Stukoz verzorgt 4 mei opnieuw herdenkingsconert

Zwolle – Vorig jaar debuteerde Stukoz met de uitvoering van het requiem van Fauré en ontving daarvoor veel lof. Dit jaar voert het studentenkoor o.l.v. Herman Weelink The Armed Man, a mass for peace, van Karl Jenkins uit. De begeleiding is net als vorig jaar door het orkest Musica Michaelis.

Stukoz heeft na het succesvolle debuut van vorig jaar niet stil gezeten. Er zijn verschillende concerten gegeven en het koor is  verder gegroeid in kwaliteit en kwantiteit. Met de uitvoering van The Armed Man wil Stukoz deze lijn voortzetten.  Karl Jenkins droeg dit stuk destijds op aan slachtoffers van de Kosovo crisis. The Armed Man is gebaseerd op de traditionele indeling van de Latijnse mis. Het is een mix van traditionele onderdelen, als een Kyrie en een Sanctus, aangevuld met Engelstalige koorstukken over oorlogsstrijd en de roep naar vrede. Het orkest speelt een grote rol in het vertolken van de boodschap. Zo laat Jenkins bijvoorbeeld marcherende legers imiteren om de koorklanken extra dramatisch te maken.

Het concert vindt plaats op 4 mei om 20.30 in de plantagekerk in Zwolle, aansluitend op de herdenking. Het is gratis toegankelijk, wel wordt er een collecte gehouden. Iedereen is van harte welkom om op deze indrukwekkende manier 4 mei te beleven. Voor meer info zie www.stukoz.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.