mij betreft aan de schandpaal dat volk.

  Maar ze zullen er wel weer met een paar uur schoffelen vanaf komen.


  ⚠️ Meld

 5. gek h? dat sigeuners zo gediscrimineerd worden

  Als je zo goed weet wie het zijn neem dan even contact op met de politie, dan hoeven ze niet verder te zoeken.


  ⚠️ Meld

 6. Mis ik iets? Waar komt de informatie vandaan dat dit Zigeuners dan wel Oost-Europeanen zijn? Feiten of discriminerende onderbuikgevoelens?


  ⚠️ Meld

 7. Sigeuners? Haha die had ik nog niet veel gehoord. Er blijven bij de wat meer clichematige schanderoepers vaak wel platen steken op oostblokkers en noord Afrikanen, maar Sigeuners…? Best orignineel!;)


  ⚠️ Meld

 8. de bejaarden in dat tehuis daar hebben die geen video op de intercom van de huisbel .Dan kunnen ze zien wie er voor de deur staat en de buitendeur goed gesloten houden.Verder dacht ik dat er ook een huismeester op deze flat zat als deze man het dichtst op de eentree kan hij geregeld controleren of de boel gesloten is


  ⚠️ Meld

 9. Er is inderdaad een intercom met video, alleen is het vaak het probleem dat die het niet doet en de deur beneden vaak gewoon openstaat.
  Huismeester heb ik daar eigenlijk nog nooit gezien behalve een papier op het prikbord met een tel nummer waarop je een huismeester kan bereiken.

  deze problemen zijn al vaker aangekaart bij de huismeester en de beheerder van het complex Deltawonen.

  Mijn oma is woonachtig in het zelfde pand en


  ⚠️ Meld

 10. Let maar op, het zijn vast en zeker oost europeanen, als je opsporing verzocht een beetje volgt blijkt dat negen van de tien keer zo te zijn. zakkenrollen, skimmen, bejaarden beroven etc, etc. Ik durf er haast een wedje om te maken.


  ⚠️ Meld

 11. Waar ze ook vandaan komen, waarschijnlijk gewoon uit Zuid, het zijn en blijven en stel laffe k wijven. Zoek een baan of ga werken in de prostitutie, goedkoop ben je toch al!!


  ⚠️ Meld

 12. Let maar op, het zijn vast en zeker oost europeanen, als je opsporing verzocht een beetje volgt blijkt dat negen van de tien keer zo te zijn.

  Problemen benoemen kan iedereen, maar nu de oplossing graag.
  Alle Oost-Europeanen het land uit? Probleem opgelost?
  Bij een verkrachtingszaak is 9 van de 10 daders een man, alle mannen het land uit?


  ⚠️ Meld

 13. ja, mag van mij ,alle Oost europeanen die hier komen om te jatten, skimmen , zakkenrollen het land uit. En dan hun straf laten uit zitten in hun eigen land bijv Bulgarije. Daar zijn de gevangenissen en de straffen een stuk zwaarder dan hier. Moeten ze maar geen oudje s beroven.


  ⚠️ Meld

 14. Ik weet mij als 70 jarige nog te herinneren, dat blanke schoffies rooftochten hielden bij Zwolse bejaardenhuizen bij bv. de Keersluis.


  ⚠️ Meld

 15. Benji, wat zeur je nou man. Je gelooft nu wat je zelf hebt geopperd. Je trekt een conclusie op basis van wat je zelf verzint en hebt vervolgens een stoere mond over wat je er van vindt. Dat is echt zo dom als het achtereind van een koe.


  ⚠️ Meld

 16. De reactie van Johann hebben we tenminste iets aan, iemand die uit eigen ervaring praat en niet zomaar iets roept. Die niet direct achter uitspraken van “populaire” politici zal gaan aanlopen.


  ⚠️ Meld

 17. dat mag jij vinden Mul, het is mijn antwoord naar Mike 70. En mijn mening. Loop jij lekker achter Rutte aan zou ik zeggen. En je hoeft hier niet zo lopen te schelden. mooie avond verder.


