BFO: hét festival op 5 mei

Zwolle – De 23e editie van Bevrijdingsfestival Overijssel is in aantocht. Met 6 podia, ruim 50 verschillende acts, 700 vrijwilligers, 145.000 bezoekers en veel inhoudelijke projecten is het festival meer dan een bezoek waard!

hansvaneijsden-20120505-0545.jpg 

Muziekprogrammering
Naast de nationale top is er dit jaar volop ruimte voor de nieuwste internationale acts en lokale trots. Zo betreden La Pegatina (ESP) en The Coup (USA) op 5 mei Podium Wärtsilä in Park de Wezenlanden. Deze buitenlandse acts worden aangevuld met de komst van Gers Pardoel, DI-RECT, Racoon, Karsu en Kane. De Zotte Zusjes openen het festival op feestelijke wijze en Miss Montreal, Ambassadeur van de Vrijheid, zal de avond op het hoofdpodium op spectaculaire wijze afsluiten.

 hansvaneijsden-20120505-0621.jpg

Het popeiland van het festivalterrein bestaat uit Podium Abbott en Sena Talent Stage. Podium Abbott presenteert, in samenwerking met Hedon Zwolle, Rico & A.R.T., Skip&Die, Hanggai (MN), Mozes and the Firstborn, The Horse Company, Delain, Villagers (IRE) en Nobody Beats The Drum. Op het Sena Talent Stage krijgen nationaal opkomende talenten een kans om zichzelf aan een groot publiek te laten zien. Artiesten die hier optreden zijn: The Information, Flow&Co, Wilhelmfreddie, Salisbury, Landmark 105, Paceshifters, Tenement Kids en Seven League Beats.

Voor een uitgebreid familie- en theaterprogramma is er Avenue Liberté, de familie- en theaterweide. Dit wordt dé area voor jong en oud, met een programmering van muziek, theater en entertainment. Midden op Avenue Liberté staat een muziekkiosk met optredens van R&A-J Acoustic, Chayah, Jaimi Faulkner (AUS), Hubble Orkestar, Town of Saints en Broken Brass Ensemble. Daarnaast zijn er diverse theaterproducties te zien van o.a. de Jonge Honden en The Young Ones, aangevuld met doe- en maakactiviteiten voor kinderen. Zo kunnen kinderen op 5 mei een ritje maken in een zweefmolen of zelf ijs maken.

Midden in de wateren van Park de Wezenlanden ligt de Deltion VIP Lounge: een podium waar 50 gasten een privéconcert kunnen bijwonen van onder andere Mattanja Joy Bradley, Boot Recordings, Flow&Co, Tenement Kids en Typhoon. De lounge is alleen te bereiken met bootjes en is toegankelijk voor Deltionstudenten en medewerkers, maar zeker ook voor geïnteresseerden. Aanmelden kan via www.deltion.nl/5mei.

Voor de achtergrondmuziek in de Bloementuin kunnen de bezoekers terecht bij het Singlefeestje: fysiek door duizenden singles bladeren en je favoriete cd afgeven aan de DJ. En aan de rand van de Bloementuin staat Boot Recordings met een vintage busje, waar singer-songwriters vanuit de kofferbak van het busje op 5 mei hun eigen song kunnen opnemen.

Projecten
Naast een uitgebreid muziekprogramma zijn er diverse projecten in het park aanwezig. Het jaarthema ‘Vrijheid spreek je af’ wordt door het project ‘5 mei datingservice’ op ludieke wijze in de praktijk gebracht. Festivalbezoekers kunnen letterlijk op drie verschillende manieren met de vrijheid afspreken. Verder is er ‘Wat is nou die vrijheid?’, een project waarbij wordt stilgestaan bij de invulling van het begrip vrijheid. Ook is er een Festivalboulevard met ruim 45 kraampjes en zijn samenwerkingspartners Amnesty International, Stichting Vluchteling en het Rode Kruis aanwezig.

De BFO-app
Download alvast de gratis app van Bevrijdingsfestival Overijssel op je mobiele telefoon. Zie waar de optredens zijn met een actueel tijdschema en stel je eigen programma samen. De app bevat alle nodige praktische informatie en is verkrijgbaar in de App/Play-store.

Openbaar vervoer
Op 5 mei wordt op station Zwolle en op de stations in de omgeving veel verkeersdrukte verwacht. Voorkom lang wachten bij de kaartautomaat en koop tijdig een treinkaartje. Voor reizigers met een OV-Chipkaart is het verstandig om op tijd voldoende saldo voor heen- en terugreis op de kaart te zetten. Kijk voor de meest actuele bus- en treintijden op www.9292.nl, www.ns.nl, www.connexxion.nl, www.syntus.nl of koop alvast een E-ticket op https://www.ns.nl/eticket/ticket.

Voor meer informatie over het complete muziekprogramma, de projecten en de praktische zaken, bezoek de website: www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Het BFO heeft eens 140.000 bezoekers geteld. Alles zat toen mee. Een prachtig resultaat van wat daardoor het grootste Bevrijdingsfestival van NL is. Waarom nu ineens de teller op 5.000 meer?


    Maak melding

  2. @Hobbes op de plek waar die vorig jaar stond, wordt nu een paviljoen gebouwd. Hedon faciliteert dit jaar het Abbott en Sena podium 🙂


    Maak melding

Reageer