Automobilist rijdt door na aanrijding met fietser

Zwolle – De politie onderzoekt een verkeersconflict waarbij een 14-jarige jongen uit Zwolle aangereden zou zijn door een nog onbekende automobilist. De bestuurder van de auto is doorgereden. Het ongeval vond rond 13:45 uur plaats op de Oosterlaan in Zwolle. De 14-jarige fietste over de Oosterlaan en haalde op enig moment een groep fietsers in. Mogelijk moest de auto hiervoor afremmen. 

politie.jpg

Bij het passeren zou de bijrijder van de automobilist met een handbeweging kenbaar hebben gemaakt dat men boos was over het fietsgedrag van de jongen. Voordat de jongen kans zag te reageren zou de bestuurder zijn kant op hebben gestuurd, waardoor de fietser in botsing kwam met de auto en ten val kwam. De auto reed door. De politie werd gebeld en heeft nog gezocht naar de auto, maar tevergeefs. Het zou volgens de fietser en getuigen gaan om een klein model groene auto. De jongen is ter controle door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt het voorval en vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken om de politie te bellen via 0900-8844.
Artikel delen:
Reacties 8
 1. We horen natuurlijk weer een kant van het verhaal. Het zou me niet verbazen dat de fietser in kwestie wel wat meer gedaan heeft dan enkel een groep andere fietsers inhalen. Hij is 14 jaar dus dan weet je het wel.


  ⚠️ Meld

 2. Ja, en wanneer de laffe bestuurder van deze auto niet was doorgereden hadden we de andere kant van het verhaal ook gehoord.
  Noem je dit dan een gevalletje van het recht in eigen hand nemen?


  ⚠️ Meld

 3. Ook al vertoonde die jongen van 14 misschien wel geen goed gedrag (dat weten we niet) dat geeft niemand het recht om die jongen aan te rijden. Los het volwassen op en ga niet voor eigen rechter spelen.


  ⚠️ Meld

 4. Inderdaad ribo, daarom had hij ook moeten stoppen. Doorrijden als je iemand tegen de grond rijdt, is hoe dan ook fout.
  Maar als hij een goed verhaal heeft, zal hij zich nog wel netjes melden toch?;)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.