Be Quick – Enter Vooruit 2-1

Zwolle – Spannend bleef het tot het einde, maar Be Quick won vanmiddag verdiend van Enter Vooruit. Het waren drie bijzonder nuttige punten, want de strijd om het achterlaten promotie/degradatieplaatsen ligt nog volledig open.
Be Quick ontvangt deze middag Enter Vooruit. Het team van trainer Anton Wennemars staat vierde en presteert vooral opvallend in uitwedstrijden: daar werd dit seizoen nog niet in verloren.
Be Quick trainer Arnie Pot past de strijdwijze van vanmiddag dan ook wat aan aan de tegenstander. Het is Mehran Ali Pour Asli die iets verdedigender speelt dan normaal. Daarmee wordt de doelstelling duidelijk. Pot: “Enter Vooruit heeft vooral aanvallend veel potentieel. We hebben geprobeerd om daar de angel uit te halen en dat is over het algemeen goed gelukt vanmiddag. Over 90 minuten geven we niet veel weg.”
Het publiek aan de Ceintuurbaan ziet desondanks dat Be Quick niet echt voortvarend start in het eerste kwartier. Het is Enter dat de bovenliggende partij is zonder echt tot kansen te komen. De wedstrijd keert eigenlijk al na een kwartier waarbij Be Quick een drietal kleine mogelijkheden op rij krijgt. Daarna zal het wedstrijdbeeld grotendeels bepaald worden door een beter spelend Be Quick. Het loopt in de 22e minuut nog goed af voor Enter. De goed spelende Sander Aarten raakt de paal na een afstandsschot. Kort daarna ontsnapt Be Quick zelf als keeper Thalen een bal mist in de doelmond.

Maar de wedstrijd barst even later open als Sander Aarten na een dieptepass de rust bewaart en de keeper knap passeert 1-0. Wie denkt dat de wedstrijd daarna definitief in het voordeel van Be Quick uitvalt komt bedrogen uit. Enigszins verrassend komt Enter in de 36e minuut langszij als Smit de bal binnenkopt na een corner. Be Quick is hierdoor echter niet uit het veld geslagen en het is de goed oplettende Wim Nijburg die een afvallende bal binnenschiet in de 42e minuut. Arnie Pot: “Dan gaan we uiteindelijk toch lekker de rust in. En na de rust beginnen we ook weer goed.” Tot een nieuw doelpunt leidt dit echter niet, ondanks een paar mooi opgezette aanvallen. De wedstrijd kabbelt dan even wat voort, maar Enter neemt risico en gaat achterin een op een spelen. De snelle voorwaartsen van Be Quick krijgen daardoor ruimte en vanaf de 70e minuut krijgt roodzwart kans na kans om de wedstrijd op slot te gooien. Schoten van Aarten, Velda en Ali Pour Asli gaan over of naast het doel. Maar daarna komen de echt grote kansen. Aarten, Nijburg en Duiker weten ze echter niet te benutten en daardoor blijft Enter in leven. Spannend blijft het dan tot diep in blessuretijd. Henri Knol krijgt nog een grote kans, maar ziet dat keeper Thalen goed ingrijpt. De Be Quickers halen opgelucht adem en halen drie verdiende punten binnen. Het is voor Enter daarmee de eerste uitnederlaag van het seizoen. Pot: “Het enige wat je ons kunt verwijten is dat we veel kansen missen, maar we hebben goed gespeeld, hard gewerkt en veel kansen gecreëerd. Al met al een verdiende ovewinning.” Na de wedstrijden van vanmiddag zijn Oranje Nassau en Nieuwleusen gedegradeerd. Daarboven is het echter ongemeen spannend. Zes à zeven teams moeten nog opletten dat het geen promotie/degradatievoetbal wordt aan het einde van het seizoen en daar is Be Quick er een van. Het roodzwarte keurkorps treedt volgende week opnieuw aan in een uitwedstrijd. Dan gaat het tegen Nieuwleusen. Opstelling Be Quick: Raymon Thalen, Eric van Beek, Erik Nawijn, Bjorn Velda, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Sander Aarten, Mehran Ali Pour Asli, Cas Duiker (80. Thijs Coenders), Bas Buimer (85. Jeroen Steenge), Wim Nijburg. Door Gerco Grevers

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.