Feesttent voor ’t Vissersdorp

Zwolle – Buurtvereniging ’t Vissersdorp in de Aa-landen heeft dankzij een bijdrage van stichting De Gasthuizen een feesttent aan kunnen schaffen. De tent wordt gebruikt bij evenementen die door de buurtvereniging worden georganiseerd, zoals de jaarlijkse barbecue. Voorzitter van ’t Vissersdorp Frank Bloemberg: "Met de activiteiten van de buurtvereniging willen we de jong en oud in de wijk met elkaar verbinden".

 

het_vissersdorp.jpg

Voorzitter Frank Bloemberg (links op de foto): “We zijn er voor elkaar als dat nodig is.” Foto: Eva Posthuma

 

"Elk jaar organiseren we als buurtvereniging een barbecue. Voor die gelegenheid huren we altijd een feesttent. We wilden graag wat meer activiteiten organiseren en dan is een eigen tent een uitkomst. Het ontbrak ons aan financiële middelen om er zelf een aan te schaffen. Een buurtgenoot attendeerde ons op stichting De Gasthuizen, die initiatieven voor senioren financieel ondersteunt. We hebben een aanvraag voor de aanschaf van een feesttent ingediend en in het najaar van 2012 kregen we bericht dat onze aanvraag gehonoreerd was. We hebben een tent gekocht en direct een nieuwjaarsborrel georganiseerd. Dat was een mooi moment om de tent in gebruik te nemen. Met name voor de oudere buurtbewoners was het fijn dat ze warm zaten."

Er voor elkaar zijn

Aan de Dommel, de Eemlaan en de Scheldelaan staat een aantal karakteristieke, onder architectuur gebouwde huizen. De bewoners van deze woningen hebben zich ruim dertien jaar geleden verenigd in buurtvereniging ’t Vissersdorp. Doel van de vereniging is om gezamenlijk een fijne leefomgeving te creëren waar jong en oud zich thuis voelt en waar men elkaar écht kent. Bloemberg licht toe: “De jaarlijkse barbecue is een goed moment om elkaar te ontmoeten en bij te praten. Nu we een eigen feesttent hebben, willen we van de nieuwjaarsborrel een jaarlijks initiatief maken. In september wordt er landelijk een burendag georganiseerd en dan zorgen we dat de tent in de buurt staat om met elkaar een kopje koffie te drinken.”

 

Gebroken arm

Bloemberg merkt dat de mensen in de wijk elkaar daadwerkelijk leren kennen en er voor elkaar zijn als dat nodig is. “Zo was er laatst een oudere mevrouw uit de buurt die haar arm gebroken had. Zij zorgde thuis voor haar man, die dementerend is. De buren stonden meteen voor haar klaar. Elke avond werd er een pannetje met eten bij haar gebracht. Zo hoort het toch?”

 

Aanvraag indienen

De Gasthuizen geeft financiële steun aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Voor activiteiten, uitstapjes en materialen bijvoorbeeld. Organisaties die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl.


Artikel delen: