Geslaagde Keepersclinic met Diederik Boer

Zwolle – Onder de vlag van de Activiteitencommissie van vv SVI werd op donderdagmiddag een keepersclinic georganiseerd voor de jeugdkeepers van SVI. Niemand minder dan Diederik Boer van PEC Zwolle was hierbij de gast!

02-05-2013_keepersclinic.jpg 

Ruim 30 enthousiaste keepers meldden zich om deel te nemen aan de clinic. Onder leiding van Henry Kunnekes, de selectie keeperstrainer en met medewerking van een aantal selectiekeepers werd een uitdagend circuit uitgezet. Boer voorzag de jeugd, roulerend tussen de stations, van tips en trucs en zijn aanwezigheid zorgde ervoor dat er niemand moest worden aangespoord om zijn of haar best te doen. Aansluitend verzorgden de selectiekeepers een korte maar indrukwekkende demo van een intensieve techniektraining. Als afsluiting liet Boer zien waar het echt om gaat bij het keepen; zorgen dat er geen bal in het doel verdwijnt. Tijdens een oefening afwerken op het doel, getuigde de doelman van PEC van een grote dosis techniek en talent. Zwevend van hoek naar hoek  maakte hij een diepe indruk op de talentjes van SVI. Wacht maar tot ze groot zijn….

Een leuke bijkomstigheid was dat er een cameraman van PEC Zwolle TV aanwezig was die opnames heeft gemaakt van de middag. De beelden zijn te zien op donderdag 9 mei om 18:00 uur op de zender van Eredivisie Live en zijn ook de volgende dag te zien op de website van PEC Zwolle, PEC Zwolle TV, via http://www.peczwolle.nl/live-corner-video .

Artikel delen: