Nieuwe Haven klaar voor oranjedagen

Zwolle – Senioren in woon-, zorg- en dienstencentrum Nieuwe Haven van IJsselheem verheugen zich op allerlei koningshuisactiviteiten. Samen met kinderen uit de wijk Kamperpoort start een oranje gekleurd programma op zaterdag 27 april met een vrijmarkt. De afgelopen weken hebben bewoners onder leiding van kunstenaar Arnoud van Sante zelf hun huis in oranjesferen gebracht om de feestelijkheden in stijl te kunnen vieren. Nu genieten zij van de resultaten.

Op de woensdagen hebben bewoners geschilderd en getekend aan gezamenlijke en individuele schilderijen onder begeleiding van kunstschilder/vrijwilliger Arnoud van Sante. Zelf maakte hij ook een grote schildering van het koningspaar met details die herinneringen oproepen bij vele ouderen: de drie dochters, waarvan er één met een katapult schiet zoals de kroonprins dit vroeger deed onder andere naar de pers op het bordes bij oma Juliana; een andere dochter speelt verstoppertje met de hermelijnen mantel en haar zusje snoept stiekem van een appel. Er zitten allerlei verwijzingen in naar verleden en toekomst. Bijzonder vermakelijk voor de kijker en stof tot praten met elkaar.

 

Op 27 april komt de jeugd uit de wijk voor de vrijmarkt met de traditionele kleedjes voor de verkoop van hun spulletjes en samen worden tijdens Hollandse en Koninginnedagspelletjes gespeeld, er is een verloting en er zijn passende versnaperingen. Contact tussen jong en oud staat centraal.

Op 30 april kunnen bewoners samen de hele ceremonie volgen op een groot beeldscherm in het restaurant van Nieuwe Haven waar tevens een koningsmaal ofwel oranjediner wordt geserveerd. Na de kroning zullen medewerkers en bewoners toasten met champagne.

Artikel delen:

Reageer