  ⚠️ Meld

 18. Wat heeft rutte hier nu weer mee te maken? Weer zo n conclusie van je die in je hoofd een eigen leven leidt?
  Echt niets wat je zegt houdt steek. Behalve misschien dat schelden, dat was niet netjes, maar wel voor de hand liggend.


  ⚠️ Meld

 19. Ga lekker door zo Mul, het interesseert mij geen biet wat jij vind of zegt over mij. Mocht ik per ongeluk gelijk hebben dat het wel Oost europeanen zijn geweest die hier die oude mensjes hebben berooft, hoor ik graag van jou en Mike 70. Zo niet, dan zal ik hier mijn excuses maken.Die opmerking over Rutte was naar aanleiding van mike,s opmerking over achter populaire politici lopen.


  ⚠️ Meld

 20. Ja, goed idee, mensen die hier iets uitspoken in Bulgarije, volgens Bulgaars recht straffen… Nog meer van zulke justitiële hoogstandjes in de hoge hoed?

  Sowieso mensen een andere straf geven als ze uit een ander land komen… gaat verder niet in tegen Artikel 1 uit de Grondwet of zo…


  ⚠️ Meld

 21. Ik ben blij dat je inmiddels het waarheidsgehalte van je conclusie inschat op ‘mocht ik per ongeluk gelijk hebben’. Dat past beter dan al straffen verzinnen voor mensen die er wellicht niets mee te maken hebben. Het is niet erg om te speculeren, maar ik vind het gevaarlijk om er conclusies aan te verbinden. Dat gaat ten koste van je eigen veiligheidsgevoel, maar ook ten koste van een beetje gezelligheid en uiteindelijk vrijheid. Vandaar dat ik wellicht wat ongezellig reageerde op jouw reactie. Dat had gezelliger gekund.


  ⚠️ Meld

 22. Mul, dank je, ach het kan niet altijd gezellig zijn. En ik kan er wel tegen;) Een beetje speculeren kan geen kwaad zo nu en dan toch. Japser, ik had het over mensen die hier naar ons land komen om te roven. Niet over die hier wonen. En als we een uitleverings verdrag met zo,n land hebben kunnen ze gerust hun straf daar uit zitten die hier opgelegd word lijkt mij.


  ⚠️ Meld

 23. Het ergste is dat je dat soort gasten als ze eenmaal veel gejaat hebben en ergens aanders naar toe waren gegaan bv.duitsland of bulgarije of polen.. onmogelijk terug kan vinden, laat staan dat je ze nog kunt straffen..
  Voor dat soort misdraven wordt er geen int.arestatiebevel uitgevaardigt alleen in zware gevallen kan dat waardoor de politie en justitie in andere landen dat soort gasten gaan opsporen(meestaal jarenlange gedoe)..
  Ik wens alle omatjes sterkte en hoop dat die gasten toch wel ergens gevonden worden
  Vervelnd is dat die oudtjes hun kostbare spullen kwijt zijn en het gevoel dat ze veilig zijn is nu bij ze weg is..
  Sterkte betrokennen!


  ⚠️ Meld

 24. Bericht door Benjie, op 18 april 2013 om 18:31
  ja, mag van mij ,alle Oost europeanen die hier komen om te jatten, skimmen , zakkenrollen het land uit. En dan hun straf laten uit zitten in hun eigen land bijv Bulgarije. Daar zijn de gevangenissen en de straffen een stuk zwaarder dan hier.

  Volgens mij zegt ie het oorspronkelijk ook zo, Japser.


  ⚠️ Meld

 25. Nee hij zegt dat de straffen daar strenger zijn, waarmee hij impliceert dat Bulgaars strafrecht wordt gebruikt.

  Daarnaast zegt hij dat Bulgaren anders berecht moeten worden dan Nederlanders.

