BFO ideale leeromgeving voor studenten

Zwolle – Maar liefst 175 mbo’ers van de meest uiteenlopende opleidingen zijn vanuit Landstede op 5 mei betrokken bij de organisatie van het Bevrijdingsfestival Overijssel, het grootste publieksevenement van Zwolle. Voor de studenten is het festival een unieke leeromgeving.

landstede_bevrijdingsfestival.jpg 

Net als de andere Zwolse onderwijsinstellingen is Landstede al sinds jaar en dag bij het festival betrokken. ‘Mbo’ers zijn heel praktijkgericht. Voor ons als onderwijsinstelling is dit elk jaar weer een schitterend evenement waaraan zowel studenten als begeleidende docenten graag willen meewerken’, aldus Femke Meijer die namens Landstede bij de organisatie is betrokken.

 

Uitzendingen van RTV Oost en de NOS
Meijer: ‘Zo’n publieksfestival blijkt steeds weer een enorme aantrekkingskracht op de studenten te hebben. Zo zijn twintig studenten van de opleiding Vormgeving & Entertainment aan het Dokterspad in Zwolle betrokken bij de live registratie op de twee grote led-schermen naast  het hoofdpodium. In samenwerking met de docenten en een aantal professionele bedrijven ondersteunen zij het camerawerk met negen camera’s. Ook bemannen zij de centrale regiewagen achter het hoofdpodium. Van daaruit worden de avond-uitzendingen van RTV Oost en de NOS geregisseerd evenals de live-streaming naar de site www.jijenoverijssel.nl 

Publieksstromen
Vanuit een heel ander vakgebied is de opleiding Beveiliging bij het festival betrokken. Zo’n honderd mbo’ers van de veiligheidsopleidingen helpen de beveiligingsbedrijven om de publieksstromen in goed banen te leiden. Met de 150.000 bezoekers die het festival jaarlijks trekt is dit voor de bedrijven en de studenten een uitdagende opdracht. Vanuit de mbo-opleiding Event & Organisatie zijn alle veertig eerstejaars studenten tussen 1 en 6 mei betrokken bij de op- en afbouw, de organisatie van de festivalboulevard, een horeca-onderzoek en de afvallogistiek. ‘Onze studenten zijn razend enthousiast en vinden het leuk dat ze onderdeel uitmaken van de 700 vrijwilligers die aan het festival zijn verbonden’ aldus Annerieke Otten, docent van de opleiding Event & Organisatie.’ Otten: ‘Ze hebben, ter voorbereiding, vorige week een gastles gehad van de organisatoren van het festival. Praktijkgerichter kan niet.      

Hulp bij ouderenconcert Zotte Zusjes
Net als vorig jaar ondersteunen mbo’ers van de opleiding Helpende Zorg & Welzijn bij Landstede aan de Fuchsiastraat bij de opvang van ouderen bij het openingsconcert. Zo’n 750 ouderen komen ‘s ochtends met bussen vanuit de zorginstellingen naar het hoofdpodium om daar het concert van De Zotte Zusjes bij te wonen.  

Daten met helden
Onder het motto ‘Wie is jouw held?’ organiseert Landstede dit jaar in samenwerking met het Veteraneninstituut, een activiteit waarbij je kunt ‘daten’ met oorlogsveteranen. Het publiek kan in een grote tent, in gesprek met de veteranen, jong en oud, met verhalen over hun betrokkenheid bij oorlogen en vredesmissies. Dit sluit aan op het landelijke thema van 5 mei ‘Vrijheid spreek je af’. Het veteranenproject is onderdeel van de ‘5 mei dating service’ waarbij je drie verschillende soorten afspraken kunt maken. Voor de allerkleinste kinderen organiseert Landstede leuke, creatieve spelactiviteiten. Bij de Landstede activiteiten op het festivalterrein zijn ook nog eens zo’n twintig leerlingen van Jena-XL en Landstede MBO betrokken. 

Familie-express
Voor ouders en of opa’s en oma’s met kleine kinderen rijdt de Landstede Familie-express; twee oude Amerikaanse schoolbussen. Hiermee kun je gratis tussen het festivalterrein en het centraal Station op en neer pendelen.  

Kijk hier voor meer informatie over de locatie en het programma

Artikel delen:

Reageer