Internationale Kinderfeestdag in Holtenbroek

Zwolle – In Nederland kennen we Moederdag, Vaderdag en Dierendag, maar men kent nauwelijks Kinderdag. In 1979 is 23 april uitgeroepen tot Internationale Kinderfeestdag door UNESCO. Dit feest wordt georganiseerd om alle kinderen ter wereld in het zonnetje te zetten. Tegenwoordig wordt het in veel landen gevierd, dus ook in een paar plaatsen in Nederland, waaronder Zwolle. 
Voor de derde keer organiseren Alev en Yudum Cumert vanuit de Alevitische Vereniging Zwolle geheel vrijwillig het “Internationaal Kinderfeest”, waarvan twee keer in samenwerking met Travers Welzijn. Dit zal a.s. zaterdag 27 april plaatsvinden in het wijkcentrum Holtenbroek aan de Bachlaan 20. Op deze dag wordt een gevarieerd kinderprogramma met workshops en activiteiten door vrijwilligers verzorgd. De openingshandeling zal worden uitgevoerd door wethouder Nelleke Vedelaar en de toegang is gratis. Alle kinderen zijn welkom om met elkaar deze feestelijke dag te vieren in het wijkcentrum Holtenbroek!!
Artikel delen:
Reacties 2
  1. Uitgeroepen door Unesco? Ik meen dat dit was uitgeroepen door Ataturk uit Turkije, de vader van de Turken, kan iemand mij uitleggen wat Unesco inhoud? Aleviten zijn toch ook mensen uit Turkije? Waarom zeggen ze niet gewoon dat ze Turken zijn, vreemd is dit!
    Wat ik weet is 23 april in Turkije uitgeroepen tot nationale kinderfeestdag door Ataturk, dat is wat alle Turken zeggen en heb het ook nagevraagd bij Turksconsulaat in Deventer, zij bevestigden dit ook.
    Vandaar mijn reactie.


    ⚠️ Meld

  2. @Jimmy Kinderdag is van Turkse origine, internationale kinderfeest is de wereldwijde versie die de UNESCO (onderdeel van de Verenigde Naties) in 1979 heeft ingevoerd, waarbij het Turkste Kinderdag als basis diende.


    ⚠️ Meld

Reageer