Verkeerscontrole op motoren vanuit TT Assen

Door het Team Verkeer is, in samenwerking met de videoauto van Flevoland alsmede met de helikopter van de Dienst Luchtvaartpolitie, verkeerstoezicht gehouden op met name motorrijders die na een bezoek aan de TT Assen huiswaarts reden. In totaal zijn er 70 bekeuringen uitgeschreven voor met name het overschrijden van de maximum-snelheid en het overschrijden van de doorgetrokken streep. Het toezicht bestond uit opvallende en onopvallende dienstvoertuigen. Er werd met name gecontroleerd in District Noord (Steenwijk, Staphorst en Zwartewaterland) en op de A28.  

Ondanks dat door het overgrote deel van de motorrijders beheerst en gedisciplineerd gereden werd waren er toch verkeersdeelnemers, met name motorrijders, die over de grens gingen en een bekeuring ontvingen. Zo zijn er 70 bekeuringen uitgeschreven voor: 

33 x overschrijding van de maximum-snelheid met meer dan 30 km/u
28 x overschrijding doorgetrokken streep
3  x kentekenplaat niet leesbaar (omgebogen of onleesbaar)
1  x artikel 5 (Op gevaarlijke wijze een ‘wheely’ maken)
4  x stoppen/keren op autoweg
1  x negeren van het rode verkeerslicht
1  x het niet dragen van de autogordel
1  x spookrijden op snelweg
2  x vluchtstrook zonder noodzaak gebruiken

Vruchtbare samenwerking

De helikopter had vanuit de lucht een goed zicht op de wegen en zodoende konden verkeersovertredingen al zeer vroeg gesignaleerd worden en konden de voertuigen op de grond erbij gepraat worden. Dit leverde een vruchtbare samenwerking op.

17 rijbewijzen ingevorderd wegens te hoge snelheid

 Van de 33 verkeersdeelnemers die de maximum-snelheid met meer dan 30 km/u hadden overschreden moesten 17 bestuurders (merendeel motorrijders) hun rijbewijs inleveren aangezien zij de maximum-snelheid hadden overschreden met meer dan 50 km/u. Deze snelheden waren:

 1 x 110 bij 50 km.

 1 x 131 bij 80 km

 1 x 134 bij 80 km,

 1 x 140 bij 80 km

 2 x 142 bij 80 km

 3 x 145 bij 80 km

 4 x 146 bij 80 km

 1 x 168 bij 100 km

 1 x 173 bij 100 km

 1 x 181 bij 100 km

229 km/u op de teller

Een 30-jarige motorrijder uit Nieuw Vennep werd aan de kant gezet nadat hij met een gecorrigeerde snelheid van 229 km/u over de N48 reed waar maximaal 100 km/u gereden mag worden. De man reed dus 129 km/u te hard. Aangezien de man zijn rijbewijs niet kon overhandigen ter inbeslagname is zijn motor in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Artikel delen:
Reacties 16
 1. hahaha, wat een stelltje oelewappers!
  Maar,…. wel lekker voor de schatkist!
  Dank je wel TT-Assen mensen! Hoezee! De politie doet were goede zaken! Hoezee! 😀


  ⚠️ Meld

 2. tuurlijk bravo!! t zal ook wel eens niet.. geen betere dingen te doen?
  Goed ik snap dat iedereen zich aan de regels moet houden.. dus ook aan de snelheden.. maar om speciaal een controle in te gaan zetten omdat jullie weten dat er veel motorijders op de weg zijn vind ik een beetje.. jah hoe wil je het noemen.. idioot?

  Zoals de meesten zeggen ga boefen vangen..


  ⚠️ Meld

 3. Het moge duidelijk zijn: ik ben hier dus blij om! Je weet dat je je aan de regels hoort te houden en menigeen deed dit ook, dan is het ook niet vreemd als er bekeuringen vallen als je je niet aan de regels houdt. Anders is het hek van de dam.


  ⚠️ Meld

 4. ik hoop voor jou dat je nog veel bekeuringen in je leven mag krijgen maar dan vooral van die kleintjes van 15 euro 20 euro
  en ik hoop ook dat ze veel bij je weg jatten kijken of je dan nog zo praat. nee de sterke arm heeft weer goed zijn best gedaan
  controleer maar eens in de bebouwde kom, pak die gekken maar eens in de ochtend als de kinderen naar school gaan maar nee dat levert niet genoeg op . hulde voor onze politie


  ⚠️ Meld

 5. @joop:
  Dat bekeuren mag van mij hoor als ik me niet aan de regels houd, want zo zit ik nou eenmaal in elkaar: regels zijn er niet voor niks!
  Maar ik begrijp dat jij dat vaak hebt meegemaakt?


  ⚠️ Meld

 6. Marrianne ik sluit me helemaal bij je aan. Zolang je je aan de regels houdt die we met zijn allen hebben opgesteld dan heb je ook geen last met de politie en dus geen bekeuringen. Rij al ruim 20 jaar auto en nog nooit een prent gehad. Ach maar mensen moeten zich toch ergens op afreageren en dan het liefst op die mannen in het blauw.


  ⚠️ Meld

 7. Ik denk netzo vaak Marrianne. Als mensen op hun gedrag worden aangesproken dan schieten ze al snel in de verdediging.Soms worden ze dan ook nog eens agressief. Dam maakt het niet uit of je man of vrouw in het blauw bent.
  Kijk maar eens om je heen op school, als een leerling wordt aangesproken op zijn gedrag dan schieten ze gelijk in de verdediging.

  Nu weet ik uit ervaring dat de leerlingen op het Meander (daar werk je toch?) niet agressief zijn.


  ⚠️ Meld

 8. als je elke dag op de weg zit kan het wel eens gebeuren dat je tien kilometer te hardt rijdt fijn he zulke bekeuringen van 14 euro
  maar ja zal wel weer afreageren zijn.


  ⚠️ Meld

 9. Ik denk dat dat bij ons meevalt dan op school (inderdaad Meander). Ik merk dat het er vooral aan ligt hoe je in zo’n situatie springt. Meestal is de afleiding al genoeg remmend. Dat zal bij de politie ook vaak zo zijn, alleen houd je natuurlijk altijd heethoofden…

  Ik denk dat het niet uit maakt hoeveel je te hard rijdt, het blijft even slikken als er een bon voor je op de mat ligt bij thuiskomst… Maar inderdaad leg je je eerder neer bij een bon van meer dan een tientje dan die eronder… Heeft ook in mijn ogen meer zin om de echte hardrijders aan te pakken. Dat hebben ze hier zeker gedaan en vandaar dat ik dan zeg: als je je niet aan de regels houdt, kun je dit verwachten.


  ⚠️ Meld

 10. is weer duidelijk dat vrouwen er niks van snappen met die prietpraat van ze. 1 dag per jaar is motorminnend nederland onderweg naar assen en achter ieder boompje en struikje staat weer zo,n grapjas ff makkelijk te cashen. vrijdag waren er 5 flitsers aktief op de A28. het leek wel of er terroristendreiging was.


  ⚠️ Meld

 11. @jan
  Ik ben geen vrouw maar ik betwijfel of ik het in jouw ogen wel snap.
  Gezien het aantal overtredingen lijkt het me zeer terecht dat ze zijn gaan controleren. Aan de ene kant wordt gemopperd dat er geflitst wordt op idiote plekken waar je rustig 70 kan rijden waar 50 is toegestaan zonder ?©nig gevaar op te leveren voor anderen, dan wordt gezegd: ga controleren waar veel ongelukken gebeuren.
  Nu staan ze te flitsen op een plek waar het op dat moment daadwerkelijk ongelukgevoelig is door:
  1) drukte en daardoor file waarbij sommige knurften (voertuig maakt niet uit) niet goed genoeg voor zich kijken of te kort afstand houden
  2) rare capriolen die motorrijders uithalen zoals:
  a) te hard rijden (al dan niet tussen een file door)
  b) de vluchtstrook nemen
  c) zelfs stilstaan op de vluchtstrook om een showtje te geven
  d) wheelies maken

  Maar goed, dan zijn ze weer kinderachtig bezig omdat het maar ?©?©n keer per jaar gebeurt.

  Maar goed, de agenten zijn ook nu weer bezig makkelijk bekeuringen te schieten.
  Inderdaad waar maar wel voor de veiligheid. Direct een paar gasten die (terecht m.i.) nu hun roze papiertje kwijt zijn, direct een flinke bom duiten in de staatskas.
  Maar:
  Houd je (mensen algemeen) dan gewoon aan de snelheid/regels en je hebt totaal geen last van die mannetjes in blauw met hun flitskastjes en hun laserpistooltjes

  sim-pel


  ⚠️ Meld

 12. Houd je (mensen algemeen) dan gewoon aan de snelheid/regels en je hebt totaal geen last van die mannetjes in blauw met hun flitskastjes en hun laserpistooltjes

  Zolang als deze smArt zijn, zal dat door het meerendeel van de mensen gedaan worden.


  ⚠️ Meld

 13. @jan:
  Hahaha ja daar heb je helemaal gelijk in: maar daarentegen snappen mannen dan weer niks van de sociale trekken die vrouwen zo nodig vinden in de omgang met andere mensen…. 😛
  Of in de aantallen ongelukken die weer minder door datzelfde ‘vrouwvolk’ gemaakt worden dan door mannen…. wederom 😛


  ⚠️ Meld

Reageer