Zwolle in beweging tijdens Nationale Sportweek

Zwolle – Ruim 5000 kinderen van diverse basisscholen en peuterspeelzalen hebben maandag 22 april de Nationale Sportweek afgetrapt in Zwolle. Er werd zoals het hoort begonnen met ochtendgymnastiek. Daarnawas het tijd voor de openingsdans. Dit is één van de vele activiteiten die SportService Zwolle heeft ontwikkeld in het kader van de Nationale Sportweek voor het onderwijs, de sportverenigingen en andere (maatschappelijke) organisaties.

22-04-2013_aftrap_nationale_sportweek-wijkcentrum_de_gerenlanden_03.jpg 

De Nationale Sportweek is inmiddels een terugkerend fenomeen in Nederland. Dit jaar wordt het voor de 10e keer georganiseerd, en ook in Zwolle zijn er weer vele activiteiten voor jong en oud om hen te laten ervaren hoe leuk en belangrijk het is om te sporten en te bewegen. SportService Zwolle heeft een uitgebreid programma ontwikkeld voor diverse organisaties, waaronder scholen, peuterspeelzalen, buitenschoolse opvangorganisaties, sportverenigingen en sportaanbieders voor mensen met een beperking.

Iedere dag in de Nationale Sportweek vindt er een activiteit plaats waar kinderen en hun ouders kennis kunnen maken met sport en bewegen, maar ook worden topsporters uitgenodigd op de scholen en maakt men kennis met het sport- en beweegaanbod in de directe woon- en leefomgeving.

22-04-2013_aftrap_nationale_sportweek-wijkcentrum_de_gerenlanden_04.jpg 

22-04-2013_aftrap_nationale_sportweek-wijkcentrum_de_gerenlanden_01.jpg 

Artikel delen: