Schietincident Holtenbroek was poging overval

Zwolle – Het overvallenteam van de politie IJsselland onderzoekt het schietincident waarbij op maandag 29 april aan de Vincent Lubeckstraat een Zwollenaar gewond raakte. Gebleken is, dat het om een overval op de bewoner ging. De schutter is er met twee mannen die buiten stonden, vandoor gegaan.

Het 50-jarige slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis en heeft een eerste verklaring afgelegd. De man die vanuit huis zaken doet, kreeg maandagavond rond 21.25 uur bezoek van een donkergetinte man. Deze trok plotseling een vuurwapen en bedreigde de bewoner. Bij een schot dat de man loste, raakte het slachtoffer in zijn been gewond. Hij werd direct naar het ziekenhuis vervoerd en de politie startte een onderzoek. Vluchtrichting

De schutter is er direct vandoor gegaan en heeft niets buitgemaakt. Buiten stonden ook twee donkergetinte mannen. De drie mannen zijn lopend in de richting van de Palestrinalaan gevlucht.

Getuigen gezocht

De politie vraagt mensen die rond het tijdstip van de overval bijzonderheden hebben gezien die in verband met de overval gebracht kunnen worden, contact op te nemen. Het gaat speciaal om getuigen in de Vincent Lubeckstraat, de Palestrinastraat of de directe omgeving. Tips zijn welkom op 0900 – 8844 en men kan ook contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Artikel delen:
Reacties 31
 1. Ik wist gewoon dat het om een donker getinte man zou gaan.. helaas..

  Ben zelf antilliaans, en je kan zeggen wat je wilt, maar altijd bij schiet incidenten zijn het helaas vaker Antillianen.

  Ik heb een tijdje in de Bijlmer gewoond, eigenlijk daar opgegroeid, en daar heeft bijna iedereen wapens thuis liggen, het was zelfs een buurt waar Marokkanen met gebogen hoofd door heen liepen.

  In wijken in Amsterdam zoals bos en lommer, slotervaart en osdorp waar veel Marokkanen wonen hoor je bijna nooit iets over schietincidenten, het is helaas een subcultuur onder de Antilliaanse jongeren geworden om wapens te hebben. en steeds sneller word de trekker overgehaald..

  Het is zeer zorgwekkend, de Bijlmer en ook Holtenbroek kan blijven proberen de wijk beter te krijgen met wijkvernieuwing, maar de huizen moeten niet veranderen, de mensen die er wonen moeten veranderen!!!

  De mentaliteit onder Antilliaanse jongeren moet veranderen, en ook onder anderen culturen moet de mentaliteit veranderen.

  Geld ”pakken” is dom, geld verdienen is een toekomst.

  En niet alleen in Nederland, ook op de Antillen is dit een groot probleem, hopelijk worden de daders heel snel gepakt, walgelijk incident weer


  ⚠️ Meld

 2. Eugene,

  Ik sluit me aan bij db.

  Zelf nooit in de verleiding gekomen om mee te doen in het hebben van wapens en het ‘snel geld verdienen’?

  Aan de hand van je inbreng, maak ik op dat je op dit moment in elk geval wat tegen deze mentaliteit hebt. Wat interessant is om te weten, is wat jou heeft geholpen om hier niet in mee te gaan. Wanneer je hierin ooit wel bent meegegaan, het interessant om te weten wat ervoor heeft gezorgd dat je er afstand van hebt genomen…Voor een aanpak van het probleem, kan dat volgens mij waardevolle informatie zijn.  ⚠️ Meld

 3. Bedankt voor jullie reacties!

  Ik heb in de Bijlmer heel veel dingen zien gebeuren als klein kind, verschrikkelijk vond ik het al die negatieve dingen.

  Ik was een jaar of negen toen ik daar nog buiten speelde, alleen elk vriendje die ik op die leeftijd had ging al in die leeftijd het verkeerde pad op, ging om kleine dingen zoals vechtpartijen met elkaar, en messen, berovingen.. etc.

  En ik kwam toen op een punt, dat ik al mijn vrienden heb laten gaan, en ben voor het grootste gedeelte van mijn jeugd gewoon gezellig thuis gebleven, op de computer spelletjes doen, en proberen om al het negatieve wat in deze wijk gebeurde te negeren en me te richten op het positieve, oude mensen helpen in de buurt, mij afsluiten voor mijn leeftijdsgenoten is denk een belangrijk onderdeel geweest dat ik nu nog het eerlijke en zachte karakter heb behouden.

  Het probleem is gewoon dat veel moeders er alleen voor staan in de Bijlmer, en vaak leven ze van een bijstand en op die manier belanden de kinderen automatisch zonder geld op de straat en de straat is de plek waar het mis gaat.

  Ik denk dat er voor de komende generaties veel geïnvesteerd moet worden, er zijn veel generaties verloren gegaan in de bijlmer, en dat moet stoppen.. de politie kan de problemen niet oplossen, je kan iedereen als verdachte gaan beschouwen en een zero tolerance beleid voeren, alleen het enige wat je daar van krijgt is een verharding en dat is het laatste wat goed is voor de gezelligheid en leefbaarheid in een wijk.

  Ik moet meegeven dat ik de mensen snap die denkt ”pff, weer een donkergetinte”.. Het is waar dat er onder de Antilliaanse doelgroep veel te verbeteren valt, en dat moet ook gebeuren, en als de Antilliaanse gemeenschap zijn best doet, en zich hard maakt, dan weet ik zeker dat de Nederlandse bevolking een stuk positiever tegen ons aan zal kijken, Nederlanders zijn over het algemeen heel open en aardig, en denken mee hoe de problemen opgelost kunnen worden, en dat waardeer ik.

  Alleen de problemen onder de groep kan alleen opgelost worden door de mensen zelf, met misschien een beetje begeleiding van buiten af, zoals activiteiten organiseren voor de kids, en de moeders helpen met het opvoeden van hun kroost.

  Gr eugene


  ⚠️ Meld

 4. Eugene, dank voor je heldere uitleg.

  Ik moet zeggen, ik zie eigenlijk overal de ‘buitenlanderdiscussie’ ontstaan en daar stoor ik me mateloos aan. Simpelweg omdat deze niet op een nuttige manier gevoerd wordt en mensen alleen maar ‘het beestje een naam’ willen geven om er vervolgens modder op te gooien. Vroeg me altijd af hoe deze discussie op een nuttige manier gevoerd kan worden. Het is mij nooit gelukt. Jou wel. Super!  ⚠️ Meld

 5. Dank jullie wel. 🙂
  Samen praten, samen de problemen aankaarten en als land proberen een oplossing te vinden met elkaar. En het met elkaar eens zijn.

  Verdeeldheid brengt ons alleen verder van huis, verbondenheid met elkaar brengt ons dichter bij een vreedzame en fijne samenleving.

  vr gr eugene


  ⚠️ Meld

 6. Ik vind het nog steeds een geluk dat de dader van de aanslag op Fortuijn gewoon een Nederlander was of de dader van de aanslag in Apeldoorn, of de dader van het winkelcentrum in Alphen aan de Rijn, of de dader van de moord op Willem van Oranje, of de gooier van de waccinelichthouder, of de damschreeuwer………Stel dat dit allemaal mensen waren met een lichtgetinte huidskleur.


  ⚠️ Meld

 7. Niet elke opmerking over WO2 en/of Hitler is automatisch een Godwin. In dit geval past hij prima in het rijtje dat daarvoor werd gegeven. Gewoon een goede post, niks geen Godwin.


  ⚠️ Meld

 8. Hitler was een linkse rakker….

  Ondanks zijn openheid en terechte opmerkingen is het goed dat eugene er bij heeft gezet dat hij zelf Antilliaan is. Anders was het discriminatie of stigmatisering geweest.

  Dan had een aantal van de sneue linkse rakkers hier over zich heen gekregen met typerende opmerkingen.  ⚠️ Meld

 9. Ik vind het nog steeds niet netjes dat iemand meteen denkt aan Antillianen, ook al heb je zelf die ervaring zo. Je moet gewoon niet van te voren invullen.

  Overigens, Hitler links? Lamenielachen 😀


  ⚠️ Meld

 10. Eugene, heel veel respect voor je openheid, je zegt rake dingen. Zelf heb ik een bloedhekel aan stigmatiseren, gisteren hebben we gezien dat Nederland ook één kan zijn met een koningshuis dat verbindt. Erg mooi en vooral ook nodig, juist om dit soort problemen ook aan te pakken, inderdaad dat is een verantwoordelijk van de hele SAMEN-leving.


  ⚠️ Meld

 11. Als een wapen in huis gemeengoed wordt (zoals in de V.S. en zoals hierboven beschreven door eugene), kun je nog wel wat beleven:

  Een 5-jarig jongetje heeft zijn zusje (2) in Kentucky (VS) doodgeschoten met een kindergeweer.

  De jongen had het geweer, van het kaliber .22, vorig jaar cadeau gekregen en was inmiddels een ervaren schutter. Het wapen was speciaal ontworpen voor kinderen.

  Volgens de autoriteiten stond het geweer in een hoek van een kamer in huis en wist niemand in het gezin dat er nog een patroon in zat. Het meisje is nog overgebracht naar een ziekenhuis, maar dat mocht niet meer baten.

  De politie gaat het incident behandelen als een ongeval, aldus de lijkschouwer.  ⚠️ Meld

 12. nou ik weet alleen dat meneer ook niet zo’n schone is en zeker geen onbekende van de poltie die waren toch altijd zijn goede maatjes;);)


  ⚠️ Meld

 13. Dat advies had ik hitler ook gegeven, daar had hij immers een stuk minder rotzooi mee aangericht dan met zijn gewoonte om mensen van andere afkomsten continu zwart te maken.


  ⚠️ Meld

 14. Het misdadige van Hitler zat ‘m niet in zijn streven het Duitse volk welvaart te brengen en een aanvang te maken met de verzorgingsstaat. Het misdadige was dat hij dat over de rug van andere volken wilde doen door meer “lebensraum” voor het “Herrenvolk” te veroveren en die andere volken tot slaven te bombarderen. En de allergrootste misdaad ooit in de geschiedenis gepleegd is de systematische uitroeiing van joden, zigeuners en andere groepen die hij als minderwaardig beschouwde. Wie in deze misdadige kant van het Derde Rijk een parallel durft te trekken met de SP, heeft er of niets van begrepen of is bezig met geschiedsvervalsing of met een bewuste actie om socialistische en sociaal-democratische partijen te demoniseren.


  ⚠️ Meld

 15. @bart2 ik heb het wel gelezen. Soms heeft de schrijver wel een goed punt. Maar hij maakt misbruik van allerlei feiten om daar een verkeerde conclusie aan te geven. Ja, er is veel ongein uitgehaald door regeringen die in naam socialistisch waren/zijn. Maar als je objectief naar die regeringen kijkt, zie je het enorme gat tussen wat de partijleiding zegt, en wat ze doen. En daar gaat de schrijver totaal aan voorbij.


  ⚠️ Meld

 16. @bart2

  Jij verspreidt de gevaarlijkste mythe van extreem rechts nl. dat Hitler en de nazi’s socialisten of ‘linkse rakkers’ waren. Zo kun je ook een theorette opbouwen rond Julius Casear die opkwam voor de plebejers als de Emiel Roemer van zijn tijd…

  @Dame

  Dit is een bewuste om sociaal-democraten te demoniseren en dat op de dag van de arbeid.


  ⚠️ Meld

 17. @Bart2 Je hebt gelijk dat ik het stuk (nog) niet had gelezen voor ik mijn reactie schreef. Ik heb echter vergelijkbare stukken gelezen op sites als ‘dagelijkse standaard’ om me er een voorstelling van te kunnen maken. Heb het stuk nadien wel gelezen en heb niets gelezen waardoor ik op mijn stelling terug zou moeten komen. Integendeel. Zou Hitler zijn misdaden niet hebben begaan, dan zou hij alleen op zijn sociaal-economisch en cultuurbeleid kunnen worden beoordeeld. Dat is echter niet het geval. Sterker nog, zijn rassenwaan en wens tot landjepik oostwaarts waren zijn belangrijkste doelstellingen. Toen de opmars richting Sovjet Unie stagneerde, heeft hij het uitmoorden van joden, zigeuners en anderen tot inzet gemaakt en in hoog tempo tot uitvoering gebracht.
  Dat Hitler zichzelf absoluut niet verwant voelde met communisten en sociaal-democraten moge ook blijken uit een van zijn eerste daden als rijkskanselier: het oppakken van parlementsleden van die partijen. Een grote steen met namen van vermoorde parlementariërs bij de Rijksdag in Berlijn is daarvan een stille getuige.
  Dat Hitler van dieren hield en een beetje kon schilderen, maakt niet alle hondenbezitters, vegetariërs en kunstschilders tot nationaal-socialisten. Hij hield ook van zeer jonge vrouwen (onder de 16!) en van slapen en luieren. Hitler’s naam blijft voortleven in de geschiedenis niet om zijn voorkeuren, maar om zijn grote wandaden die hun weerga in de geschiedenis nauwelijks kennen. En ja, ook Stalin, Pol Pot en Mao zijn verantwoordelijk voor misdaden tegen de menselijkheid, maar die waren niet (of nauwelijks) gebaseerd op een ideologie maar op pure machtswellust. Voor de slachtoffers maakt dat natuurlijk niet uit. Maar wel voor de geschiedkundigen die het Derde Rijk willen duiden.
  @Elrey Toch liever op 1 mei dan op 4 mei.:(


  ⚠️ Meld

 18. Geert dan was jij vast 1 van de mensen die iedere met zn scheinheilige kop erbij stond of bij de man aan de deur stond voor geld geslijm want dan weten ze allemaal wel de weg …meeprateres en grootbekken en stelletje afgunstige loeders in dat deel van de wijk !!


  ⚠️ Meld

 19. meeprateres en grootbekken en stelletje afgunstige loeders in dat deel van de wijk

  De zon schijnt er nooit en in iedere schaduw schuilt een dief. Over de ratten maar niet te spreken. Een afschuwelijk oord, waar zelfs de duivel nog over zijn schouder kijkt!:P


  ⚠️ Meld

 20. Als de mensen die hier reageren vandaag een microfoon onder de neus en een camera voor de neus geduwd wordt om de reacties toe te lichten lopen ze allemaal weg vanwege groot onvermogen van kennis van zaken.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.