Boekpresentatie Gerben Last

Zwolle – Het boek ‘De beide kanten van de medaille’ verschijnt woensdag 24 april. Dit boek gaat over tafeltennisser Gerben Last. De Kampenaar nam deel aan drie Paralympics en speelt ondanks zijn fysieke beperking eredivisie tafeltennis. Het boek is geschreven door de Zwolse sportjournalist Gerard Meijeringh. 

“Het is een mooi boek geworden, waarin Gerben zijn verhaal vertelt. Gewoon een eerlijk verhaal over de impact van topsport in het leven van een persoon en dan ook nog een persoon met een fysieke beperking. Niet zo hoogdravend en sensatiebelust als bijvoorbeeld dat boek van ex-voetballer Andy van der Meijde, maar puur een eerlijk verhaal van een Kamper jongen”, vertelt uitgever Wilfred Willemsen.

In het boek verhaalt Last over de valkuilen die presteren in de topsport met zich meebrengen en de emoties die daarmee gepaard gaan. “Ik vond het erg leuk om samen met Gerard mijn verhaal op te schrijven. Wij hopen hiermee de jeugd ook te waarschuwen dat topsport ook zijn mindere kanten heeft”, vertelt hoofdpersoon Gerben Last. 

In eerste instantie zou het boek medio december al verschijnen. “Maar we hebben wat langer de tijd genomen, zodat we zeker weten dat het boek goed is. Nu kunnen we tevreden zijn. Het boek wordt 24 april aanstaande gepresenteerd in de WRZV-hallen in Zwolle vanaf 20.00 uur.  Dan wordt ook bekend bij welke boekhandels het boek te verkrijgen is”, besluit Willemsen.  

Het boek kan ook besteld worden via info@uitgeverij-jupijn.nl  Het boek is 64 pagina’s dik en kost € 12,95. 

Artikel delen:

Reageer