Be Quick verstevigt positie na overwinning

Nieuwleusen/Zwolle – Het blijft enorm spannend in de zaterdag 2e klasse H, maar Be Quick won en deed een goed zaak in de strijd om de veilige plekken. Bij Be Quick vinden we één verrassende naam in de basisopstelling. De 17-jarige Talha Özen was er vanaf het begin bij. Verder kent de opstelling min of meer de verwachte namen. Wim Nijburg moest deze week afhaken met een blessure en zat niet bij de selectie.

Het belang van deze wedstrijd voor Be Quick hoeven we nauwelijks nog te onderstrepen. De degradanten zijn bekend in de tweede klasse H, maar veel teams proberen nog uit de klauwen van het degradatiespook te blijven. Nieuwleusen, dat vandaag de tegenstander was, was vorige week al gedegradeerd en had dus geen belangen meer. De eerste helft kan gerust omschreven worden als flets. Be Quick probeert nog met een flitsende start een snelle goal te maken, maar slaagt daar niet in. Middenvelder Mehran Ali Pour Asli, die zich vandaag onderscheidde met zijn balvaardigheid, ziet dat Be Quick voor de rust niet tot scoren komt. “In de eerste helft was het niet altijd makkelijk voetballen. We probeerden echter nog wel om een snel doelpunt te maken, maar dat lukte niet.” Be Quick is voor de rust vooral slordig in de eindpassing en de ruimte die er af en toe voorin wel is wordt niet goed benut. Desondanks krijgt Ali Pour Asli in de 37e minuut zelf dé kans om de score te openen, maar schuift de bal naast het doel. Ali Pour Asli: “In de rust kregen we een flinke preek van de trainer. Dat heeft in ieder geval geholpen.”

In de 50e minuut van de wedstrijd is het de jonge Talha Özen die wel laat zien hoe een goede eindpass gegeven moet worden. Bas Buimer lobt de bal vervolgens fraai over de keeper en Be Quick komt daarmee op voorsprong: 1-0. Nieuwleusen geeft daarna ook weinig druk naar voren. Ook keeper Raymon Thalen ziet dat het in de tweede helft allemaal veel beter verloopt: “Voor de rust was er te weinig beleving, ondanks dat de tegenstander ons liet spelen. Het was te gemakzuchtig. Gelukkig zetten we dat na de rust recht.” In de 70e minuut is het Bjorn Velda die goed oplet bij een corner van Bram Horstman en daarmee wordt het 2-0. De verdedigers van Be Quick geven achterin echter nauwelijks iets weg en de overwinning lijkt daardoor eigenlijk al binnen. Velda zal in de 88eminuut opnieuw doeltreffend zijn, want een stiftbal van Thijs Coenders raakt onderkant lat en Velda loopt de bal daarna in het doel: 3-0. Arie Smit tekent in de 90e minuut nog voor 4-0 en daarmee verbetert Be Quick vandaag ook nog eens het doelsaldo.

Door de grote overwinning heeft deze uitslag iets van een vierpunter, want het doelsaldo speelt een rol bij het vergeven van het plekken voor het promotie/degradatievoetbal. In de stand springt Be Quick vandaag over CJVers  en DZC heen en staat daardoor op plaats acht. In de laatste negen wedstrijden werden negentien punten binnengehaald. Volgende week speelt Be Quick uit bij het al gedegradeerde Oranje Nassau. Winnen is opnieuw het devies. Bij gunstige uitslagen op de andere velden kan de ploeg van Arnie Pot zich veilig spelen. Basisopstelling: Thalen, van Beek, Nawijn, Velda, Horstman, Oosterhof, Aarten (87. Rahajaan) , Özen, Buimer (70. Coenders) , Ali Pour Asli, Duiker (60. Smit).

Artikel delen:

Reageer