VV Berkum tegen WHC voor nacompetitie

Zwolle – VV Berkum speelt op zaterdag 4 mei op eigen terrein de altijd sfeervolle streekderby tegen WHC en heeft bij winst nog volop kansen op verder succes in de nacompetitie. Tegenstander WHC staat er heel anders voor en zal ongetwijfeld fel strijd leveren om degradatie uit de hoofdklasse te ontlopen.

 

"Voor allebei staat er veel op het spel maar wij hebben de vorige wedstrijd goede zaken gedaan. De competitie ligt voor ons nog gewoon open, we moeten twee keer winnen om de nacompetitie te halen," kijkt Berkum-coach Roeland ten Berge vooruit.  WHC was aan het begin van de huidige jaargang één van de favorieten voor de titel maar draait al de hele competitie erg moeizaam. De ploeg liet veel te vaak punten liggen en ook trainer Theo ten Caat, die Jan Everse in januari opvolgde, slaagde er nog niet echt in om het lek boven te krijgen. Het valt daarbij op dat positieve uitschieters, zoals monsteroverwinningen met 8-0 en 7-0 tegen NSC en HZVV, vaak werden gevolgd door teleurstellende resultaten in de daarop volgende duels.

Het gevolg is dat WHC nu op de ranglijst op een zwaar tegenvallende 11e plek staat. Zelfs rechtstreekse degradatie is nog steeds mogelijk en dat is een situatie die hard aankomt in Wezep, waar men jarenlang meedeed om de prijzen.

 

In de laatste competiewedstrijd deed WHC het overigens niet onverdienstelijk door bij DVS ’33 Ermelo met 2-2 gelijk te spelen. De Wezepers kwamen in dat duel na een kwartiertje op voorsprong door topscorer Özhan Kardag, die er dit seizoen al weer 14 in heeft liggen, maar kwamen daarna op achterstand. Toen DVS in de tweede helft een penalty kreeg leek het pleit beslecht maar de strafschop werd gestopt door de sterke WHC-keeper Frans Koornberg. Een kwartiertje voor het einde kwam WHC op gelijke hoogte door een doelpunt van Dennis van der Wal en in de slotfase kregen de bezoekers, die toen met 10 man speelden, zelfs nog kansen op de winst.

 

Berkum, dat nu op een vierde plaats staat in de Hoofdklasse C, deed het in het laatste competitieduel niet slecht door thuis met 2-1 te winnen van VVOG. De Zwollenaren kwamen in de tweede helft op achterstand maar bogen dat daarna om in een overwinning die, gezien het veldoverwicht, verdiend was. Een minpuntje was dat de ploeg lange tijd te weinig echt doelrijpe kansen creëerde maar de goed georganiseerde verdediging gaf die middag maar heel weinig weg en trainer Ten Berge is tevreden over het karakter dat zijn ploeg heeft getoond. “We hebben tegen VVOG niet zo geweldig veel kansen gehad, maar we hadden wél de hele wedstrijd veel controle en balbezit. Komende zaterdag spelen we tegen WHC bovendien opnieuw thuis en daar zijn we sterk. In eigen huis hebben we dit seizoen een heel sterke serie neergezet en dat geeft vertrouwen. De wedstrijden tegen WHC hebben bovendien voor ons altijd wat speciaals, daar hoeven we niemand voor te motiveren. We hebben er zin in!,” kondigt de Zwolse coach aan.

 

De wedstrijd Berkum-WHC op Sportpark De Vegtlust begint zaterdag om 14.30 uur en het duel wordt geleid door scheidsrechter Mike van der Roest uit Alkmaar.

Artikel delen: