Dance terug op Bevrijdingsdag

Zwolle – Aanstaande zondag, Bevrijdingsdag, gaat er een groot dance festival plaatsvinden waarmee de dance weer terugkeert op deze legendarische dag in Zwolle. Zwolle staat bekend om het grootste bevrijdingsfestival van Nederland maar met de komst van het nieuwe outdoor dance festival, ‘Dance4Liberation’, op het parkeerterrein bij de IJsselhallen, wordt er nog groter uitgepakt dan ooit. 

 

dance-4-liberation-2013.jpg


Zo zal er een reuzenrad aanwezig zijn, wordt er extra geluid opgesteld verspreid op het terrein, een extra grote foodcorner en zullen er genoeg barren aanwezig zijn. Check hier de laatste info, time-table en handige weetjes die jij als bezoeker moet weten. Er zijn voor Dance4Liberation slechts 15.000 tickets beschikbaar. Hoewel de ticketverkoop erg hard gaat is het nog niet uitverkocht. Je kunt nog tot zondag je ticket kopen voor €5,- ex. Fee. Iedereen die een voorverkoop ticket heeft, krijgt bij binnenkomst 1 consumptiemunt ter compensatie voor de ticket fee die bovenop de ticketprijs komt. Met een Ticket ben jij verzekerd van toegang tot Dance4Liberation.

 

Tickets zijn nog steeds te koop op www.dance4liberation.nl en bij 1 van de 450 Primera Stores bij jouw in de buurt. Wacht dus niet langer en koop je ticket!

 

Er zal ook een deurverkoop zijn voor de late beslissers a €5,-. Wanneer je eenmaal op het terrein bent, kan je niet in en uit lopen. Mocht je toch van het terrein gaan, vervalt je entree ticket. Mocht je daarna weer naar binnen willen, zal er opnieuw entree betaald moeten worden. Dance4Liberation is toegankelijk voor alle leeftijden. I.D. is verplicht!

Line-up en Time-Table

Zoals eerder gezegd zal op het parkeerterrein van de IJsselhallen alleen dance muziek te horen zijn. Er is dan ook door de organisaties een dikke line-up in elkaar gezet en liegt er niet om met artiesten als The Partysquad, Jean, Gregor Salto en Wildstylez op het programma. Check hieronder de complete time-table en kijk hoelaat jouw held komt optreden. 

 

13.00 – 14.00 Tommygoff

14.00 – 15.00 Sebastian bronk

15.00 – 16.30 Roog

16.30 – 18.30 Jean 

18.30 – 20.00 Billy the Kit

20.00 – 21.00 Partysquad

21.00 – 22.30 Gregor Salto

22.30 – 00.00 Wildstylez

Hosted by MC Roga

 

Check www.dance4liberation.nl voor alle overige informatie. Houdt ook onze facebook pagina goed in de gaten: www.facebook.com/dance4liberation 

Artikel delen:
Reacties 32
 1. Uh, op de parkeerplaats bij de ijselhal?
  Echt?

  “Zo zal er een reuzenrad aanwezig zijn, wordt er extra geluid opgesteld verspreid op het terrein, een extra grote foodcorner en zullen er genoeg barren aanwezig zijn”.

  Alle concepten voor een goede viering aanwezig
  lees ik 🙂  Maak melding

 2. inderdaad, stomme gedoe.. puur om mensen te binden.. zodat men niet naar het wezelanden park gaat.. nou mijn keuze is snel gemaakt.. vrijheid blijheid! ik ben dus in de binnenstad of wezelanden te vinden..


  Maak melding

 3. Heel normaal hoor, binnen is binnen. Zo voorkom je dat mensen rond gaan struinen rond het feestterrein om overlast te voorkomen. En voor die 5 euri moet je niet zeuren!


  Maak melding

 4. @Zib, wat een onzin er zijn in Zwolle meerdere festivals en daar wil je ook even kijken. Slaat werkelijk nergens op.


  Maak melding

 5. Och Ingrid, jij mag het onzin vinden maar zo werkt het met de meeste betaalde festivals dus ik kijk er niet van op. Het gros van de bezoekers blijft daar toch hangen en als je die 5 euri niet kan missen ga je toch gewoon niet heen. Dat is de vrijheid die je hebt!!


  Maak melding

 6. Dance4Liberation, celebrate your freedom, oja je moet wel een ticket kopen en als je het terrein verlaat om andere festival activiteiten te bekijken kom je er niet meer op met dit ticket. Ik moet zeggen dat ik het top vind dat ze wel weer dance georganiseerd hebben, maar dit gaat wel een beetje tegen de 5 mei festival sfeer in…


  Maak melding

 7. Ik snap het best, kost waarschijnlijk best veel, en je moet de mensen wel binnen houden zodat ze gebruik kunnen maken van de veel te dure eten- en drinkenstandjes.

