Summer School Anglia bij Thomas a Kempis

Zwolle – Thomas a Kempis College Zwolle en Anglia Network Europe slaan deze zomer de handen ineen om voor de eerste keer een English Summer School te organiseren. Scholieren uit de Hanzestad en omgeving kunnen zich hier vijf dagen lang in Britse sferen wanen door zich helemaal in de Engelse taal en cultuur te dompelen. De Summer School wordt in de week van 19 tot en met 23 augustus bij het Thomas a Kempis college aan de Schuurmanstraat in Zwolle gehouden.

Anglia Summer School bestaat al 10 jaar in Nederland en krijgt nu ook in Zwolle voet aan de grond. Door de samenwerking met het Thomas a Kempis College kunnen kinderen tussen de 10 en 18 jaar van alle scholen uit de regio hun Engels verbeteren middels de succesvolle Anglia methode. Hierin krijgen de deelnemers ‘s ochtends les – in kleine groepjes met leerlingen van ongeveer gelijke leeftijd en niveau Engels. Er wordt gewerkt aan grammatica en vocabulaire. In de middag is het tijd voor “English in Action!”. In dit dynamische middagprogramma wordt gewerkt aan taalontwikkeling tijdens allerlei activiteiten op het gebied van sport, spel, toneel en muziek.

Leerlingen die goed zijn in Engels kunnen tijdens de Summer Schools extra uitgedaagd worden terwijl anderen die moeite hebben met de taal kunnen werken aan hun taalontwikkeling, allemaal op hun eigen niveau. Anglia Summer School is een dagprogramma, eind van de middag gaan de deelnemers naar huis. 

Anglia Network Europe is een actief internationaal netwerk van 350 scholen. De Anglia-scholen besteden extra aandacht aan het leren van Engels met behulp van het Anglia stap voor stap systeem. De laatste jaren is de animo voor het Anglia concept flink gestegen, mede door de veranderde eisen voor het eindexamen. Engels is een kernvak geworden, waardoor leerlingen in het havo en vwo vanaf schooljaar 2012/2013 maximaal één vijf als eindcijfer (het gemiddelde van het schoolexamen en centraal examen) mogen behalen voor de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde. 

Meer informatie over de Anglia Summer School is te vinden op www.anglianetwork.eu

Artikel delen: