Verhuizing van de Fakkelteit

Zwolle – De Fakkelteit, een initiatief van Travers Welzijn waarbij jongeren tussen de 13-23 jaar met rap bezig zijn, gaat verhuizen. Popfront was de lokatie waar De Fakelteit repeteerde, maar door de verbouwing van Hedon, verhuist De Fakkelteit vanaf maandag 22 april naar de Culturele Werkplaats R10 aan de Rieteweg 10 in Zwolle. Daar zullen de jongeren elke maandag- en woensdagavond muziek checken, teksten schrijven, mic-handling & podiumpresentatie leren en krijgen ze kansen om podiumervaring op te doen.

fakkelteit.jpg 

Maandag 8 april was het zover voor de jongeren van De Fakkelteit: ze mochten hun raptalenten voor het eerst op het podium presenteren met de Talent Challenge op het Popfrontpodium. Sommige jongeren hadden al podiumervaring, anderen nog niet. Vol enthousiasme, maar ook met een beetje gezonde spanning hebben de jongeren, elk met hun eigen rapstijl, opgetreden. Juryleden Rico McDougal en Iwan van Zon hebben de jongeren voorzien van tips en tops. De beste acts wonnen een podiumplaats bij City Cirkuz, dat al in diezelfde week plaatsvond.

 

Nixon, Budget Boys and True Brothers hebben de beste plaatsen bij de Talent Challenge gewonnen en openden op vrijdag 12 april City Cirkuz in Popfront. Ze werden aangekondigd als “1e Lichting van De Fakkelteit”. Door een plotselinge wijziging mochten de Gekke Swag Boys van De Fakkelteit ook hun nummer nog laten horen. De zaal zat vol met hiphopliefhebbers. Toen Rick van de Budget Boys zijn vers vergat, maar zich door een freestyle eruit wist te redden, reageerde het publiek met applaus en luid gejuich. De “1e Lichting van De Fakkelteit” sloot de optredens af met een posse track (groepsrap) met als thema “Respect voor de vrouw”. De boys wisten daarmee de vrouwen in de zaal te raken. Het was een mooie ervaring die de jongeren van De Fakkelteit in hun zak kunnen steken.

De Fakkelteit maakt zich nu ovoor het volgende optreden op 5 mei, Bevrijdingsdag, waar de jongeren in opdracht van We Can Young, tussen 15.00-20.00 uur elk uur zullen optreden langs de festivalboulevard.

Artikel delen:

Reageer