Hé, ga je mee naar buiten in Stadshagen?

Zwolle – Slootje springen, vuile modderhanden, kikkervisjes vangen of kijken hoe een libel uit zijn omhulsel kruipt. Spelen in de natuur is goed en gezond voor kinderen. Toch spelen kinderen 50% minder buiten dan twintig jaar geleden. Belangstelling bij kinderen voor de natuur komt niet vanzelf. Ze hebben een zetje nodig en daar kunnen (groot)ouders een handje helpen.

p9300152.jpg 

De ontdekking van een slak! 

IVN Zwolle organiseert daarom een korte cursus van 4 dagdelen voor (groot)ouders met  kinderen (4 – 12 jaar) in en vanuit OBS de Schatkamer in Stadshagen. Woensdagavond 22 mei en 19 juni vindt de cursus plaats voor de (groot)ouders. Zondagmiddag 26 mei en 23 juni gaan we met de kinderen en (groot)ouders naar buiten.

Steeds meer kinderen groeien op in een stedelijke omgeving en kennen de natuur alleen van de televisie en computer. Ouders vinden het soms te ‘gevaarlijk’ voor kinderen om buiten te spelen. Uit onderzoek blijkt dat contact met de natuur heel belangrijk en gezond is voor opgroeiende kinderen. En gelukkig beseffen ook steeds meer ouders dit. Kinderen spelen in de natuur veel gevarieerder en creatiever dan binnen. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is. In een groene omgeving kunnen ze hun energie kwijt, leren ze risico’s inschatten en worden ze fitter en slimmer.

Doe mee met de cursus! 
De cursus Scharrelkids  zit vol met praktische tips, spelen en wetenswaardigheden over de natuur en natuurbeleving voor kinderen. Deelnemers leren allerlei leuke en verrassende activiteiten, die je met kinderen in de natuur kunt ondernemen.  Op de zondagmiddagen gaan we met de kinderen op stap de natuur in. We ontdekken met de kinderen hoe leuk spelen en natuurbelevingsactiviteiten in de natuur kunnen zijn!

Programma:
Woensdagavond 22 mei en 19 juni wordt de cursus van 19.30 – 22.00 uur voor (groot)ouders bij OBS de Schatkamer in Stadshagen gegeven. Zondagmiddag 26 mei en 23 juni gaan we samen met de kinderen naar buiten van 14.00 tot 16.00 uur. 

De kosten van de cursus zijn: € 30 euro voor ouder + kind. Bij de prijs inbegrepen zit een leuk boek met veel tips. 

Doe mee! Heb je zin gekregen om mee te doen geef jullie dan voor 17 mei op via www.ivnzwolle.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.