Nieuwe toekomst na huiselijk geweld

Zwolle – Om vrouwen die slachtoffer zijn (geweest) van huiselijk geweld weer de regie over hun leven te geven zette de Nederlandse Vrouwen Raad een pilotproject ‘De Nieuwe Toekomst’ op. De vrouwen die aan dit project meededen werden begeleid door een persoonlijke coach, die op hun beurt opgeleid zijn door Windesheim. Op 25 april vond de slotbijeenkomst plaats op Windesheim, waarin informatie en kennis over het project gedeeld werd en de mogelijkheden bekeken werden voor de uitvoering in andere delen van het land. Carlien Scheele, directeur Emancipatie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap was een van de sprekers.

 

Van januari 2012 tot maart 2013 heeft de Nederlandse Vrouwen Raad (NVR) samen met vrouwenplatform Carree en FNV Vrouw in Overijssel  het pilotproject ‘De Nieuwe Toekomst’ uitgevoerd. Doel van het project is de empowerment van vrouwen die slachtoffer zijn (geweest) van huiselijk geweld. De eerste resultaten zijn bemoedigend: drie deelnemers hebben inmiddels vrijwilligerswerk gevonden, drie vrouwen zijn begonnen met een opleiding en een vrouw heeft zelfs al een baan!

De vrouwen kregen een training in de Toekomstwerkplaats en werden begeleid door een persoonlijke coach. Deze coaches werden opgeleid door Windesheim. Tijdens de slotbijeenkomst werd niet alleen teruggekeken en kennis uitgewisseld, maar werden ook de mogelijkheden bekeken voor uitvoering in andere delen van het land. Ook Windesheim nam deel aan deze gesprekken.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Het is werkelijk ongelooflijk dat mannen hun vrouwen mishandelen, het is een grote schande, die jongens en mannen moeten wel heel erg slecht zijn nog erger dan beesten. Schaam jullie mannen dat je dan ook nog trots bent op wat je hebt gedaan, ba ba ba ik schaam mij dat ik een man ben, durf je wel een vrouw te slaan, grote jongen hoor!!!!


    Maak melding

Reageer