Isala Publieksacademie 14 mei: Huidkanker

Zwolle – Het onderwerp van de Isala Publieksacademie op dinsdag 14 mei is ‘Huidkanker, de schaduwzijde van zonlicht’. Een ruw plekje dat niet weggaat of een moedervlek die van grootte en van kleur verandert. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder blanke mensen en komt in Nederland van alle kankersoorten het vaakst voor.

 
Naast het aantal patiënten met huidkanker, neemt ook het aantal mensen met een voorstadium van huidkanker toe. De sprekers van deze avond, dermatologen Linda de Mik en Noortje van der Meij, vertellen hoe huidkanker ontstaat en wat de gevolgen van zonlicht op je huid zijn. De lezing begint om 19.30 uur in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle. Gratis kaarten zijn te bestellen via theater Odeon De Spiegel. De lezing is ook te volgen via live webstreaming op www.isalapublieksacademie.nl Met #IPA13 kunnen van tevoren en tijdens de lezing vragen via Twitter worden ingediend.

 
Dermatoloog De Mik gaat dieper in op de verschillende vormen van huidkanker, hoe huidkanker er uitziet en wat de verschillende behandelingen zijn. Dermatoloog Van der Meij neemt u mee naar de schaduwzijde van zonlicht en vertelt over hoe u zich het beste kunt beschermen tegen zonlicht.
Tijdens deze avond is er gelegenheid om vragen te stellen en met beide artsen in gesprek te gaan. In de foyer van theater Odeon is de Stichting Linda tegen melanoom aanwezig en ook toont My Safe Skin daar uv-werende kleding voor kinderen en volwassenen.
Artikel delen:

Reageer