Fakkelteit rapt voor WE CAN Young

Zwolle – Wie zegt dat rappers alleen maar vrouwonvriendelijke teksten spit- ten? De rappers van De Fakkelteit (samenwerking tussen Hedon en Travers) bewijzen het tegendeel tijdens de 23e editie van het Bevrij- dingsfestival Overijssel in Zwolle op 5 mei. 

In opdracht van de campagne WE CAN Young schreven de aanstor- mend raptalenten onder leiding van doorgewinterde rapper en Fakkel- brigadier Rico McDougal een num- mer met als thema ‘Respect voor de vrouw’. Zij zullen dit op het Bevrij- dingsfestival ten gehore brengen. Tussen 15.00 en 21.00 uur verzorgt De Fakkelteit elk uur een optreden in haar eigen podiumwagen aan de Festivalboulevard. Behalve het lied “Respect voor de vrouw” laten de rappers ook hun eigen songs horen.

WE CAN Young is een campagne die jongens en meisjes in Nederland weerbaarder wil maken als het gaat om seks en relaties. Het doel is dat jongens en meisjes respectvol met elkaar omgaan en zich bewust zijn van hun eigen en elkaars grenzen.
Als Changemaker voeren jongeren acties uit om weer andere jongeren te enthousiasmeren om zich ook bij WE CAN Young aan te sluiten. Wil je meer weten over WE CAN Young? Kijk dan op www.wecanyoung.nl. Word ook changemaker! Kom in actie en zorg voor bewustwording en activiteiten. Zo lever je een bijdrage aan het tegengaan van ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en jongens en meiden.
Artikel delen:

Reageer