VVD Zwolle organiseert vervolgoverleg overlast Stadshagen in Cultuurhuis

Zwolle – De VVD Zwolle organiseert een bijeenkomst over overlast in Stadshagen. De ontmoeting met de buurt is in navolging van een eerdere informatieavond over hangjongen in juli 2012 en vindt plaats op woensdag 24 april om 20.00 uur in het Cultuurhuis Stadshagen.  De VVD Zwolle vindt het belangrijk om de situatie in Stadshagen nauwlettend in de gaten te houden en met bewoners, ondernemers en jongeren in gesprek te gaan. In elke wijk zouden bewoners zonder consequente overlast moeten kunnen wonen.

Volgens fractievoorzitter Aly van der Vegte is het van groot belang om het gesprek met de wijk te blijven aangaan. “We kunnen als gemeente pas tevreden zijn als Zwollenaren zich in stad, wijk en straat veilig en op hun gemak voelen.”


De koffie staat klaar op woensdag  24 april in het Cultuurhuis Stadshagen. Inloop vanaf 19.30 uur. We starten om 20.00 uur met de bijeenkomst tussen bewoners, jongeren, wijkbeheer, politie en ondernemers uit het winkelcentrum van Stadshagen. U bent van harte welkom om mee  te praten. Inlichtingen en eventueel aanmeldingen via vvdzwollefractie@gmail.com.

Op 11 juli 2012 belegde de VVD Zwolle al eerder een informatieavond in het Cultuurhuis ingegeven  door de door wijkbewoners aangegeven overlast van hangjongeren. Alle betrokken partijen en personen die daar behoefte aan hadden, konden zijn zorgen kwijt over de overlast in de wijk en met name in en rond het winkelcentrum. Naar aanleiding daarvan zijn diverse activiteiten en initiatieven tot stand gekomen of zijn bestaande activiteiten in een versnelling geraakt. 

De VVD Zwolle wil met de betrokkenen  graag  bijpraten over het verloop van de initiatieven. Daarnaast is het voor de fractie belangrijk om te weten welke gezamenlijke stappen en zijn gemaakt om overlast te minimaliseren.

Voor de agenda en verslag van de vorige bijeenkomst: zie www.vvdzwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Kiezersbedrog wordt veel te veel gebruikt tegenwoordig. Een politieke partij die niet doet waar ze reclame mee maken voor de verkiezing, is niet altijd bezig om bewust de kiezers te bedriegen.


  ⚠️ Meld

 2. Eens, maar vond je de “Knip-opstelling” van met name René de Heer geen kiezersbedrog? Overigens bedroog Ivo Opstelten mij ook nog eens persoonlijk aan de voordeur. Met hetzelfde zure verhaal. Ach, als inwoner van mooi-Stadshagen, ben ik eigenlijk best blij met het uiteindelijke resultaat. Maar da’s een ander verhaal.


  ⚠️ Meld

 3. Ik zal er niet zijn, ben het met Dick eens dat ze DE verkiezingsbelofte voor geen meter waargemaakt hebben. Als bewoner van het complex boven die parkeergarage weet ik waar ik over praat. Ze hadden daar nooit beloftes over moeten doen en ik zie ze ook verrekte weinig sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen, nu het volgend jaar weer zover is komen ze weer zieltjes winnen. Nou, mij zijn ze kwijt, voor altijd.


  ⚠️ Meld

 4. @Dick, vertel nog eens, voor de 1087e keer over je ⤽KNIP⤝ gesprek met Ivo Opstelten. ⤽Onze⤝ Ivo heeft schijnbaar zo`n indruk op je gemaakt, dat je er niet over uitgepraat raakt. ;D


  ⚠️ Meld

 5. De vvd is zowel in de gemeentelijke als de landelijke politiek het grootste bedrog naar de kiezers wat er bestaat.Heb mij altijd afgevraagd waarom Zwolle al zo lang een VVD burgemeester heeft terwijl de PvdA altijd de meeste kiezers had in deze gemeente.


  ⚠️ Meld

 6. @ ex-VVD-er, ongelooflijk dat Opstelten terugkwam in dit Kabinet. Het kleine mannetje met die nep-bromstem faalde al op zoveel punten. Maar dat zul jij als geïnteresseerd (politiek)nieuws volger, ook wel geconstateerd hebben. Of is dit nog 1 van de helden van de partij waar je van “afgedreven” bent?


  ⚠️ Meld

 7. Dubbel eens met Pieters, ook met

  Heb mij altijd afgevraagd waarom Zwolle al zo lang een VVD burgemeester heeft terwijl de PvdA altijd de meeste kiezers had in deze gemeente.  ⚠️ Meld

 8. @Pieters/Dick, zo te lezen zijn jullie niet VVD minded. En al ben ik dan ⤽afgedreven⤝ van de VVD, een feit is, dat de politieke ⤽kleur⤝ van de burgermeesters in Nederland percentagegewijs nog altijd zwaar gedomineerd wordt door de PvdA. Met 100 burgermeesters voor 5.766.293 inwoners hapt deze partij een percentage van 37.7%. uit het bestand, tegen 26.9% VVD en 25.1% CDA. Een reden om in mei wat nieuwe danspasjes uit te proberen rondom de bekende boom, nietwaar? 🙂

  Wat de gemeentelijke en landelijke politiek betreft bevindt de VVD zich op dit moment met de faalpartner ⤽ firma list en bedrog⤝ in goed gezelschap, daar kan zelfs de ⤽bromstem⤝ van Opstelten niets aan veranderen. ;D  ⚠️ Meld

 9. Zolang burgers pionnen zijn van de overheid die elkaars meningen niet kunnen respecteren, kan de overheid zich bezig houden met echte belangrijke zaken. En zakken vullen.


  ⚠️ Meld

 10. Ach, het geloof dat je als burger echt invloed hebt, is schattig. Als stemmen invloed had, was het allang verboden.

  Het volk kan niet bepalen wat goed is voor het volk.


  ⚠️ Meld

 11. Precies, Japser.

  En dan lezen: ja ik ben VVD’er of PvdA’er en dan anderen afbranden die niet dezelfde mening hebben of bij een andere partij horen. Mensen die zich belangrijk willen voelen en denken met een lidmaatschap van een partij wat te kunnen bewerkstelligen onder het mom ‘kleine beetjes helpen’.

  GTFO


  ⚠️ Meld

 12. Nee Japser, *proest* dat lees je verkeerd. Deze beide partijen zijn elkaars evenknie ⤽in goed gezelschap⤝ als het gaat over list, leugens en bedrog. Het regeerakkoord ⤽bruggen slaan⤝ blijkt voor de politici van beide partijen, een met goud geplaveide brug/weg naar een riant waardevast pensioen. En als douceurtje krijgt de kandidaat/minkukel na de ene na de andere blunder die de schatkist miljarden kost, in veel gevallen ook nog eens als dank voor bewezen ⤽diensten⤝ na afloop de Koninklijke versierselen om zijn/haar nek gehangen.
  Of ben ik nu te cynisch? 😉  ⚠️ Meld

 13. @ex VVD’er

  Te cynisch? Eerder overtuigd van de wet van de ijzeren oligarchie 😉

  Slechts 2,5% van de Nederlandse bevolking is lid van een politieke partij en een klein deel hiervan krijgt een functie in het openbaar bestuur. Ik vraag mij dan ook af wat de toekomstwaarde is van de representatieve democratie…

  Over het regeerakkoord “bruggen (mis) slaan” zijn we het volledig eens.

  Exemplarisch vind ik minister-president Rutte die in het wekelijkse gesprek met de minister-president aangeeft de oplopende werkloosheid en de sociale gevolgen hiervan allemaal zo erg te vinden maar tegelijkertijd leiding geeft aan een kabinet dat niet met oplossingen komt en vooral Europees erg actief is. Of het bij dit laatste nu gaat om extra steun aan Zuid-Europa of het voldoen aan de Europese begrotingsnormen.


  ⚠️ Meld

 14. @ ElRey, aan de ⤽ijzeren⤝ wet van de oligarchie werkten wij tot voor kort vrolijk mee, door te stemmen op z.g. ⤽regeringswaardige⤝ 😮 partijen, zoals de VVD en de PvdA.

  Wat Rutte wel karakteristiek weergeeft als sprekende doorgeefpop in zijn wekelijkse ⤽goedweer⤝ show, is de onmacht en onkunde van het huidige kabinet. Beide regeringspartijen hebben ons namelijk verkocht aan een oligarchie in Brussel, waar een klein ⤽select⤝ gezelschap via dictaten voorschrijft hoe Nederland en de rest van de EU bestuurd moet worden. Ik vraag mij af, is er nog wel één representatieve democratie binnen de EU?  ⚠️ Meld

 15. Dit topic lijkt het Pol.log te hebben overgenomen. Daarom hier dit in en in trieste bericht uit DeSensator.nl

  Ruiten partijkantoor Zwolse PvdA ingegooid

  ZWOLLE – De ruiten van het partijkantoor van de PvdA in Zwolle zijn in de nacht van zaterdag op zondag ingegooid.
  Op de deuren van het pand aan het Diezerplein was de term ‘white power’ gespoten. Fractievoorzitter Eefke Meijerink reageert uiterst terughoudend. “We vinden het heel naar dat het is gebeurd en hebben aangifte gedaan. Het is te hopen dat de politie snel kan achterhalen wie dit heeft gedaan. De ruiten zijn inmiddels vervangen en de deuren zijn schoongemaakt. Meer wil ik er niet over zeggen.” Vragen als ‘uit welke hoek kan dit komen’ en ‘is er een aanleiding voor de bekladding en vernieling te bedenken’, gaat Meijerink geagiteerd uit de weg. Ze wil ‘niet meewerken aan speculaties’.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.