  Het staat er gewoon anders dan: straf in Bulgarije uit zitten.


  ⚠️ Meld

 26. Hij zegt: Bulgaren hier betrapt -> het land uit.
  In Bulgarije in de bak en daar de (zwaardere Bulgaarse) straf uitzitten.

  Niet meer en niet minder.

  Maar goed, de Bulgaarse overheid/justitie ziet Nederland al aan komen. Lekker lachen dus.


  ⚠️ Meld

 27. “Daar de (zwaardere) Bulgaarse straf uitzitten”

  Nou doe jij het ook. Ze moeten de Nederlandse straf uitzitten, mogelijk in Bulgarije, als ze dat verzoeken en dat wordt goedgekeurd. Zo werkt het Nederlandse rechtssysteem.

  Dus niet hier 2 jaar cel krijgen, gedeporteerd worden naar Bulgarije en dan daar de Bulgaarse straf voor diefstal (noem maar iets: 5 jaar) moeten uitzitten. Want dat zegt Benjie origineel


  ⚠️ Meld

 28. Van mij mogen alle oost-europeanen die jatten, een permanent verblijfstatus krijgen in Nederland en direct een woning aangeboden krijgen met voorrang en die 7000 euro verhuissubsidie.

  En dan hoop ik dat ze komen te wonen naast een paar van die fantasten hier.


  ⚠️ Meld

 29. @bart2 ik kom helemaal niet op voor jattende Oost-Europeanen. Ik maak alleen geen verschil tussen jattende Oost-Europeanen, Nederlanders (van alle kleuren) of van mijn part Marsmannetjes.

  Jatten is verkeerd, ongeacht je herkomst. Maar iedereen die het doet, moet wel hetzelfde gestraft worden. Niet Mohammed zwaarder dan Piet, omdat Mohammeds ouders in Marokko zijn geboren. Niet Sloban zwaarder dan Jan, omdat Sloban geboren is in Roemenië. En niet Bart zwaarder dan Kees, omdat Bart het correct acht om te discrimineren op herkomst.


  ⚠️ Meld

 30. Is tegen discriminatie zijn, iets typisch socialistisch?
  Is er niet meteen vanuit gaan, dat het wel weer ‘bûtenlaonders’ zijn, iets typisch socialistisch?

  Ik stem niet op SP of PVDA, maar ik ben blij dat ik dan dus blijkbaar wel sociaal ben.


  ⚠️ Meld

 31. Nederland is mijn tuin waarin gescheten wordt door mensen die mijn tuin niet respecteren. Dit wil ik voorkomen. Of dat nu Peter, Rogier, Yoessef, Pjotr, Boris of Achmed is. Niet in mijn tuin.

  Jij laat bergen stront op hopen en liggen in je tuin. Gaat nog eens kijken hoe dat komt, wie dat heeft gedaan, wat de motieven zijn en misschien ruikt de bult stront morgen naar rozen.

  Want als jij er wat van zegt, ben je bang dat je voor racist of discriminant wordt uitgemaakt.

  En dat is typisch Roemer of Samson. Lekker sociaal in je tuin laten schijten. En dat lossen we wel op na een lang rapport als het leed al gedaan is.

  Via tv programma’s zoals Opversporing Verzocht blijkt maar weer dat het VAAK niet blonde Vincent of roodharige Wilma is die schijt in de tuin van zijn overbuurman.

  Meestal zijn het ‘externen’. Deze externen zijn vaak afkomstig uit het buitenland of hebben ouders die in het buitenland zijn geboren.

  Daarom worden externen die zich gedragen alsof ze in iemands tuin willen schijten, met de nek aangekeken. En wordt er terecht gezegd: paspoort afpakken en terug naar land van herkomst.

  Zo doen ze dat in USA / Canada en Australië en wordt tijd dat het in Europa ook gaat gebeuren.

  Mensen die niets doen en alles toelaten en eigen volk wegzetten als discriminant of racist. Die zijn nog gevaarlijker dan de externen die alles roven of bij je in de tuin komen schijten….  ⚠️ Meld

 32. Bart2, nederland is jouw tuin? En anderen schijten in jouw tuin? Uw verheven bloementuin waarin uwe heiligheid heer en meester is? Uw tuin waarin de wilden, het schuim der aarde, met hun bevlekte handen uw serene goddelijke manifestatie bevuilen?
  Vanwaar uw plotselinge visioen?


  ⚠️ Meld

 33. Ik denk dat het niveau van je beeldspraak mijn pet wellicht iets te boven gaat bart2. 😉 ik houd best van beeldspraak, maar bij ‘ nederland is mij tuin’ krijg ik denk ik een beetje te veel van het goede. Kwestie van smaak, sorry.


  ⚠️ Meld

 34. Ik zeg helemaal niet dat je niks mag zeggen van het schijten in je tuin. Ik zeg alleen maar dat je verkeerd bent dat je op basis van vooroordelen er meteen van uit gaat dat het Mohammed of Pjotr was die scheet en niet Kees of Jan.

  En wat al helemaal fout is, is om alle Mohammeds en Pjotrs van tuin-schijten te beschuldigen.

  En ja, ik zeg dan dat je discrimineert, en iedereen die een beetje begrijpend kan lezen is het met mij eens.


  ⚠️ Meld

 35. Goh Jasper, wat weet je toch altijd goed wat een ander zegt of bedoelt. Tjonge jonge. Ik had het niet beter kunnen verwoorden dan bart 2. Japser lees eerst eens goed wat benjie of wie dan ook schrijft voordat je er weer van alles en nog wat bij haalt. Mensen beschuldigen van discriminatie, terwijl jezelf geen haar beter bent als je goed nadenkt over je eigen opmerkingen hier naar bart2 en benjie met name.


  ⚠️ Meld

 36. E.wold ik heb al meerdere keren uitgelegd waar wat Benjie zegt op neer komt. Ik ga het niet nog een keer uitleggen. Ik kan het niet duidelijker maken.

  Ik heb het overigens over wat er gezegd wordt, niet wat er bedoelt wordt. Als dat niet gelijk aan elkaar is, kan ik dat niet ruiken over het internet,


  ⚠️ Meld

 37. Daar gaat Japser weer, je hoeft mij niets uit te leggen professor. Ga lekker door zo mensen als dom beschouwen als ze het niet met jou ziens wijze eens zijn. Over discrimineren gesproken….


  ⚠️ Meld

 38. E.wold het heeft geen k*nt te maken met mijn zienswijze. Als je er automatisch vanuit gaat dat dit oost-europeanen zijn, zonder verder enkel bewijs, is dat discriminatie PUNT

  Als je mensen met een ander paspoort zwaarder willen straffen dan mensen met een nederlands paspoort, is dat discriminatie PUNT

  Niet meerdere zienswijzes, niet een mening, gewoon een keihard feit.


  ⚠️ Meld

 39. Dat is jou mening. Ga lekker door zo met in herhaling vallen. Feit blijft gewoon dat het helaas de laatste tijd veelal mensen zijn uit Oost Europa die hier komen om overvallen te plegen, te skimmen, zakkenrollen etc. Vaak ook nog met grof geweld. En ja nu zal ik wel weer discrimineren volgens jou, maar dat interessert mij niets.


  ⚠️ Meld

 40. Mul dat zal dan wel, soms kom je daar niet onderuit om in herhaling te vallen op een bepaalde reactie. Hou er niet van als mensen je gelijk bestempelen als discriminant of racist als je het beesie bij de naam noemt.bart 2 heeft wat mij betreft het treffend beschreven in zijn reactie op Japser om 11.27 uur.


  ⚠️ Meld

 41. @E.wold Ik ben het met je eens dat het veelal mensen uit Oost-Europa zijn als het om skimmen of zakenrollen gaat. Daar ga ik ook helemaal niet tegen in.

  Ik ga er tegen in als mensen direct zeggen, zonder feitenkennis van de zaak, dat het bij een overval, zakenrollen of wat dan ook, dat het mensen uit Oost-Europa zijn.

  Dat een merendeel van het skimmen door Oost-Europeanen wordt gedaan is statistiek.
  Als er geskimd is, meteen zeggen dat het dan dus een Oost-Europeaan is, is discriminatie.
  Zeggen dat (alle) Oost-Europeanen misdaad met geweld in Nederland begaan is ook discriminatie.

  Dat is GEEN mening (hoe vaak je dat ook blijft zeggen). Dat zijn gewoon feiten.

  Nogmaals: je mag het beessie best bij zijn naam noemen als je zegt dat er veel geskimd wordt door Oost-Europeanen. Daardoor ben je niet aan discrimineren. Als je het beessie bij zijn naam noemt door bij een bericht over een overval meteen in te vullen: het zullen wel Oost-Europeanen zijn, zonder dat dat bekend gemaakt is, en je zelf die kennis ook niet hebt, dan ben je aan discrimineren.

  Plain and f-ing simple.


  ⚠️ Meld

 42. E.wold,

  Begrijp ik. Maar dan is het vanuit japsers oogpunt ook logisch dat hij in herhaling valt. Zou het ook zo kunnen zijn dat het noemen van een beestjes naam, soms gewoon als ongepaste nadruk voelt voor een ander? Ik bedoel, natuurlijk kun je inzoemen op de afkomst van een persoon (even buiten het artikel om, want volgens mij zijn dat een stel koters uit de buurt). Je kunt daarmee gelijk hebben, dat iemand bijvoorbeeld een oostblokker is. Daar leg je dan de nadruk op.
  Op dat moment discrimineer je al wel, discrimineren is onderscheid maken en dat doe je al door een verschil te noemen. Op zo’n moment kan iemand de nadruk leggen op het discriminerend karakter van je opmerking en noemt hij daarmee alleen het beestje bij de naam. Toch is zo’n nadruk voor jou weer onplezierig en vind je deze ongepast. Lastig status quo…..je kunt erook voor kiezen bepaalde beestjes bij naam te noemen zonder dat er teveel een nadruk ligt. Het benadrukken van problemen met oostblokkers, zonder dat het duidelijk is of het oostblokkers zijn, helpt dan niet. Zoals ik al eerder aangaf, wat speculeren is soms onvermijdelijk misschien, maar daaruit al conclusies trekken lijkt mij eerder probleemvergrotend dan probleemoplossend.


  ⚠️ Meld

 43. En zijn die mensen op die camerabeelden inmiddels al herkend? Heb het idee dat het Zwollenaren zijn, dus moet je ze op straat ook tegen kunnen komen.


  ⚠️ Meld

 44. Nu vond ik de mensen op de camerabeelden ook Oost-Europese trekken hebben, voor zover je dat op dei wazige beelden kunt zien. Niettemin heeft Japser wel gelijk. Er wordt vaak geoordeeld en conclusies getrokken voor alle feiten op tafel liggen. Die oordelen zijn dan gebaseerd op statistiek. Je kunt iemand echter niet straffen op basis van statistische gegevens. Daarvoor is hard bewijs nodig. Het is Japser te prijzen dat hij opkomt voor het Nederlandse rechtsysteem, daar waar sommige anderen dat schijnbaar in willen leveren voor een niet-democratisch systeem (veroordelen op basis van horen zeggen ipv bewijsmateriaal, rechten ontnemen aan bepaalde groepen, etc).


  ⚠️ Meld

 45. Dankje Dame.

  Ik moet toegeven dat ik het ook niet altijd even eens ben met het NL rechtsysteem (wel qua niet onderscheiden op afkomst/geloof/ras/sexualiteit/etc). Maar het is nu zoals het is, dus daar moeten we ons aan houden, totdat we het samen veranderen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.