Filmvertoning De haas In de maraton

Zwolle – 
De Partij voor de Dieren organiseert op donderdagavond 2 mei a.s. een vertoning van de documentaire ‘De Haas in de Marathon’ in het Dominicanenklooster in Zwolle, ingeleid door Tweede Kamerlid Esther Ouwehand. De documentaire blikt terug op de eerste tien bewogen jaren van de partij.
 
In De Haas in de Marathon zijn behalve interviews met de oprichters van de partij ook reacties, van toen en nu, uit de wetenschap, de politiek en de media te zien op deze nieuwe politieke stroming, die voor het eerst ter wereld niet uitging van menscentraal denken. 

Mede-oprichter en partijleider Marianne Thieme: “Toen de Partij voor de Dieren tien jaar geleden werd opgericht, werd met de nodige scepsis gereageerd vanuit de traditionele politiek. Maar al spoedig bleek de Partij voor de Dieren als haas in de marathon te fungeren.”
Na afloop van de filmvertoning is er gelegenheid kamerlid Esther Ouwehand vragen te stellen. Plaatsen kunnen gereserveerd worden via filmvertoning@partijvoordedieren.nl  Aanvang 20:00 uur.
Artikel delen:

Reageer