Beiaardconcours voor duo’s in Zwolle

Zwolle – Op 11 mei organiseert de Zwolse Beiaard Stichting in samenwerking met de Nederlandse Klokkenspel-Vereniging een Internationaal beiaardconcours voor duo’s. Het is de tweede maal dat in Zwolle zo’n evenement plaatsvindt. Het concours stond open voor alle nationaliteiten. Er zijn vier duo’s die zich hebben ingeschreven; de kandidaten komen uit Nederland, Polen en Japan.

beiaardconcours_2.jpg

Elk duo speelt een verplicht werk en werken naar eigen keuze. De speeltijd is 20 minuten. Het verplichte werk is speciaal voor dit concours gecomponeerd door Marco de Goeij: "A Low Slow Note And An Iron Bell". 
Na het Concours zal de compositie naar alle gemeenten met een beiaard worden verstuurd. Ook zal deze op onze website www.zwolsebeiaard.nl te downloaden zijn.

De overige werken die op 11 mei te horen zullen zijn:

Hector Berlioz (1803-1869)
Marche Hongroise

Werner van Cleemput (1930-2006)
Uit Orthodoxia:
– Russian Easter

Franz Liszt (1811-1886)
Uit Grandes études de Paganini (S. 141):
– La Campanella

Maurice Ravel (1875-1937)
Ma mere l’oye

Maurice Ravel
Pavane pour une Infante Defunte

Gary White (1937)
Emanations

De kandidaten worden beoordeeld door een jury die bestaat uit:

Gideon Bodden (voorzitter)
http://www.zwolsebeiaard.nl/uitvoerenden.php?id=103

Marco de Goeij
Gitarist, componist en arrangeur. Componist van het verplichte werk.

Tom Van Peer
http://www.zwolsebeiaard.nl/uitvoerenden.php?id=149

Het concours eindigt omstreeks 15:30 uur. Na het slotberaad van de jury volgt om 16:30 uur de prijsuitreiking door de burgemeester van Zwolle, de heer Henk Jan Meijer.

Het concours werd mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Gemeente Zwolle, het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, de Stichting tot Algemeen Nut Zwolle en het Stimuleringsfonds van de Rabobank IJsseldelta.

Het Stedelijk Museum Zwolle verleent gastvrijheid aan publiek en jury. De tuin van het museum is de beste luisterplek (en gratis toegankelijk), maar de beiaard is in de wijde omgeving van de Peperbus ook goed te horen.

Artikel delen:

Reageer