Programma Grote Markt Koninginnedag

Zwolle – De Grote Markt wordt dit jaar weer tijdens Koninginnedag één groot muzikaal spektakel. Engelstalige muziek staat centraal tijdens het optreden van Thomas Orkest. Waren vorig jaar nog Nederlandse smartlappen de rode draad in het optreden, deze keer speelt het veertigkoppige orkest onder leiding van Patrick Curfs nummers van onder meer The Beatles, Adèle, Queen en Robbie Williams. Het thema die dag heet dan ook ‘Ode aan The Queen’.
 
thomas.jpg 
 
Het bekende Zwolse orkest trad afgelopen kerst nog op met de symfonische rockgroep Kayak en speelde in een uitverkocht theater De Spiegel. Deze vruchtbare samenwerking heeft geresulteerd in een voortzetting van muzikale contacten; zo zingt Kayak-zangeres Cindy Oudshoorn een aantal nummers. Zij wordt bijgestaan en afgewisseld  door de professioneel vocaliste Pennyleen.


CINDY OUDSHOORN
Cindy Oudshoorn is uniek in haar soort. Met haar spetterende performance en sterke vocalen onderscheidt zij zich van de talloze zangeressen die Nederland rijk is. Cindy is met haar innemende en krachtige persoonlijkheid een even zo bijzonder podium-dier als docente en coach. Als zangeres van Kayak, gastsoliste bij orkesten, studiomuzikante (backing vocal) voor artiesten (Gerard Joling, Antje Montero e.d.), stem van tekenfilms (“Brother bear II, Harry Potter), docente en coach van leerlingen is Cindy inmiddels uitgegroeid tot een multi-inzetbare vocaliste. Meer informatie over Cindy Oudshoorn is te vinden op haar website: www.cindyoudshoorn.com.
PENNYLEEN
Pennyleen Krebbers, kortweg Pennyleen, studeerde aan het Conservatorium af op docent Muziek eerstegraads en aan de Academie voor Lichte Muziek als vocalist. Ze laat zich inspireren door zangers als Aretha Franklin, Gladys Night, Ilse de Lange, Beth Hart, Anouk, Otis Redding, John Lennon, Stevie Wonder en Alicia Keys.
Tijdens de opleiding werkte Krebbers als zangeres in de Top 40-formatie Sesam en daarna in de Top 100-band Alpha. Naast Alpha werkte ze ook als muziekdocent aan een middelbare school en als zangdocent aan een theaterschool. “Geweldig leuk! Ik kon mijn opgedane kennis overbrengen en kinderen klaarstomen voor het podium”. Momenteel zingt ze regelmatig live op Nederlandse podia met een eigen band: “Ik heb het ongelofelijk naar mijn zin met de band en voor de klas. De band is voor mij echt een cadeau. Het doceren is ook ecgt een passie van me en dus is de combinatie voor mij zoals die nu is voor mij echt ideaal”. Meer informatie over Pennyleen en haar optredens is te vinden op de website www.pennyleenparadise.nl.
NEDERLANDSE JEUGD MUSICAL SCHOOL 
Leerlingen van de Nederlandse Jeugd Musical School geven een spectaculaire show met een aantal liedjes over sprookjes, gezongen door prinsen en prinsessen. Dit is tevens het thema van het optreden van de NJMS.
Droom jij ervan om in musicals te spelen? Heb je talent of vind je het gewoon leuk om eens te komen kijken, dan kun je terecht bij de Nederlandse Jeugd Musical School. Wij geven kwalitatief hoogwaardige lessen in de vakken spel, dans en zang en het spelen in theaterproducties.
Enthousiast geworden en wil je meer weten over de Nederlandse Jeugd Musical School? Surf dan naar: www.nederlandsejeugdmusicalschool.nl.
THE YOUNG ONES
The Young Ones is een cultureel broeinest voor jong (theater)talent uit Oost-Nederland met een unieke manier van werken. Jonge talentvolle spelers en makers krijgen bij ons de ruimte om zichzelf en hun talent te ontdekken en te ontwikkelen in een professionele omgeving. 
De Zwolse theatergroep vult het oranjeprogramma in met ‘The Froggles’, die op zaterdag 13 april te zien was tijdens het Eigen Kracht-festival. Daar  lanceerde de band het nieuwe album ‘Share Your Skills’ voor een uitzinnige menigte. Meer informatie over The Young Ones en The Froggles, is te vinden op de website www.theateryoungones.nl.
JILLES & BAND
Jilles Zuiderbaan, ook wel bekend als ‘The Voice of Zwolle’, treedt op Koninginnedag op samen met zijn vierkoppige band bestaande uit Erik Raayman (bas), Jay P. Beijersbergen (gitaar), Erienne Lafaille (drums) en Leon Kuipers (toetsen). Het optreden bestaat uit nummers die variëren van Gino Vanelli tot Ramses Shaffy. Kortom, het wordt een heerlijk muziekaal Oranjefeest op de Grote Markt in Zwolle.
Jilles is zowel bekend met klassieke jazznummers, als hedendaagse songs van bekende popartiesten. Jilles: “Ik zing liedjes van Frank Sinatra, Michael Bublé, Dean Martin en andere crooners. Dit doe ik begeleid door een orkest, pianist, combo of zelfs met een bigband. Ook voor het modernere repertoire draai ik mijn hand niet om”. Meer informatie over Jilles, zijn muziek en zijn optredens, zijn te vinden op de website www.jilles.info.
PROGRAMMA KONINGINNEDAG GROTE MARKT 2013:
09.30 – 10.00 uur: Vlaghijsen en Wilhelmus, podium Grote Markt
16.00 – 16.30 uur: Nederlandse Jeugd Musical School
16.45 – 17.55 uur: Thomas Orkest (met Cindy Oudshoorn en Pennyleen)
18.10 – 19.10 uur: The Young Ones
19.25 – 20.25 uur: Jilles & Band
20.40 – 21.50 uur: Thomas Orkest (met Cindy Oudshoorn en Pennyleen)
Artikel delen:

Reageer