Vuurwerk maakt einde aan laatste Koninginnedag

Zwolle – Een groots vuurwerk maakte dinsdagavond een einde aan een mooie Koninginnedag in Zwolle.

30-04-2013_afsluiting_koninginnedag_met_vuurwerk_07.jpg

Vanaf het Kraanbolwerk startte 22.00 uur een indrukwekkend vuurwerk. Langer en mooier leek het vuurwerk dit jaar op deze feestdag in Zwolle te zijn. Leek het even dat het vuurwerk voorbij was, begon er weer een nieuw salvo van kleurrijke pijlen en knalwerk. Een verdiend applaus volgde na een prachtig einde van een geslaagde Koninginnedag.

30-04-2013_afsluiting_koninginnedag_met_vuurwerk_05.jpg

30-04-2013_afsluiting_koninginnedag_met_vuurwerk_03.jpg

30-04-2013_afsluiting_koninginnedag_met_vuurwerk_01.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

30-04-2013_afsluiting_koninginnedag_met_vuurwerk_02.jpg
 
30-04-2013_afsluiting_koninginnedag_met_vuurwerk_08.jpg 
 
30-04-2013_afsluiting_koninginnedag_met_vuurwerk_04.jpg 
 
30-04-2013_afsluiting_koninginnedag_met_vuurwerk_06.jpg 
Artikel delen:
Reacties 24
 1. Luc, ik vind dat uw negativiteit in schril contrast staat tot de gemiddelde positieve stemming en sfeer na een dag TV-kijken.
  Ik hoop dat het u een goed gevoel gaf om de reactie te plaatsen. Zelf vind ik negativiteit in reacties bij zo’n feestelijke dag niet zo prettig om te lezen, juist omdat ikzelf aan deze dag en alles wat erbij hoort een bijzonder prettig en trots gevoel heb overgehouden. 🙂


  ⚠️ Meld

 2. @Hans, sluit me helemaal bij je aan. Heb vandaag ook de hele dag voor de buis gehangen. Ik heb genoten van alles wat ik heb gezien.
  Nu vandaag gewoon weer eens trots op Nederland.


  ⚠️ Meld

 3. Suze, omdat “wat een tering herrie voor een handje vol zatlappen”, geen kritiek is maar gewoon een ordinaire scheldpartij van een gefrustreerde binnenstad-bewoner (die volgens mij wist op moment dat hij de woning kocht/huurde, dat rond feestdagen er nogal geluidsoverlast is in de binnenstad).


  ⚠️ Meld

 4. Nederland was één gisteren, wat een geweldige sfeer in het land en wat een mooi feest! Laten we dit gevoel vasthouden in de nabije en verdere toekomst. Er is een mooi feest gevierd voor een prima koningshuis, een bindende factor in onze samenleving die soms zo verdeeld lijkt. En voor Suze en Luc, jammer dat jullie dit niet zo beleefd hebben, 1 dagje “herrie”, nou en? Ik ben trots en gelukkig in dit kleine kikkerlandje te wonen, te werken en te leven!


  ⚠️ Meld

 5. Stadshagenees, het waren twéé dagen herrie. Maar vind het zelf wel prima. Maar beide avonden was het om 1 uur doodstil. Dat vind ik netjes!


  ⚠️ Meld

 6. Hans van Eijsden Is het geen goed idee om je reactie op de eerste posting te bewaren? Die kan namelijk in aangepaste vorm veel vaker worden geplaatst. Zijn we nu echt zo’n negatief volk geworden, waren we dat altijd al of nodigen digitale media een bepaald slag mensen uit te reageren? Ik weet het niet, maar ik ervaar de negativiteit die ook op WLZ vaak is aan te treffen, als een domper op alle leuke initiatieven en festiviteiten.


  ⚠️ Meld

 7. Heb ook de hele dag voor de buis gezeten, wat een feest en voortreffelijk georganiseerd en geregiseerd! Ik had geen “tijd” om de stad in te gaan. Nederland op z’n mooist!


  ⚠️ Meld

 8. Ja, laten we er hier een zwaar gecensureerd verlengstuk van de gemeentelijke propagandamachine van maken. Waanzinnig gaaf idee >:(


  ⚠️ Meld

 9. Daar heb je een punt Censuur. Van kritiek worden we alleen maar beter. Maar de bijdrage van Luc om 23:00 sloeg nergens op.
  Hij heeft het over het Kerkplein. Daar was helemaal geen vuurwerk.
  Hij schrijft om 23:00 over teringherrie tot 24:00 uur. Mooi voor hem dat hij helderziende is. Maar ik heb daar niks mee.


  ⚠️ Meld

 10. Censuur heeft wat mij betreft hélemaal geen punt, Bernard. Wie heeft er hier gespoken over “gecensureerd”? De reactie van Luc staat er toch ook nog op. Alleen vergezeld door een tegenreactie van Hans van Eijsden. En dat laatste mag hij in mijn ogen vaker doen. “Kritiek” is niet hetzelfde als allesvegallende negativiteit. Of het nu gaat om het uiterlijk van een rondemiss of over vuurwerk bij Koninginnedag of weet-ik-veel wat voor een evenement of festijn, er komen vrijwel altijd niet of nauwelijks terzake doende maar wel uitermate zure reacties. Stemmingsbedervend.
  En wat de gemeente met het vuurwerk van doen heeft gehad, behalve de vergunning en aanwijzen van de plaats, weet ik niet. Dus waar slaat dat “gemeentelijke propagandamachine” op?


  ⚠️ Meld

 11. En dat klopt dan ook weer. De reactie staat er nog steeds.
  Overigens heb ik ook al aangegeven dat die reactie off-topic is. Wat dat betreft doet hij hier inderdaad niet terzake.
  Maar het is soms moeilijk de grens tussen zuur en kritiek te trekken. En geef ze dan maar het voordeel van de twijfel.


  ⚠️ Meld

 12. Alles vergallende negativiteit? Vreemd dat de uitlaatklep van iemand die zich gestoord heeft aan zinloze herrie voor slechts een stel zatlappen (kennelijk was het Grote kerkplein door het vuurwerk elders) leeggestroomd de positieve sfeer van anderen kan bederven. “Met zijn allen” hoeft niet zó letterlijk te worden genomen om te kunnen genieten.
  Komt mij nogal vreemd over dat als de meerderheid (waaronder ik ook) genoten heeft iedereen maar moet genieten.


  ⚠️ Meld

 13. Prachtig weer dat iemands zijn mening hier niet wordt geaccepteerd en op de man wordt gespeeld door de vaste kern hier. Chapeau!  ⚠️ Meld

 14. Bart2; jij hebt hier op WLZ nogal extreme meningen en uitspraken, niet raar dat daar reactie op komt. Dus zeur niet zo.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.