Project ‘De Schoone School’ de landstede

Zwolle – Hoe schoon en inspirerend is jouw omgeving en hoe ‘schoon’ ben jij van binnen? Met die vragen over duurzaamheid en leefbaarheid zijn alle mbo-studenten van Vormgeving & Entertainment van Landstede MBO Zwolle vorige week aan de slag gegaan tijdens een projectweek. De week resulteerde in nieuwe kunstwerken van studenten aan de muren van het schoolgebouw, originele composities en liedteksten, geinige en bijzondere filmpjes en originele acties om de omgeving inspirerend te houden.

_projectweek_schoone_school_landstede.jpg 

Met een theaterstuk en een rap van Ricardo van de Fakkelbrigade (eerder Opgezwolle) ging de projectweek ‘De Schoone School’ van start. Twee dagen lang hebben studenten workshops naar keuze gevolgd om geïnspireerd te raken. Er stonden bijvoorbeeld workshops geprogrammeerd over kunst maken van plastic tasjes, sing & songwriting, improvisatietheater en over wat te doen tegen afval en voedselverspilling. De workshop meditatie bleek zeer in trek en een aantal studenten nam zelf de handschoen op en verzorgde een eigen workshop. Met de workshops en films over natuur en religie hebben studenten inspiratie opgedaan om zelf aan de gang te gaan.


Twee dagen lang mochten de studenten vervolgens het thema ‘De Schoone School’ vertalen naar eigen acties en eigen werk. Het resultaat hebben ze aan het einde van de week gepresenteerd tijdens een show in het theater op het Dokterpad. Het werd een middag van ‘duurzaamheid’ en leefbaarheid door de ogen van studenten. Op deze wijze zijn thema’s behandeld van Leren Loopbaan en Burgerschap.

Artikel delen: