Bijzondere Koninginnedag in Zwolle Zuid

Zwolle – Dit jaar viert Zwolle Zuid Koninginnedag op een bijzondere manier. Vanzelfsprekend zijn er tal van bekende Oranjeactiviteiten, maar besteden we ook nadrukkelijk aandacht aan de Troonswisseling. Op deze manier kunnen jong én oud samen genieten van een fantastische Oranjedag.
v.v._svi_poster_kd.jpg 
Deze feestdag begint met een Optocht van Versierde Fietsen die eindigt bij sportpark ‘De Siggels’ aan de IJsselcentraleweg. Op het terrein van voetbalvereniging SVI gaat het Oranjefeest vrolijk verder met het Vlaghijsen (met daarbij het Wilhelmus door Kunst na Arbeid), de Ballonnenwedstrijd en diverse Kinderspelen. De Troonswisseling is te zien op schermen in het clubhuis van SVI. De abdicatie van koningin Beatrix is vanaf 10.00 uur op de schermen te volgen. Men hoeft dus geen moment te missen van deze unieke gebeurtenis.

Optocht van Versierde Fietsen
De feestdag begint met een Optocht van Versierde Fietsen. De mooist versierde fietsen kunnen rekenen op een fraaie prijs, beoordeeld door een deskundige jury. De optocht wordt vergezeld door de ruiters van Ritsaert en Muziekvereniging Kunst na Arbeid.

Om 09:15 uur vertrekt de optocht vanaf de Oude Deventerstraatweg in Schelle. Via de Grenslaan en de Zwarteweg gaat de stoet via de Nieuwe Deventerweg naar de Thorbeckelaan (Ittersum). Via de Troelstralaan gaat het weer naar de Nieuwe Deventerweg en vervolgens via de Oldeneelallee naar de Staatsmanlaan. Rond 10.00 uur eindigt de optocht op het sportpark van SVI aan de IJsselcentraleweg, maar daar gaat het feest vrolijk verder.
Vlaghijsen en Ballonnenwedstrijd 
Nadat de optocht op Sportpark ‘de Siggels’ is gearriveerd zal rond 10:50 uur de Nederlandse vlag officieel worden gehesen. Muziekkorps ‘Kunst na Arbeid’ speelt hierbij het Wilhelmus.
Daarna is het om 11.00 uur tijd voor de grote Ballonnenwedstrijd. De kinderen vullen hun naam en adres in op een kaart en knopen die aan de ballon. Voor degene wiens ballon het verst komt (vaak honderden kilometers vér!) zijn er mooie prijzen te winnen.
Vertier met tal van Kinderspelen, pannenkoeken en schminken!
Na de ballonnenwedstrijd kunnen de kinderen meedoen aan diverse Kinderspelen. Voor elke leeftijd zijn er leuke activiteiten. Naast de springkussens en het meedoen aan diverse spelletjes kunnen de kinderen ook nog geschminkt worden door Studio Marian.
En als klap op de vuurpijl kunnen de kinderen smullen van pannenkoeken en ijs. 
Kleedjesmarkt
Voor het eerst dit jaar is er voor kinderen tot 12 jaar de mogelijkheid om na het oplaten van de ballonnen mee te doen met een kleedjesmarkt. Vanaf 11.00 uur is op veld 1 van De Siggels de gelegenheid voor kinderen om hun speelgoed en andere zaken te verkopen.

Niet alleen buiten, maar ook in het clubhuis zijn er nog leuke activiteiten, waaronder het befaamde Rad van Fortuin met fraaie prijzen. 
Kortom, veel vermaak voor de kinderen van Zwolle Zuid. Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders kunnen op Sportpark ‘de Siggels’ genieten van een prachtig Koninginnefeest!
(deelname aan de Kinderspelen is geheel gratis!)
Artikel delen: