Meisje beroofd door twee mannen

Zwolle – In de nacht van zaterdag op zondag 21 april is een 18-jarig meisje uit Zwolle op het Stinspad in Zwolle beroofd door twee nog onbekende mannen. De politie zoekt getuigen. Het meisje fietste over het Stinspad toen ze werd klemgereden door de twee fietsende mannen. Het meisje werd ondermeer gedwongen haar telefoon af te staan, waarbij ze door het tweetal werd bedreigd. Het is niet duidelijk of de mannen gewapend waren. De mannen gingen er fietsend vandoor richting het Korianderplein.

politie.jpg

De politie heeft een onderzoek ingesteld en zoekt getuigen of tips. De mannen zijn allebei donker getint en droegen donkere wijde kleding. De man die met name het woord voerde is naar schatting 1.70/1.75 m. lang, ongeveer 22 jaar oud en heeft opvallend grote ogen, een vol gezicht, grof postuur en kort geschoren haar. Hij droeg een rood sjaaltje. Van de andere dader is naast zijn donkere huidskleur en wijde kleding alleen bekend dat hij kleiner is dan zijn mededader. Mensen die iets hebben gezien of meer weten kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).
Artikel delen:
Reacties 27
 1. Vervelend voor het meisje, Echter snap ik niet wat een meisje allen s’nachts bij het stinspad te zoeken heeft. Het is tegenwoordig al niet vertrouwt om alleen als vrouw s’nachts op straat te gaan


  Maak melding

 2. Aan de ene kant snap ik wel dat je dat zegt .., maar toch moeten we niet de indruk wekken dat zij degene is die iets verkeerd doet.

  Hoop dat ze er niet iets aan over houdt. De telefoon wordt wel vervangen. Bij psychische schade is dat lastiger.


  Maak melding

 3. Waarom zou je niet mogen benoemen volgens jou dat het om een getint persoon gaat?

  Er is zelfs een partij dit dit continu doet, geert wilders bijvoorbeeld en leefbaar Rotterdam, en er zijn sites vol haat reactie’s naar allochtonen op bijvoorbeeld Geen Stijl, stormfront, nieuw rechts..

  Er word genoeg aangekaard dat het om allochtonen gaat in gevallen dat iemand beroofd word, en ik zie het overal voorbij komen, dus het is nogmaals een beetje raar om de sugestie te wekken dat je dat niet mag zeggen, ben je toevallig een beetje aan het stoken, en onderbuik gevoelens aan te wakkeren?

  Zegt wel wat over jou Ceesje.

  Als hier stond dat het om een blank persoon gaat, waren er geen eens reacties, zo vaak gezien op de weblog..


  Maak melding

 4. En daarmee ontken ik niet dat het vaker allochtonen zijn, integendeel, alleen is het vervelend voor de allochtonen die zich wel netjes aan de regels houden om steeds te lezen dat ”wij zo slech’t zijn”.  Maak melding

 5. @Holtenbroek1990,
  Ceesje zegt alleen maar wat zo’n beetje iedereen denkt.
  Wat wel frapant is dat er nooit melding wordt gedaan van overtreders met bv een Vietnamees of Iranees uiterlijk.
  Reden: deze bevolkingsgroepen werken hard en gaan naar school anders dan de bekende immer verontwaardigde bevolkingsgroepen voelen zij zich niet aangesproken als er melding wordt gedaan van een overtreder met een donkere huidskleur omdat ze weten dat het niet op hun slaat.
  Ere wie ere toekomt.


  Maak melding

 6. Bericht door .., op 21 april 2013 om 18:45
  Vervelend voor het meisje, Echter snap ik niet wat een meisje allen
  s’nachts bij het stinspad te zoeken heeft. Het is tegenwoordig al
  niet vertrouwt om alleen als vrouw s’nachts op straat te gaan
  Volgens mij gaat deze opmerking veel te ver, we leven hier in een modern Westers land waarin er weinig geweld is tegen vrouwen. Incidenten zal je altijd houden.


  Maak melding

 7. Hallo, er wordt gevraagd naar Tips!!! Niet naar uiterlijk!

  En op het bericht door .., op 21 april 2013 om 18:45

  Echter snap ik niet wat een meisje allen s’nachts bij het stinspad te zoeken heeft.

  Dus eigen schuld? Dan ben je net zo erg als die overvallers. We willen toch een veilige samenleving. Niet toegeven aan slechterikken! En inderdaad sterke aan het meisje toegewenst! Laat je niet kisten!


  Maak melding

 8. Op elk tijdstip zou je over straat moeten kunnen fietsen. Soms kan je het niet voorkomen dat je een stuk alleen moet fietsen. Niet iedereen heeft een auto of iemand in de buurt die mee kan fietsen. Soms komt iemand op dat tijdstip van zijn of haar werk.Het zal lang duren voor dit meisje zich weer veilig voelt of de fiets als het donker is. Jammer dat de daders dit zich vaak niet realiseren en dat alleen voor een telefoon.


  Maak melding

 9. Inderdaad iedereen zou op elk tijdstip over straat moeten kunnen fietsen. We hebben het hier over een jonge vrouw van 18 jaar. Die is dus wettelijk gezien volwassen. Van “onbehoorlijk laat op straat zijn” is dus ook geen sprake.

  Was daar in de buurt niet laatst ook al een keer een overval? Zijn die daders al gepakt?

  Heel veel sterkte gewenst voor deze jonge vrouw! Dit soort gajes weet niet wat ze een medemens aandoen voor een paar centen. En dat allemaal omdat ze zelf te lui zijn om te werken voor hun geld! Bah!


  Maak melding

 10. @Trotse Zwollenaar. Helaas zit het Blijf van mijn lijf huis vol met vrouwen. Er is hier misschien minder geweld richting vrouwen dan in Afghanistan, maar nog altijd meer dan een paar incidenten. Helaas.


  Maak melding

 11. Japser het blijf van mijn lijf huis de vrouwen die daar verblijven zijn ook niet van die personen om over naar huis te schrijven.Heb er in het verleden wel eens gewerkt maar er zitten niet allemaal lieve aardige vrouwen .Als ze mishandeld zijn dat keur ik niet goed maar na mij idee zitten daar ook vrouwen die niet mishandeld zijn maar die zich zo voordoen omdat ze nergens terecht kunnen


  Maak melding

 12. Het was maar even een voorbeeld Pieters. Om mee aan te geven dat er hier in Nederland ook nog steeds veel te veel vrouwengeweld is.


  Maak melding

 13. Blijf van mijn lijf huis is net zoals opsporing verzocht en criminaliteit zoals deze: 2/3 van de aanwezigen is van niet-nederlandse komaf.

  De prijs die wij betalen voor de multi-culti! En het wordt tijd of er gaat een tijd komen dat het aangepakt moet worden. De burger wordt het zat en of de goeden die moeten lijden onder de slechten pikken het niet meer.

  Het is bijvoorbeeld jammer dat het weblog geen aandacht heeft geschonken aan deze Opsporingsverzocht zaak in Zwolle. Om niet verder bepaalde bevolkingsgroepen te stigmatiseren, is er misschien voor gekozen om onderstaand bericht niet te plaatsen.
  Drie keer ingebroken in korte tijd. Nu met videobeelden:

  http://avro.nl/opsporingverzocht/Zaken/20130416/zwolle_woonhuis.aspx


  Maak melding

 14. Ja bart2, dat is bijzonder triest te noemen! Met die mensen heb ik ook ontzettend te doen!

  Voor zo’n meid van een jaar of 18 die veilig over straat wil kunnen lijkt het mij trouwens de normaalste zaak van de wereld dat ze een busje traangas mee moet kunnen nemen. Ik begrijp niet, dat “we” daar zo fel op tegen zijn met zijn allen! Ongeacht de afkomst of huidskleur kun je dan een dader uitschakelen en klaar.


  Maak melding

 15. Inderdaad, plantje. Ik hoop dat ze de daders snel te pakken krijgen (denk niet dat wij dat te weten komen).

  Zo’n meid van 18 jaar zou eens naar België of Duitsland moeten gaan, daar een busje traangas of zenuwgas halen. 😉  Maak melding

 16. Let maar op Bart2 met je opmerking maak je weer een hele discussie los.Net wat ik had toen ik over die overvallers op bejaarden had. (oost europeanen) Gister toevallig nog gezien wat zij met onze huur en zorg toeslagen doen…


  Maak melding

 17. Bart, de Weblog plaatsen alle opsporingsberichten, zover ik dat weet. Ook met YouTube-video.
  Na Stadshagen een periode slecht In het nieuws, nu Westenholte aan de beurt? Sterkte voor de vrouw in kwestie.


  Maak melding

 18. Beste bart2 en alle zeikers hier die een bepaalde afkomst bedoelen….
  Kijk eerst maar naar de strafblad van een aantal tweedekamerleden die ondanks het feit dat dat naar buiten kwam en openbaar werd zijn blijven zitten regeren en niemand praat meer erover..
  Dat er nietzolang geleden de eerlijke meneer Verdaas moest zich veraantwoorden voor de fraude en dergelijke praktijken is het nu al vergeten en de afkomst is duidelijk alleen wordt het gewoon aan de kant geschoven…
  Ik zou zeggen die gasten die dat gedaan hebben moeten zich kapot schamen en zich eigenlijk bij de politie moeten melden..


  Maak melding

 19. @br
  Tuurlijk, beestje bij naam noemen kan pijnlijk zijn. Meneer Verdaas is niet de enige van de PvdA. En binnen heel politiek gebeuren, is er wel wat vuil omhoog te halen en dit zou inderdaad niet moeten.


  Maak melding

Reageer