Feestelijke oplevering 50.000ste woning in Zwolle

Onder de uitroep ´Lang Leve Zwolle´ leverde burgemeester Henk Jan Meijer de 50.000ste woning in Zwolle op. De woning, verborgen achter driehonderd ballonnen, werd vrijdag met één handeling door Henk Jan Meijer feestelijk onthuld. ‘Zwolle groeit met inwoners en met woningen. Dit is een hoogtepunt maar dat betekent niet dat we stilstaan, de stad moet zich blijven ontwikkelen en met de tijd meegaan’, aldus een trotse burgemeester. 

Gastheren van deze feestelijke gelegenheid waren naast de burgemeester van Zwolle, de heer Gurbe Helbig directeur woningcorporatie deltaWonen en de directeur van de woningcorporatie SWZ de heer Eddy Veenstra. De 50.000ste woning staat aan de Mozartlaan in de wijk Holtenbroek, een wijk in opbouw. De heer Helbig stond stil bij het feit dat de 50.000ste woning juist in deze wijk staat, een wijk die symbool staat voor vernieuwing, verbetering en voor groei.

‘Lang leve Zwolle’ is dan ook zeker van toepassing op deze wijk én op de woning in het complex Carmen van deltaWonen’, aldus Helbig. ‘Wonen doe je immers waar je je thuisvoelt, waar je lééft.’ De heer Helbig overhandigde de blij verraste bewoners een bos bloemen en cadeaubon.

Fototentoonstelling

Wethouder Gerard van Dooremolen feliciteerde Zwolle met dit hoogtepunt. ‘Dit moet een feest zijn voor de hele stad. Daarom biedt de gemeente Zwolle de inwoners en bezoekers van Zwolle als cadeau aan een reizende fototentoonstellingen met de titel ´In Zwolle staat een huis´. De fototentoonstelling wordt maandag 2 juli geopend en is vanaf 3 juli gratis te bezoeken in de hal van het stadhuis. Na een maand verhuist de tentoonstelling naar de hal van het stadskantoor.

Gedicht

Ter gelegenheid van de 50.000ste woning heeft de stadsdichter L.L. Bouwers een gedicht gemaakt die hij heeft voorgedragen. De dichtregel ´Kom binnen hier wordt geleefd´ is opgenomen op een plaquette die op de zijkant van de 50.000ste woning is bevestigd.

Samen maken we de stad

Henk Jan Meijer sprak zijn dank uit aan iedereen die betrokken is bij de groei en ontwikkelingen van Zwolle: ‘Samen maken we de stad, deze 50.000ste woning staat symbool voor wat we met elkaar bereikt hebben. Ik wil met name noemen: het Concilium, de woningcorporaties, de ontwikkelaars, bouwers en makelaars.’

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer