Boerenzoon en vader in prachtig drama

Zwolle – ‘Boven Is Het Stil’, de intieme film over een boerenzoon en zijn bejaarde vader, is vanaf 25 april te zien bij Filmtheater Fraterhuis in Zwolle. De film van regisseur Nanouk Leopold bevat de laatste hoofdrol van acteur Jeroen Willems, die in december onverwacht overleed.
Helmer (Willems) is een alleenstaande boer van midden vijftig in West-Friesland. Zijn bedlegerige vader (Henri Garcin) woont bij hem in. Ooit had hij een tweelingbroer, de lieveling van zijn vader, degene die de boerderij zou overnemen. Maar van de ene op de andere dag werd Helmer tot opvolger gebombardeerd, door vader uit de stad gehaald en onder de koeien gezet. In het drassige laagland, met enkel het snuiven van de koeien en mekkeren van de schapen. Een onverwachte brief en een al even onverwacht bezoek maken dat Helmer zich niet langer kan verstoppen voor de wereld en voor zichzelf. ‘Boven is het stil’ is een ontroerend portret van een man te midden van de oer-Hollandse elementen en een loflied op de schoonheid van de natuur.

‘Boven Is Het Stil’ is vanaf 25 april te zien bij Filmtheater Fraterhuis in Zwolle. Het is verstandig vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.
Met ruim 65.000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.
Artikel delen:

Reageer