Aanleg rotonde Rechterland

Zwolle – Op de kruising Boerendanserdijk/Rechterland wordt een rotonde aangelegd. De werkzaamheden starten op maandag 6 mei 2013 en zijn naar verwachting begin september 2013 afgerond. De realisatie van de rotonde vormt de afronding van de reconstructie van het Rechterland, waarmee begin vorig jaar gestart is. In het hart van de rotonde wordt in de week van 13 mei een eik geplaatst. Deze mooie boom moet plaats maken voor de aanleg van de rotonde en wordt daarom verplant.

Tegelijkertijd met de aanleg van de rotonde realiseert Waterschap Groot Salland een syfon (onderdoorgang) in de Westerveldse Aa. Hierdoor worden de twee delen van deze watergang (gedeelte ten zuiden en ten noorden van de Nieuwe Vecht) weer met elkaar verbonden. Vissen kunnen de syfon passeren. De aanleg van de syfon is onderdeel van de herstelwerkzaamheden van de Westerveldse Aa, waarmee begin vorig jaar begonnen is. Kleine landdieren kunnen via een faunapassage de rotonde passeren en hun weg langs de oevers van de Westerveldse Aa vervolgen.

Omleiding 

De aanleg van de rotonde heeft gevolgen voor het verkeer. De wijk Berkum kan via de Boerendanserdijk bereikt worden. Verlaten van de wijk Berkum kan alleen via de Kranenburgweg. Het verkeer voor bedrijventerrein de Vrolijkheid wordt omgeleid via de Ceintuurbaan, Meppelerstraatweg en het Rechterland. 
Gezamenlijk project 
De aanpassingen worden gefinancierd door de gemeente Zwolle, de provincie Overijssel en Waterschap Groot Salland.
Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ik ben blij dat er door de gemeente een mooie boom verplaatst word. Heb ook vele mooie bomen zien sneuvelen in deze stad. Waarvoor dan wel wat terug geplaatst word. Maar kijk vaak niet wat… Wees zuinig op wat er nog aan monumentale bomen staat. Het geeft zoveel karakter en charme aan een buurt of straat vind ik.


    Maak melding

  2. Vond het ook wat lang maar misschien vormt de aanleg van de wateronderdoorgang wel een obstakel die voor vertraging zorgt.


    Maak melding

  3. @tsja: dan nog is het onvoorstelbaar lang. Heb het gevoel dat er weer een bouwbedrijf overeind gehouden moet worden door de gemeente Zwolle….daarnaast is de doorstroming daar prima, dus voegt zo’n rotonde ook nog’s niets toe!


    Maak melding

Reageer