  Ik ga lekker naar het park en rond etenstijd loop ik even terug naar huis om daar wat te snacken. Dan weer terug, voor noppes 😀


  Maak melding

 8. Interessant japser, boeien wat jij gaat doen op 5 mei. Gelukkig zijn er ook nog mensen die wel geld uit geven op het BFO, anders zou het helemaal niet meer gehouden kunnen worden.Of men moet dan entree gaan vragen. En waarschijnlijk in veel kleinere vorm dan nu gevierd worden.


  Maak melding

 9. E.wold maak je niet druk om mijn portemonnee. Ik bespaar een gedeelte op eten door het avondeten thuis te nuttigen. Maar ik ben van in principe van 11:00 tot 0:00 daar, zal voldoende snacken, weer veel te veel drinken, en ook veel drank weggeven aan mijn grote vriendengroep die er elk jaar is. Als ik minder dan 100e uitgeef, zal me dat verbazen.

  Maar dat boeit jou waarschijnlijk niet…


  Maak melding

 10. Nou, dan kun je die vijf euro entree toch ook wel missen? Twee glaasjes bier minder drinken en je bent al binnen. Snap goed dat er entree geheven word. Zou je dat niet doen dan word het waarschijnlijk veels te druk. Net zoals toen die keer op de parkeerplaats voor het provincie- huis. En ben je uit gekeken dan ga je lekker het park in verder feest vieren. Doe ik tenminste wel. En wil ik weer terug dan betaal ik nog wel een keer.


  Maak melding

 11. Ik denk dat het er hier twee zaken spelen: het heffen van entree en het binnenblijven. Volgens mij (en dat weet ik niet zeker) heeft de provincie Overijssel niets te maken met dit dancefestival. Zij willen geen dance meer laten horen, dus heeft de organisator van die andere dansfeesten in Zwolle bedacht: ‘Daar ga ik wat aan doen.’
  Misschien krijgt hij niet eens subsidie, maar moet hij wel aan allemaal regels voldoen. Dan krijg je dit soort kleine regeltjes erbij. Het is géén onderdeel van het Bevrijdingsfestival Overijssel.


  Maak melding

 12. De reden waarom er entree betaald moet worden en er niet vrij in en uit gelopen kan worden is om de bezoekers stromen te kunnen reguleren. Het is niet voor niets dat de dance op 5 mei al 2 jaar niet meer geweest is.

  De dance mocht dit jaar terug komen onder de voorwaarde dat de publieksstromen gemanaged konden worden, voorwaarde was dus met tickets. Er zit een maximum aan van 15.000 bezoekers tegelijk op het terrein. Als er mensen weg gaan, mogen er weer mensen worden toegelaten. Aangezien we niet weten wie er wel terug komt en wie niet, is dit een goede oplossing om de bezoekers aantallen te kunnen onderbouwen en te managen.

  Op deze manier is het weer mogelijk om dance te programmeren op 5 mei.


  Maak melding

 13. @E.wold oh die kan ik zeker wel missen, maar ik ga helemaal niet naar die langzame house bende toe. Doe mij maar dance met hoogtepunten of gitaar 🙂

  De reden die H.E.E. aangeeft is trouwens wel een betere reden waarom je entree heft en out is out hanteert. Neemt niet weg dat het voorkomen van buiten de deur eten de standhouders zeker helpt.


  Maak melding

 14. BFO is één van de grootste festivals die dag met tussen de 140.000 en 160.000 bezoekers. Hoe kun je dan voor maar 15.000 mensen plaats hebben?

  Dus vrijheid is om op een parkeerplaats te staan met hekken erom heen, betaal je vijf euro voor om te luisteren naar je favoriete muziek!

  Want anders kan het niet, er moet worden gemanaged en mensen moeten worden gereguleerd. In het verleden zijn er fouten gemaakt dus wordt het verboden of regels gesteld zoals deze.

  Er zijn zat andere manieren om dance te programmeren op 5 mei. Alleen niet winstgevend genoeg.

  Prachtig voorbeeld weer van Nederland op zijn smalst.


  Maak melding

 15. Wat een flauwekul reden dat er entree gevraagd moet worden om de bezoekersstroom te regulieren. Bij het weezenlanden gebeurt dit toch ook niet. Hier is vol ook vol en gaat de poort dicht om de veiligheid te waarborgen, wat ook al eerder gebeurt is. Ben je op dat moment buiten het terrein, vette pech.


  Maak melding

 16. Ik mis de tijd dat je een pizza haalt om de hoek, bier in blik bij de supermarkt en dan fijn gaan kijken.

  Nee, zelfs dat is verboden. Want er moet zoveel mogelijk winst worden gemaakt.

  Ik hoop dat het gaat regenen, de bezoekers hun vertier elders gaan zoeken en de organisatie in de stress schiet want geen bezoekers is geen omzet….  Maak melding

 17. Tja bart2 zo gaat dat nu helaas tegenwoordig. tuurlijk kan het altijd anders. Dat managen en croud-control ben ik ook wel een beetje beu. Alles moet controleerbaar en binnen bepaalde lijntjes blijven. Dance muziek ver van het festival terrein af op een parkeerplaats. Net alsof er op zulke muziek alleen maar probleem veroorzakers af komen. Heb zelf nog mooie herinneringen over gehouden toen het nog wel in park Weezenlanden gehouden werd. Het ging volgens mij pas mis toen ze de parkeerplaats gebruikten voor het provincie-huis. We hebben het hier over dance.. Zelfs onze nieuwe koning houd van deze muziek by the way.


  Maak melding

 18. @bart2 dat je niet meer je eigen drinken/eten mee mag nemen snap ik ergens nog wel. De kosten zijn niet laag. BFO bijvoorbeeld kan het maar net bolwerken, dus geen winst.


  Maak melding

 19. Wat een flauwekul reden dat er entree gevraagd moet worden om de bezoekersstroom te regulieren. Bij het weezenlanden gebeurt dit toch ook niet

  Nee, want stel je eens voor dat je het zwaar gesubsidieerde paradepaardje van de stad beperkingen op gaat leggen. Zo achterlijk zijn ze nou ook weer niet bij de gemeente.

  Het probleem is gewoon dat er bij het BFO Weezelandenpark gewoon geen ruimte meer is voor de dance. Dus er moet wel worden uitgeweken naar andere locaties. Helaas is de binnenstad niet meer mogelijk omdat dance verbannen is uit de binnenstad.

  Dat de gemeente eist dat de bezoekersstroom goed moet worden gemanaged is begrijpelijk. Let wel dat er op 5 mei ruim 150.000 mensen zijn verdeeld over 3 locaties (Weezelanden, Centrum en IJsselhallen) en alle looproutes tussen in. Enig idee hoe verschrikkelijk veel politie-inzet er voor nodig is om al die bezoekers verdeeld over zo’n groot gebied in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt? Het is begrijpelijk dat de gemeente dit waar mogelijk wil beperken. Helaas komt de dance er als verliezer uit en krijgt die de beperkingen opgelegd.  Maak melding

 20. Blablablablabla, klaag, klaag, klaag, klaag, klaag.

  Lieve reageerders: doe jezelf een plezier, grijp je vrijheid en blijf thuis!  Maak melding

 21. @High energy event, wanneer je bepaalt dat er niet meer dan een x aantal bezoekers tegelijk op het terrein mogen zijn. En er komen 30.000 mensen op af hoe doe je dat dan. Wat denk je dat de bezoekers gaan doen, die niet meer het terrein op kunnen, omdat het aantal bereikt is?

  Dus het verhaal van reguleren van de bezoekersstroom zie ik nog steeds niet.

  Is het al uitverkocht?


  Maak melding

 22. @ingrid

  Als er daadwerkelijk 30.000 man zal staan, zal dat betekenen dat tenminste 15.000 man niet op de hoogte was van de voorverkoop van de entree kaartjes.8)

  Maar zodra alle entreebewijzen verkocht zijn is het een kleine moeite om dit door te geven zodat het op de vele matrix borden kan worden aangegeven dat de dance uitverkocht is. Die borden worden tenslotte ook gebruikt om aan te geven dat het Weezelanden park vol is.

  Daarbij zijn ook hier op dit weblog de effecten van de regulering al goed zichtbaar. Alleen al de entreeprijs en de regel dat je niet in en uit mag lopen met hetzelfde entreebewijs is voor velen al een reden om niet te gaan. Terwijl deze anders wellicht wel op de bonnefooi naar de IJsselhallen waren gegaan.


  Maak melding

 23. @ingrid doe voor mij maar eind van de ochtend op maandag, zondag te druk met feesten om me druk te maken om verkeersstromen 😀


  Maak melding

 24. Bigge begint over hoeveel politie inzet het wel niet vergt al die bezoekers aantallen op verschillende plekken in de stad. Heeft hij op zich wel een punt. Maar het kan volgens mij ook wel met minder inzet van politie, bijv met technologische middelen. Matrix-borden helpen al heel veel. Vriendelijke loop routes, niet overal van die zwarte hekken om alles heen vind ik al een hele vooruitgang wat ze nu doen. Konningedag vond ik al een heel mooi voorbeeld hoe het ook kan met zijn allen. Gewoon met iedereen een groot feest er van maken . Heb nu alweer zin in 5 mei. Echt een dag om te vieren.


  Maak melding

 25. Hahah, het lijkt wel het WK/EK, ineens is iedereen bondscoach en weet hoe het moet!

  Maak je eigen keuze, zoek je vrienden op, geniet van 5 mei en dat alles op je eigen manier!  Maak melding

Reageer