Motoren razen weer huiswaarts

De Dutch TT Assen zit er weer op. De Italiaan Valention Rossi (The Doctor) heeft op imponerende wijze de MotoGP gewonnen door drie ronden voor de finish al de beslissing neer te zetten.

Na afloop trokken de vele tien duizenden bezoekers weer veelal met hun motoren huiswaarts. Op de A-28 was de verleiding voor een aantal motorrijders niet te weerstaan om voor het publiek langs de snelweg even een showtje te geven. Weblog Zwolle fotograaf Rob Jager maakte vandaag met gevaar voor eigen leven de volgende foto’s voor ons.

Artikel delen:
Reacties 28
 1. Op de foto’s zijn nog weinig motoren te zien. Ik heb tussen heel wat meer motoren gereden (met m’n auto btw). Stervensdruk, bij elke oprit was het gewoon filerijden.

  Erg leuk zoveel motoren bij elkaar maar wat rijden er complete idioten bij:
  – Vluchtstrook nemen
  – Flink zigzaggen over de middelstippellijnen terwijl het stervensdruk was
  – Asociaal hard tussen 2 rijen auto’s doorsjezen (niet allemaal maar de meesten wel; rustig met meer dan 50 km/h verschil er tussendoor jakkeren)
  – Wheely’s maken

  Op de foto zie ik nu ook 1 op de vluchtstrook een showtje uitvoeren….

  Allemaal leuk en aardig maar veiliger maken ze het er op die manier niet op.


  ⚠️ Meld

 2. er was nog een motor rijder die een burnout deed op de vluchtstrook op deze plek en ineens zag ik een motor erg erg dicht bij door de zoeker.
  het was op dat moment nog erg rustig indd. Maar genoeg spektakel.
  Als ik alle foto??s moest plaatsen dan was de frontpage niet groot genoeg. Dit is een kleine greep die ik snel heb kunnen maken en mailen. ;D
  Eens wat anders dan 112 foto??s toch 😉


  ⚠️ Meld

 3. mooi gezicht die motoren op het achterwiel, mensen hadden gewoon weer de dag van hun leven beetje zielige reactie van wvf  ⚠️ Meld

 4. stefan.

  Jij was er op het zelfde moment als wij. ;D ;D ;D

  hehehe

  Mooie foto’s ik sta ook op paar foto’s

  Hier loop ik samen met vriendin en dochter net terug naar de auto 8)

 5. Aha dan heb ik je nog foto’s zien maken op het viaduct toen ik even snel naar beneden was gelopen denk ik 😉 toch grappig 🙂

  Is er nog iemand hier die foto’s heeft gemaakt bij afslag Zwolle Zuid? Het schijnt dat daar ook veel mensen zijn wezen kijken naar de motoren..


  ⚠️ Meld

 6. nee nee en die mensen die langs de snelweg stonden dat was veilig cker…

  Tis maar 1 keer per jaar dat het gebeurt, zelfs de politie kneep een oogje dicht naar de motorrijders/toeschouwers  ⚠️ Meld

 7. wvf wat zit je toch te zeiken over je onliners. het was gewoon weer een mooi feest gebeurt maar 1 keer per jaar . maar met zulke zeikers als jou mag er niks meer in nederland >:(


  ⚠️ Meld

 8. 229 km/u op de teller

  Een 30-jarige motorrijder uit Nieuw Vennep werd aan de kant gezet nadat hij met een gecorrigeerde snelheid van 229 km/u over de N48 reed waar maximaal 100 km/u gereden mag worden. De man reed dus 129 km/u te hard. Aangezien de man zijn rijbewijs niet kon overhandigen ter inbeslagname is zijn motor in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.  ⚠️ Meld

 9. Applausje joop: er komen meerdere regels uit je vingers ??n het heeft nog inhoud ook. Dit is in ieder geval een bericht waar inhoudelijk op gereageerd kan worden.
  Allereerst zeik ik niet. Ten tweede ben ik niet degene met de zinloze oneliners maar jij. Ten derde heb ik het tenminste inhoudelijk over de berichten, jij kan alleen mij en anderen afzeiken (en dus zinloze oneliners plaatsen). Maar goed, dat terzijde.

  Over het motorgebeuren: laat ik voorop stellen dat het natuurlijk geweldig mooi is om te zien, zoveel motoren bij elkaar. Goed, balen als je daardoor in de file komt maar het is niet anders.
  Vind je het vreemd als ik het onaangenaam vind om tussen die motorrijders te rijden als ze als een stel idioten tussen langzaamrijdende auto’s doorrijden? Dat ze het doen, maak ik geen probleem van, ik geef ze graag de ruimte; had ik maar een ander vervoermiddel moeten nemen. Verder wordt het geaccepteerd (niet gedoogd maar echt geaccepteerd) dat motoren tussen de auto’s doorrijden in geval van filevorming maar dan wel op gepaste wijze met gepaste snelheid. Daar was bij zeker 90% helaas geen sprake van, die jakkerden met zeker 50 km/h verschil tussen de file door wat de nodige gevaren oplevert. Maar dat is nog niet het ernstigste.
  Als je dan die idioten ziet die op de vluchtstrook staan; daar heb ik verder g?©?©n lastvan want ik kom daar toch niet. Maar ze belemmeren daarmee wel hulpdiensten die ik helaas ook voorbij heb zien racen met onbenullige snelheid maar wel met een duidelijk doel want ze hadden blauw licht aan. Zo’n motorpipo die een beetje een burnout loopt te maken op de vluchtstrook zal door motorherrie en door gillende bandjes (prachtig, dat wel maar niet op die plek) hulpdiensten minder vlot opmerken door het geluid en door z’n aandacht bij z’n publiek. Je zal maar zo’n ambulance nodig hebben die opgehouden wordt door zo’n gast :-
  Dan die wheelyfiguren. Ik doe het ze niet na, niet met m’n auto, niet met m’n fiets (zou wat zijn ;D ). Alleen heeft zo’n knurft dat ook voor mijn auto gedaan. Als hij het nou goed kon maar dat was niet het geval; hij slingerde wat heen en weer in plaats van betrekkelijk strak vooruit te gaan. En nee, het was geen geplande slinger maar een nog-net-niet-op-z’n-bek-pleur slinger. Dat heb ik liever niet voor m’n bumper om eerlijk te zijn; de snelheid van de stroom auto’s was op dat moment wat hoger.

  Noem mij gerust een zeikerd.


  ⚠️ Meld

 10. Volgens mij moeten ze de dagen van het circuit gewoon verlengen, als ik dit zo lees, want voor dit soort stunts is een circuit veel geschikter. Minder kans op ongelukken met derden die niet graag een stuntpilotenrace maken van de snelweg… En ja ik vind het best mooi om de stunts te zien, maar niet op de snelweg.
  En inderdaad waren ook de toeschouwers langs de kant soms niet wijs: langs de vluchtstrook gaan liggen in de berm en zo….


  ⚠️ Meld

 11. @WFvN
  Ik geef je groot gelijk, ik heb mij gigantisch zitten ergeren aan een paar mannetjes die het niet konden laten om de motorrijders weer een slechte naam te bezorgen. Ik stond vast in de file op de A28 en er kwamen een paar omhoog geschoten pubertjes al wheelyend door de file, burnouts maken, nosedives maken e.d. 99% Hield zich goed aan de regels. Zelf rijd ik 17000km per jaar op de motor en ik had er best moeite mee om niet deze dag op de fiets te zitten :'( Jammer dat altijd een paar van die eikeltjes de boel kunnen verknallen.


  ⚠️ Meld

 12. @mariawvf gelukkig viel het allemaal wel mee wat er gebeurt is als je er niet tegen kunt moet je er op die dag maar niet gaan rijden of gaan kijken want je weet dat het gebeurt .ja dan kun je beter samen in de gele banaan een toertochtje gan maken ;D


  ⚠️ Meld

 13. Tjonge Joop wat kan jij een dom commentaar leveren. Niet klagen maar dragen en anders maar lekker binnen op de bank blijven zitten is zo ongeveer jouw motto. Wij wonen vlak naast de snelweg en zijn natuurlijk ook even gaan kijken. (Achter de vangrail) Leuk dat stunten maar dan niet op een drukbereden snelweg. Al die bijna ongelukken die ik heb gezien. Bah….ben maar naar huis gegaan.Doe dat lekker op het circuit en niet op de openbare weg.


  ⚠️ Meld

 14. je had beter thuis op de bank kunnen blijven zitten ,een weldenkend
  mens weet dat er zulke stunts worden uitgehaald en gaat dan zeker niet het gevaar opzoeken . je zult er nog wel niet zo lang wonen denk ik want dit is iets van tientallen jaren. 😛


  ⚠️ Meld

 15. Ik denk dat er een groot verschil zit in de motoren bekijken vanwege de motoren dan om de stunts…
  Inderdaad zitten er helaas altijd gekken bij die stunts uithalen, maar ook de motoren zelf bekijken kan leuk zijn. Daar heb ik al die onverantwoorde, want op openbare weg, stunts niet voor nodig hoor, dan ga ik wel naar het circuit of kijk ik tv.


  ⚠️ Meld

 16. kom op mensen,

  de vete tussen wfvn en joop hoeft niet iedereen mee te genieten.

  en wissel jullie mail adressen uit en vecht het onderling uit.

  vind het steeds kinderachtiger worden zo.

  admin!!! ;D 😀


  ⚠️ Meld

 17. Een beetje overdreven allemaal, net of er alleen maar terroristen op die motoren rijden.
  Tolerantie is weer ver te zoeken voor een feestje dat ?©?©ns per jaar plaatsvind.
  Overigens rij ik liever op een weg waar veel te hard gereden wordt door VROII rijders, dan door een weg met opeltjes die 79,9km/u rijden op de snelweg.
  Ik zou zeggen: defini?«er “bijna ongeval”. En al helemaal de reacties op “te snel” over “over een doorgetrokken streep rijden” klinkt mij als mensen die in dichte mist de snelheidslimiet rijden. Ga die Rossi maar eens vertellen dat je van snelheid dood gaat 😉


  ⚠️ Meld

 18. Joop ik woon al mijn hele leven in Zwolle en dat zijn er al heel wat. Ben als klein meisje ook vaak genoeg wezen kijken maar toen deden ze die stunts echt niet. Nee zwaaien of even seinen met de lampen, dat was het dan wel. Laten ze zich gewoon net als andere weggebruikers aan de regels houden. Of ben je soms zelf zo’n figuur dat lak aan alle regels heeft. Dat feestje waar over gesproken wordt, wordt op het TT circuit van Assen gehouden en niet op de openbare weg.


  ⚠️ Meld

 19. Ben als klein meisje ook vaak genoeg wezen kijken maar toen deden ze die stunts echt niet.

  Lachuhh…. Ik weet niet wanneer dat was, maar toen ik er nog naartoe ging kwam je niet anders de weg op of je moest (bij wijze van) je wheeliepaspoort laten zien.
  En minstens 6 rijen dik over de snelweg, gekker kon het niet worden. Vergeken daarbij is het nu een uitermate tamme boel…………


  ⚠️ Meld

 20. wfvn mocht zeker nooit een brommer of motor of zo, komt erg gefrustreerd over en heel nedeland weet toch dat als t TT is dat je daar (A28) niet met je auto moet wezen


  ⚠️ Meld

 21. Zelf heb ik dit jaar niet kunnen genieten van de geweldige stunts die de motorrijders op de snelweg uitvoeren!
  Ik keur het niet goed dat ze die stunts doen! Maar wees nou eerlijk, het ziet er hartstikke gaaf uit!!
  Tuurlijk het hoort niet op de snelweg thuis! Is er geen mogelijkheid om ze naar een lange ongebruikte weg te laten rijden zodat ze daar even een showtje geven?? Dan is het gecontroleerd en hebben er geen mede weggebruikers last van! En de gemeente zal vast en zeker wel zorgen voor hulpdiensten daar. 😉


  ⚠️ Meld

 22. Ik kan me niet herinneren dat er weleens doden zijn gevallen agv de “excessen”. Overigens wel bij het circuit, m.n. tijdens de nacht v assen. MAar daar ging het hier niet over.
  Dus als de struikrovers graag de veiligheid willen bevorderen…. kunnen ze beter elders controleren ;D
  Ach, de auwtomobilisten weten het ook dat het kan gebeuren, en zijn daarom ook verdacht op motoren links, rechts, boven en hopenlijk niet onder de auto… ;D


  ⚠️ Meld

 23. @jan:
  Mocht ik nooit een brommer? Mocht ik nooit een motor? Jawel, ik mocht een brommer, jawel ik mocht (en mag want ik kan daar nu zelf over beslissen) wel een motor. Toch heb ik die dingen niet genomen. Waarom niet? Stukje zelfbehoud omdat ik bang ben (stukje zelfkennis) dat ik anders ook ?©?©n van die tig figuren ben die in een bericht op Weblog Zwolle terecht komen met de mededeling dat die bekeurd is wegens xx km/h te hard en mogelijk z’n roze papiertje kon inleveren.

  Stunten hoort gewoon niet thuis op de openbare weg. [punt]

  Me schijft:

  Ik kan me niet herinneren dat er weleens doden zijn gevallen agv de “excessen”.
  Moet er dan eerst een ongeluk zijn met dodelijke afloop? Ik hoop het toch niet. Preventief actie ondernemen heeft dan ook absoluut mijn voorkeur.

  Ach, de auwtomobilisten weten het ook dat het kan gebeuren, en zijn daarom ook verdacht op motoren links, rechts, boven en hopenlijk niet onder de auto…
  Was ik erop bedacht? Absoluut. Kon ik het waarderen? Absoluut niet!
  Laat ze hun showtjes uitvoeren op ‘gecontroleerde’ stukken en ja, ik kan er intens van genieten! Prachtig hoe een donut gedraaid wordt waarbij de hele straat blauw komt te staan. Prachtig om te zien hoe ze capriolen uithalen die ik alleen in m’n dromen zelf kan uitvoeren.


  ⚠️ Meld

 24. damn…. da’s nu het tweede bericht vanavond (vannacht) waarbij het qouten even behoorlijk verkeerd gegaan is; hopelijk kan je het volgen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.