Zwolse vrijwilligers in een Koninklijk zonnetje

Zwolle – De Commissaris van de Koningin in Overijssel heeft vijf bijzondere Overijsselse vrijwilligersinitiatieven beloond met de Oranje Strik, die bij gelegenheid van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander is ingesteld door het Nationaal Comité Inhuldiging. Er is ook een Zwolse winnaar: De Stichting Bevrijdingsfestival Overijssel te Zwolle. Bekend van het grootse Bevrijdingsfestival in Zwolle, dat ieder jaar met meer dan 800 vrijwilligers vormgegeven wordt.

Het Nationaal Comité Inhuldiging gebruikt de Oranje strik als officiële erkenning voor feestelijke activiteiten die overal in het land worden voorbereid rond de inhuldiging van het nieuwe Koningspaar op 30 april, en voor mensen en organisaties die het Comité daarbij steunen.


CdK Ank Bijleveld-Schouten wil de vijf Overijsselse initiatieven belonen voor hun grote en ongevraagde inzet voor de samenleving. “In deze tijd waarin het individu belangrijker dreigt te worden dan de groep is het van groot belang dat we geïnspireerd worden door mensen die zich zonder daar iets voor terug te willen inzetten voor een ander. In Overijssel vinden we dat een prachtige inspiratie voor onze toekomstige Koning!”.

Artikel delen:

Reageer