Zwolle beste werkgever Nederlandse gemeenten

In de non-profit sector behoort Zwolle tot de beste werkgevers van Nederland. Onder gemeenten scoort Zwolle zelfs het hoogst. Dat blijkt uit het Onderzoek Beste Werkgevers 2007 van Intermediair. Zwolle heeft daarin een vierde plaats behaald. In de categorie ’tevreden werknemers’ komt Zwolle zelfs op de derde plaats. Zij beoordelen ondermeer de rubrieken werkinhoud en werksfeer met een ruime acht. In de categorie werkgevers is het Waterschap de Dommel op de eerste plaats geëindigd. In de top 20 van tevreden werknemers scoort de provincie Zeeland het hoogst.

Gemeentesecretaris Oenze Dijkstra is erg enthousiast over de uitkomsten van het Intermediair onderzoek. ‘Ik zie het als een beloning. We hebben vijf jaar heel hard gewerkt om de organisatie op poten te krijgen. Daar gaan we ook vooral mee door, want er blijft altijd wel iets over om te verbeteren.’ De Gemeente Zwolle heeft in het najaar van 2006 een medewerkers tevredenheids onderzoek (MTO) gehouden met een hoge respons en een positieve uitkomst: 97% van de respondenten vond Zwolle een goede werkgever.

Dijkstra denkt dat Zwolle zich met de vierde plek in dit onderzoek onderscheidt van haar concurrenten op de arbeidsmarkt. ‘De overheid komt dankzij de ontgroening en vergrijzing in zwaar weer als het gaat om het aantrekken van personeel. De uitkomsten van dit onderzoek zijn wat dat betreft heel gunstig. Maar ook voor de eigen medewerkers is het een signaal: Zwolle is een uitstekende organisatie om te werken! En de medewerkers mogen erop rekenen dat we ons er de komende jaren voor in zullen zetten om deze lijn vast te houden.’

Artikel delen:
Reactie 1
  1. En weet de IB-Groep dat jullie zomaar foto??s van hun site “lenen”?
    _________________________________________________________

    Admin:

    Voor deze foto worden ze dik betaald Jan!


    ⚠️ Meld

Reageer