Roep naar meer punkfeesten in Zwolle

Een feesttentje, een mix van een kleine 40 punkers in de leeftijdscategorie van 3 tot 50 jaar, harde punkmuziek, en dit alles gecombineerd in een zeer gemoedelijke en ongedwongen sfeer. Zo valt het voor de tweede maal gehouden hardcore/punk festival in Zwolle te omschrijven. Park De wezenlanden was voor de tweede achtereen volgende jaar het toneel voor een hardcore/punk festivalletje, de roep naar meer hardcore/punk feesten in Zwolle is groot, volgens de organisatie van het zaterdagmiddag gehouden feest hebben jongeren en ouderen in deze scene meer behoefte om legaal hun feesten te kunnen houden in de provincie hoofdstad.

Geheel legaal was het zaterdagmiddag in ieder geval wel, het festival werd geheel in de punktraditie op de D.I.Y. (Do It Yourself) manier georganiseerd. Dit houdt in dat alles zelf geregeld wordt en er geen afhankelijkheid is van overheids subsidies, medewerkers zijn allemaal vrijwillig. Naast muziek was er ook een politiek tintje aan het festival gekoppeld. Er waren informatie stands van onder meer AFA, KraakSpreekUur Zwolle en Anti Dierproeven Coalitie.

Tijdens het festival werden er aan de bezoekers flyers uitgedeeld waarin keurig stond omschreven dat men vriendelijk werd verzocht eigen rommel op te ruimen, gebruik te maken van de toiletten, en eventuele nazi’s geweldloos de uitgang te wijzen. 

Artikel delen:
Reacties 5

Reageer